A ballagásokból miért csinálnak ilyen nagy dolgot?
Mindenkinek joga van eldönteni, hogy mekkora felhajtást csinál a saját háza táján.
Én azt gondolom, hogy azért a gyereknek a ballagás mégiscsak egy emlék marad, még az óvodai is amit illik megünnepelni. Nyilván nem kell lakodalmakat megszégyenítő bulit csapni de egy szolidabb összejövetel nálunk mindig volt és lesz is.
Az iskola, óvoda részéről is jó dolog szerintem, hogy készülnek ilyennel, habár a nagy tömeget nem szeretem de ez is olyan, hogy mindenkinek joga van eldönteni, hogy megy e vagy sem.
Egyedül azt érzem túlzàsnak ami a nagy szakképző iskolákban megy, hogy egyszerre 6 osztályt ballagtatnak el. Na az ott súlyos szervezési hiba az tény.
Mostanában mindennek ekkora feneket kerítenek. 50 éve nem voltak babaváró bulik,meg nem bejelentő bulik; nem volt ekkora a felhajtás sem az óvodai, sem az iskolai ballagás körül és még lehetne példákat hozni.
Szerintem ez is a marketinggel, fogyasztói kultúrával van összefüggésbe, de aztán lehet hogy más az oka.
Mert a szülők szeretnének együtt ünnepelni, hogy lezárult egy korszak.
Elég nagy baj lenne, hogy miközben az iskola elvárná a szülő részéről a támogatást, hogy partner legyen az iskolai munkában, dolgozzon együtt az osztályfőnökkel, amikor jön az ünnep, teljesen kihagyják őket ebből.
Mi nem toljuk túl. 16-án ballag a lányunk az általános iskolábol. Olyannyira nem, hogy a keresztszulok pont nyaralni lesznek, mert elfelejtettek tavaly novemberben, amikor foglaltak az utat, hogy ballagás várható.
De ezzel nincs semmi baj. Későn lesz a ballagás, 18 órakor.. Aznap már nem csinálunk semmit.
Másnap itt nálunk lesz egy ebéd a nagyszulokkel és ennyi.
Hát ja, általánosból ballagtam ami valljuk be annyira nem nehéz dolog, egész család ott volt, végig vonultunk az iskolán, nagy beszéd stb. Gimi már nagyobb dolog, de amúgy annyira mégsem nagy. Vonulás, családot már odarendelték órákkal előbb és egy teremben kellett várniuk. Elmentünk utána családdal étterembe.
Nem tudom miért van ez így :D
A nagymamák korszakábam volt vagy 2 ember akinek van erettségije egyaltalan.
6 elemi volt csak a kötelező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!