Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Aki idősebb, hogy az internet...

Aki idősebb, hogy az internet előtt nöt fel, elmesélné milyen volt akkor élni, így gyereknek, kamasznak lenni felnőni?

Figyelt kérdés
2023. jún. 20. 18:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

Többet néztünk tv-t... Emlékszem amikor általános iskolás voltam, a legnagyobb f-szságokat is megnézem, mert annyira nem volt mit csinálni. Alsós koromban a nyaraim egy része annyi volt hogy egy órát ültem az ilyen betelefonálós műsorok előtt, mert megevett az unalom.

Az iskolában is ez volt a téma mindig.. Huu láttad tegnap a vad angyalt/Betti a csúnyalányt/egyéb agysorvasztó baromságot??? Jah, láttam, nyilván.

Ha meg iskola után beszélni akartam a barátaimmal, akkor egymást hívogattuk telefonon (vidéki vagyok, minden barátom más-más városból járt be a megyeszékhelyi iskolába) de nem beszélhettünk sokat, mert pénzbe került.

A net volt az oka hogy gimiben elkezdett kiszélesedni az érdeklődési köröm, mert akkor már legalább rá tudtam keresni olyan dolgokra amik ténylegesen érdekeltek/volt is hasznuk, nem pedig csak azt néztem amit a közszolg. adókon elém hánytak. Ekkor kezdődött a könyvmoly időszakom is...

2023. jún. 20. 20:23
 12/18 Barnabas333 ***** válasza:
Én mindig vártam a postást, hogy kitől kapok kézzel írott levelet. Mi még az utcán játszottunk és csatangoltunk. Sokat lógtunk telefon fülkében is. Meg gyerek koromban fekete fehér tv vokt és átjöttek a szomszédok is, mert nekik nem volt nézni.
2023. jún. 20. 21:38
 13/18 Thunderfairy ***** válasza:
78%

Sokkal másabb volt mint ma. A gyerekek az utcákon egymással játszotak és a TV-be néztűk az esti mesét. Kimentűnk a szomszéd házhóz hogy a szomszédba élő kis barátunk ki jöhet e játszani. Sötétedés előtt haza kellet érni vagy kikaptunk a szüleinktől. Számháboruztunk, bujocskáztunk, hatalmas kukorica földeken csavarogtunk a haverokkal. A játszotéri csapvízet ittuk ha szomjasak voltunk, csak úgy igyál ha tudsz módon.

Levelezés:

Hát ez úgy nézzet ki hogy fogtál egy papirt és vettél egy megfelelő méretű boritékot. Kézzel megirtad a levelet, betetted a boritékba és feladtad postán. A boriték megirásáhóz is érteni kellet.

Telefon:

Hát eleinte még a szobatelefon is álom volt. Nem is volt olyanom. Hogy mi a szobatelefon? Ez egy olyan játék telefon volt hogy betetted egyiket az egyik, másikat a másik szobába. Utána már úgy müködött mint a mostani vezetékes telefonok. Csak gyerekeknek volt csinálva. Ezt felváltotta a rádió telefon. Mindenkinél volt egy, beállitod a csatornát és beszélgetek egymással. Az első valódi vezetékes telefon bekötése hatalmas fejlődés volt.

Számítógép: Sokáig csak álmaimba létezet hogy egyszer majd lesz gépem. Amikor lett, az előtt egy rokonhóz jártam aki Win 3.11-en tanítot a használatára. Úgy ültem le elé elsőre mintha egy F 35-ös vadászrepülőt kellene megtanulni vezetni. Első gépem egy Pentium 1-es volt MS-DOS-al. Majd jöttek a Windows verziók és végül Linux felhasználó lettem.

Kérdező. Nézd meg a 2-es hozzászoló linkjén elérhető videót. Onnan majd megtudod nagyvonalakba a lényeget.

2023. jún. 21. 10:29
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
A #13 válasza sem érvényes mindenkire. Én pl. Pesten nőttem fel, se szomszéd gyerekek nem voltak sajnos, se kukoricaföld. Életemben egyszer számháborúztam valami táborban. A szüleim nem vertek, akkor sem, ha sötétedés után értem haza.
2023. jún. 21. 11:10
 15/18 anonim ***** válasza:
66%
40 vagyok. Szerintem semmi olyan nem volt régen, ami ma nem lenne.
2023. jún. 22. 11:17
 16/18 asper válasza:
64%
79es vagyok. Az utcán bandáztunk, bicikliztünk kertvárosban, de nem sok auto volt. Késöbb lett nyaraló pénteken le 3 napig peca, vasárnap holt fáradtan haza. Hétköznap volt kis unatkozás délutánonként a kábeltévén német nyelvű rajzfilmek voltak, sokszor apám el is kapcsolta, mert nem tetszett neki. Ahogy látom a mai gyerekek agya 0-24 oda van drótozva a telefeonhoz. ÉN 20 évesen vettem pc-t.
2023. jún. 27. 06:11
 17/18 Senior Séf ***** válasza:
96%
Jóval elmúltam 60. Az én gyerekkoromban még TV sem volt, de amikor lett is, akkor is csak heti négy nap, napi 5 óra adásidővel. A délutánokat, estéket kint töltöttük, vadultunk, elhagyott bányaüregekben, városszéli láposokon játszottunk. Fiúk a fiúkkal, lányok a lányokkal. Vagy szükség esetén vegyesen. Ezek az esetek remek alkalmat nyújtottak megismerni, megtanulni a másik nem lelkivilágát, gondolkodásmódját. A legtöbben persze azonnal rávágták, hogy a lányok hülyék, de aki figyelt, észrevette, hogy csak MÁSOK. Máshogy látják a világot. Ha ezzel a tudással léptünk a kamaszkorba, és ha a szükség a normális emberi kommunikáció elsajátítására is rávitt, csajozás terén nagy távlatok nyíltak előttünk.
2023. jún. 28. 19:49
 18/18 Kekcsi ***** válasza:
63%
Szörnyű volt. Suli után valakihez át kellett menni, hogy gémelhessetek. Így gyalog. El sem tudod képzelni.
2023. júl. 2. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!