Befogadtam egy ukrán férfit az otthonomba, mit csináljak?
"Felhívtam az Ukrán nagykövetséget, de magyarul nem beszéltek így nem tudtam meg tőlük semmit."
. Már rég személyesen oda kellett volna mennie a férfinak...
A menekultek az uniotol bsnkksrtyan havi 200 ooo huf-ot kapnak alapbol havonta evekig……..
A menekultnek kotelessege bemenni a nagykovetsegre.
Ne jelentsd be mert a nagyszeru magyar torvenyek szerint nem tudod kirakni a menekultet a lakasodbol meg akkor se ha megver. Ez rendori tapasztalat…
Egyébként nekem is nagyon gyanús, hogy meg akar vezetni, és kihasználja a naivitásod és a jóhiszeműséged.
1. Mint már írtam, kizárt, hogy visszatoloncolják Ukrajnába ebben a helyzetben. Valószínűleg arra játszik, hogy megsajnáld, ezért etet ilyenekkel...
2. Kötve hiszem, hogy az ukrán nagykövetség nem tudja megoldani, hogy bármilyen módon igazolni tudja a személyazonosságát, ezáltal az állampolgárságát, amiből egyenesen adódik a menekült státusz.
3. Ha megkapja a menekült státuszt, onnantól kezdve joga van a munkavállalásra, lakhatásra, állami segélyre, stb.
Ezt mind ő magának tudja intézni, nem pedig te. Szerintem ostobaság, amit csinálsz. Pesten pl. egy csomó kollégiumot átszerveztek az ukrán menekültek fogadására, meg a legtöbb vidéki nagyváros is felkészült erre. Az állam feladata megoldani a menekültek helyzetét, és nem a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!