Ha mindenki spórolni próbál az élelmiszeren kik járnak étterembe?
Figyelt kérdés
Dolgozó nő vagyok, munkatársaimmal (sokan vannak) ki szoktuk beszélni ki min tud spórolni és hogy. Az ételt egytől egyig megemlítik, hogy főznek, kuponoznak, ilyesmi. Akkor ki jár étterembe, ha mindenki spórolni akar az élelmiszeren?2023. máj. 11. 13:57
21/27 anonim válasza:
Hát én nem tudom, de azt látom (legalábbis Budapesten), hogy egy csomó kiülős hely fullra tele van. Én egyébként főként főzni szoktam, egy hónapban 2-3x hozok kaját valahonnan, főleg kifőzdéből vagy gyorsétteremből.
22/27 anonim válasza:
SZÉP-kártya, és hasonlók segeddelmével mennek többen éttermezni. Vannak, akik előre erre spórolnak, és abból mennek. Vannak, akiket valószínűleg valamilyen formában támogat a saját cége, ami így jelenik meg.
23/27 anonim válasza:
Mi épp azért spórolunk az otthoni kajával, hogy jusson pénz ilyen "luxus" dolgokra is néha, mint az étterem vagy a kajarendelés. A SZÉP-kártyán lévő pénzt is csak ilyen helyeken tudjuk elkölteni, mert nyaralni nem járunk, elveszni még nem fogjuk hagyni a pénzt.
24/27 anonim válasza:
Azért az étterem nem luxus kategória. Nyilván nem ott kajálnak az emberek napi 3-szor, de ha heti szinten elmennek az emberek akkor mindig tele lesz a hely.
Amúgy miről beszélünk, amikor ma már egy sima pizza rendelés 3-5 ezer Forint, de még ha melegszendvicset akarok csinálni otthon, az is ugyanannyi...
25/27 anonim válasza:
Amúgy van egy csomó étterem ahol van napi menü ami bár kisebb adag, de olcsóbb is. Átlag éttermekben 5-6 ezerből jól lehet lakni úgy, hogy eszik-iszik az ember.
26/27 Szolovjov válasza:
Mivel kapok szépkártyára havi 30 ezret, abból simán tudok néha éttermezni.
27/27 anonim válasza:
Én csak a SZÉP-kártyámat használom a munkahelyi menzán és néha gyrosozóban. Ez étteremnek számít? Amúgy meg főzök, ha tehetem, de az alapanyagok is nagyon drágák sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!