Szociális fóbiám van, hogyan tudnám ezt kezelni, vagy csak javítani a dolgon?
18 éves lány vagyok. Nagyon aggódom, hogy emiatt tönkre fog menni a kapcsolatom (lassan egy éve már, hogy együtt vagyunk).
Már elég rég óta be szeretett volna mutatni a barátainak, én viszont mindig halogattam, mert félek. És nem, ez nem egy aprócska kis hiszti, vagy ilyesmi. Komolyan félek. Félek beszélni velük, leülni melléjük, a szemükbe nézni, úgy általánosságban egy légkörben lenni velük. Nem azért, mert olyan rossz emberek lennének, sőt! Egyszerűen csak, bármit is szeretnék csinálni, vagy mondani, hiába döntöm el, hogy na most akkor elengedem magam és cseszek az egészre, folyamatosan beleütközöm egy falba, ami meg gátol minden hasonló dologban.
És itt nem csak az Ő barátairól van szó, hanem úgy általánosságban, az emberekről. Nem tudok társaságban enni, inni, nem bírom ha valaki túl közel jön hozzám, akármennyire is szeretnék, nem tudok jól esően beszélgetni senkivel (bizalmas, régóta tartó kapcsolatokon kívül, pl párom, család, barátok). Folyamatosan azon aggódom, hogy valamit elrontok, és majd mindenki ezzel lesz elfoglalva. Emiatt nem tudok barátkozni sem.
Hogyan tudnám ezt az egész dolgot megállítani, tudtok valami tippet, amivel ezt az egész szorongást minimalizálni tudnám? Már nem bírom így.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tényleg érdemes lenne pszichológushoz fordulnod, mert ez így a teljes életedet megkeseríti. Hidd el, vannak jó szakemberek, akik segíteni tudnak neked.
Köszönöm a válaszokat!
Egy ideig jártam pszichológushoz, sajnos nem igazán segített.
5-ös! Nagyon örülök, hogy neked segít ez a kurzus, minden jót kívánok neked, és nagyon sok kitartást❤Utána nézek mindenképp. Ha szeretnél beszélgetni, privátban megírhatsz egy elérhetőséget (pl instagram) ott szerintem egyszerűbb mint itt.
Még egyszer nagyon köszönöm a válaszokat. Igyekszem utánanézni kicsit jobban a dolgoknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!