Befogadtam egy ukrán férfit az otthonomba, mit csináljak?
Figyelt kérdés
Van egy férfi akit nagyon megsajnáltam az utcán volt, azért fogadtam be mert el lopták az iratait értékeit, nincs telefonja, ha nem tudja meg csinálni az irarltait és nincs munkája akkor vissza toloncolják Ukrajnába. Én beszeretném jelenteni egy rövid időre, de nem tudom, mert nincsenek iratai se útlevele, mindent ellopták. Felhívtam az Ukrán nagykövetséget, de magyarul nem beszéltek így nem tudtam meg tőlük semmit. Annyit mondott az ukrán férfi akivel beszélt telefonon a konzulátussal, hogy bolondd és nem ért hozzá. Lehet részeg volt vagy nem tudom, de bunkó volt az a férfi. Van egy útlevél másolata, és egy rendőrségi papír, hogy nincsenek meg az iratai, de azon a papíron minden személyes dolog fel van írva. Nos, így hogy jelentsem be? Illetve kell e tulajdoninlap a konzulátusra, hogy be tudjam jelenteni ? vagy mi ennek a dolognak a menete? Van egy élettársa Ukrajnában akivel van egy közös gyerekük Ő nem tudna beküldeni neki útlevelet?2023. máj. 8. 18:32
11/15 anonim válasza:
Egyáltalán... tényleg ukrán az a pali? 😅 Vagy csak egy random hajléktalan? Iratai nincsenek, ugyebár...
13/15 A kérdező kommentje:
az a gond, hogy 2021 novemberében jött be Magyarországra hábórú előtt.
2023. máj. 9. 07:07
14/15 anonim válasza:
#13 Értsd már meg, hogy egy háború sújtotta ország állampolgára, NEM fogják visszatoloncolni! Akkor sem ha 10 éve van itt illegálisan...
Ha kicsit tájékozódnál, nem tudna az orrodnál fogva vezetni és kihasználni...
15/15 Szolovjov válasza:
Dobd ki a hoholt a francba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!