Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van szociális fóbiám?

Miért van szociális fóbiám?

Figyelt kérdés
Nem merek beszelni emberekkel nem merek szabadon bármit csinálni mert mindig arra gondolok hogy most mit gondolnak rólam meg hasonlók.
2023. jún. 22. 20:03
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Épp most szólsz emberekhez.
2023. jún. 22. 20:10
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Óvodában, iskolában nem volt gondod a beilleszkedéssel?

Nem bántottak az osztálytársaid? (akár verbálisan, akár fizikailag)

2023. jún. 22. 20:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha volt akkor valószínűleg ez annak az eredménye, amit kettes ír... Én is ezt élem át. Rengeteget szivattak általánosban osztálytársaim, és egy tanárom is gondoskodott róla hogy utáljanak. Azóta magamba fordultam, és osztálytársakkal nem is nagyon beszélek, csak ha nagyon muszáj. Bár szeretnék rajta változtatni...
2023. jún. 22. 20:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Kognitív terápia, sématerápia jó a gondolati torzításokra. "Úristen, mit fognak gondolni?"-féle gondolatokra.
2023. jún. 22. 20:27
 5/9 anonim ***** válasza:
A gyakorin nem fogjuk ezt látatlanban megmondani. Valószínűleg alapból visszafogottabb vagy, és a szüleid nem erősítették az önbizalmadat, sőt, gyengítették. Hozzád közelállókkal legyél legalább kapcsolatban, mégis jobb a senkinél. Aztán kicsit távolabbi kedves ismerősökön gyakorolj, pl boltos, könyvtáros, aztán idegen embereken az utcán, megkérdezve, hogy hol van ez meg az. És látni fogod, hogy nem harapják le a füledet. Pszichológushoz kéne menned.
2023. jún. 22. 20:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ezért:

Öröklött gyenge idegrendszer

Agresszív retkes féreg “apa”

iskolai nem kevés bántalmazás…

Ennyi 100 embernek is sok lenne

Nem nagyon van belőle kiút

2023. jún. 22. 21:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Én nekem is a sok gyermekkori iskolai szekállás, ott ért traumák, kevés önbizalom okozhatta. 22 éves vagyok már, azt hittem elmúlik de nem múlik el, csak megtanulsz vele együtt élni. Nekem a szorongás mindig itt van, én nem bírok sokáig mások arcára se nézni, mert rosszul érzem magam tőle. De ez nem gátol a szociális események részvételében többnyire, ha akarok menni ez nem fog az utamba álni, maximum jól megnehezíti vagy kicsit furának tűnök másoknak, nem annyira kommunikatívnak stb.

Úgy tudom a kognitív viselkedésterápia segíthet, még nem próbáltam. Azt tudom, hogy egy kis alkohol csodákat művel, attól úgy viselkedem és érzek mint egy normál ember. De jobb megoldás a természetes vény nélkül kapható Valeriana relax, a sport vagy edzés, stb! A mozgás csökkenti a szorongást, nekem az előbb említett kapszula is sokat segít!

2023. jún. 24. 02:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem véletlen lesznek a pszichés betegek alkohol meg drogfuggok

Nem ajanlgatnam

Én is értem magamon hogy bulikban mennyit segít

Főleg hogy én bipoláris vagyok

Engem is sokáig bántottak az iskolában, közel a 30hoz is szűz vagyok, undorodom a legtöbb férfitől és képtelen vagyok a szemükbe nezni… ez már így marad

2023. jún. 24. 02:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Kizárólag rajtad múlik, hogy így marad-e, 8-as; ha így marad, akkor az azért van, mert te így akarod. Mert neked így megfelel. Ez is egy megoldás, csak nem a legjobb. A jobbért dolgozni kell. Egy jó pszichológussal ez egyáltalán nem egy kellemetlen folyamat.
2023. jún. 24. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!