Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A ballagásokból miért csinálna...

A ballagásokból miért csinálnak ilyen nagy dolgot?

Figyelt kérdés
Nagyszüleim azt mondják, hogy amikor ők érettségiztek sokkal egyszerűbben ment az egész. Volt az iskolában egy kisebb ünnepség, de csak a diákok vettek részt, nem mentek szülők, rokonok, mindenki és nem csináltak ilyen nagy dolgot az egészből, hogy már hónapokkal előre kell szervezni. Ma meg már az egyetemi diplomaosztók is nagyobb események meg olyat is hallottam, hogy az óvodásoknak is tartanak ballagást és arra is mennek az emberek. Mi szükség van ezekre a felhajtásokra?

2023. máj. 26. 11:21
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom.
2023. máj. 26. 11:23
 2/26 anonim ***** válasza:
91%

Mindenkinek joga van eldönteni, hogy mekkora felhajtást csinál a saját háza táján.

Én azt gondolom, hogy azért a gyereknek a ballagás mégiscsak egy emlék marad, még az óvodai is amit illik megünnepelni. Nyilván nem kell lakodalmakat megszégyenítő bulit csapni de egy szolidabb összejövetel nálunk mindig volt és lesz is.

Az iskola, óvoda részéről is jó dolog szerintem, hogy készülnek ilyennel, habár a nagy tömeget nem szeretem de ez is olyan, hogy mindenkinek joga van eldönteni, hogy megy e vagy sem.

Egyedül azt érzem túlzàsnak ami a nagy szakképző iskolákban megy, hogy egyszerre 6 osztályt ballagtatnak el. Na az ott súlyos szervezési hiba az tény.

2023. máj. 26. 11:26
 3/26 anonim ***** válasza:
68%

Mostanában mindennek ekkora feneket kerítenek. 50 éve nem voltak babaváró bulik,meg nem bejelentő bulik; nem volt ekkora a felhajtás sem az óvodai, sem az iskolai ballagás körül és még lehetne példákat hozni.

Szerintem ez is a marketinggel, fogyasztói kultúrával van összefüggésbe, de aztán lehet hogy más az oka.

2023. máj. 26. 11:26
 4/26 anonim ***** válasza:
86%
Az emberek mindig is sokat ünnepeltek. Régebben ezek inkább közös vallási és népi hagyományok köré épültek, manapság pedig inkább családi események köré. Rengeteg kisebb ünnep kikopott, és a ballagás és hasonló dolgok vették át a helyüket. Legalábbis szerintem ez szerepet játszik a dologban.
2023. máj. 26. 11:45
 5/26 anonim ***** válasza:
85%

Mert a szülők szeretnének együtt ünnepelni, hogy lezárult egy korszak.

Elég nagy baj lenne, hogy miközben az iskola elvárná a szülő részéről a támogatást, hogy partner legyen az iskolai munkában, dolgozzon együtt az osztályfőnökkel, amikor jön az ünnep, teljesen kihagyják őket ebből.

2023. máj. 26. 11:49
 6/26 anonim ***** válasza:
92%
Hát én tisztán emlékszem, hogy volt ballagásom a bölcsiből. Kaptam tarisznyát, és az asztal alá mászva kiettem belőle a pogácsát. Ez lassan 40 éve történt. Ünnepelni jó, túltolni nem kell, neked meg elmenni nem muszáj, ha zavar.
2023. máj. 26. 11:49
 7/26 anonim ***** válasza:
17%
A ballagást én sem értem. Annyira nem nagy mérföldkő. Dehát egy korszak szimbolikus lezárása, emiatt kerítenek nagyobb feneket neki.
2023. máj. 26. 11:53
 8/26 anonim ***** válasza:
93%

Mi nem toljuk túl. 16-án ballag a lányunk az általános iskolábol. Olyannyira nem, hogy a keresztszulok pont nyaralni lesznek, mert elfelejtettek tavaly novemberben, amikor foglaltak az utat, hogy ballagás várható.

De ezzel nincs semmi baj. Későn lesz a ballagás, 18 órakor.. Aznap már nem csinálunk semmit.

Másnap itt nálunk lesz egy ebéd a nagyszulokkel és ennyi.

2023. máj. 26. 11:58
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát ja, általánosból ballagtam ami valljuk be annyira nem nehéz dolog, egész család ott volt, végig vonultunk az iskolán, nagy beszéd stb. Gimi már nagyobb dolog, de amúgy annyira mégsem nagy. Vonulás, családot már odarendelték órákkal előbb és egy teremben kellett várniuk. Elmentünk utána családdal étterembe.

Nem tudom miért van ez így :D

2023. máj. 26. 11:58
 10/26 anonim ***** válasza:
88%

A nagymamák korszakábam volt vagy 2 ember akinek van erettségije egyaltalan.

6 elemi volt csak a kötelező

2023. máj. 26. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!