Miért lenne már "kötelező" jogosítvány egy férfinak?
Azt mondta az egyik kolléganőm, hogy egy férfinak kötelező a jogosítvány és egy nőnek is jó ha van. Neki van férje meg gyerekei és mondta, hogy mindenhova azzal mennek csak így lehet megoldani, az ügyintézést, bevásárlást stb. Nem tudná elképzelni az életét nélküle
Ezt én megértem, bár nem tetszik nekem ez a mondat.
Viszont hiába mondtam Ő nem igazán értette az én álláspontomat és lehet én vagyok a hülye? De én jelenleg egyedülálló vagyok, nincs autóm, utálom az autókat és nincs motivációm, hogy legyen.
Én biciklivel bárhol ott vagyok, az ügyintézés a város központjában van, bármikor megközelítem biciklivel. Van egy hátizsákom, egy személyre vásárolok, bicajjal 3 perc, gyalog 10 perc a legközelebbi szupermarket.
Nem idegesítem fel magam hülyéken az úton, nem kell pénzt félretenni a szervízre, a bicajnak max. 10.000 / év a szervíz.
Én jól érzem magam a saját életemben, viszont amire úgymond allergiás vagyok ha valaki valamire azt mondja, hogy "kell". Például X idősen már kell jogsi, X idősen már kell gyerek.
Na most javítsatok ki ha tévedek, de szerintem nincs ilyen, ha akarom ( nem akarom), de ráfekszek a sínekre és elgázoltatom magam a vonattal.
Van egy cselekvés és annak egy következménye, de olyan nincs, hogy kell.
Zavar, hogy meglepődött azon, hogy én nekem ez mennyire nem a célom és hidegen hagy. Nem baj azért mondtam, hogy drágul majd az üzemanyag most rossz világ jön az autósokra.
Annyiban hátrány hogy az életemet nagyvárosban kell leélnem, viszont egy nagyvárosi életet le lehet élni autó nélkül.
31 F
“Nőtől is nagyon gáz, ha nem hajlandó tömegközlekedni/biciklizni, de vezetni sem, és mástól várja, hogy fuvarozza.”
Na itt a hatalmas pont és ezt nőként mondom. Ma a fenenagy egyenjogúságban nincs olyan, hogy egyik nemnek KELL, a másiknak nem. Ha férfinak kötelező vezetni, akkor szépen a nőnek is.
Egyébként nekem van jogsim, szörnyű nehézségek és súlyos százezrek, talán millió árán tettem le minden költséget beleszámítva, mert nekem is mindenki azt nyomta, hogy hát ez kell. Halálosan rettegtem az egésztől, a vizsga után néhány alkalommal vezettem, ugyanez volt a helyzet. Ez van, nem mindenki való az utakra. A munkahelyem 45 perc tömegközlekedéssel, kocsival a parkolás és a parkolótól való kb egy-másfél km-es távolság miatt ez minimum egy óra, de inkább másfél lenne. Kösz, nem. A városba is bejutok reggelente vonattal gyorsan meg délután haza, autóval van, hogy a két óra is kevés egy irányba a dugók miatt. Kis közért, patika, orvosi rendelő sétatávolságra, alapból olyan helyet választottam, ahol ezek elérhetőek. Iskola, óvoda is van, mert nem szeretnék olyan helyre családot alapítani, ahol a gyereknek egy órát kell gyalogolnia majd mindenért. Ilyen helyen nőttem fel, rühelltem, hogy mindenkit elengedtek 8-9 évesen egyedül, engem meg 13 évesen nagy nehezen, mert gyalog iszonyat messze laktunk és nem volt értelmes tömegközlekedés.
Bevásárlást meg házhoz rendelem, ez az opció max az istenháta mögötti falvakban nem érhető el a covid óta. Na ilyen helyekre tényleg kell az autó, ez igaz, de nem egy nagyvárosba.
21
Mára a városban annyira értelmes az autó, mint 50 percig szenvedni egy fogóval csavaron, amikor csak felállunk a csavarhúzóért és 3 perc alatt végzünk, de hát vannak a hül_ék meg aki normális:)
Komplett hül_e az is, aki kifizet egy papírért 500e-et + azért is, mert gyalogosan életképtelen...+fizeti a kocsi tartását is+ egyebeket...pénznyelő, de a "luxus", ami csak látszati "megéri" a többi hül_e miatt:DDD
Azon nevetek jókat, amikor egy ilyen gyufásdoboz bogár jogsijával nem tudja, hogyan kell le-felszállni a buszról-vonatról:DDDD
Már nem azért, de miért gáz az ha esik az eső?
Én esernyőt sem használok.
Szerintem meg az nem férfi aki fél az esőtől, hótól stb.
Mondjuk ie.-től az 1900-as évek elejéig akik éltek egy sem volt férfi igaz? :D
A tömegközlekedésnek is van egy menetredje nagyokos.
Sok idióta autóval megy és kicentizi, aztán túllépi a megengedett sebességet, mert lusta időben elindulni aztán ebből jön a baleset...
Mindig rohan a semmiért. Féltik azt a sz*r tragacsot és a fél fizetésük csak kizárólag az autóra megy rá.
Nem azt mondom, mert mondjuk egy cégvezetőnek tényleg kell, de egy hozzám hasonló mezei ember csak farokméregetés és kényelem miatt megy mindehova autóval. Mert ha ugyanúgy nincs semmid mint a másiknak + autóval jársz valahova azt hiszed több vagy?
Ja és a hobbi megint más, akit érdekelnek az autók és bütyköli stb. Én arra gondolok aki mindehova azzal jár és ha egyszer elromlik akkor kész vége a világnak. De mondom 1900 előtt is éltek emberek!!!
A jogsi meg nem léte nem egyenlő a csórósággal!!!
Tudom mondani bármit lehet. Aki hiszi hiszi, aki meg nem az nem.
De volt idő mikor nekem 3 millió Ft feleslegesen pénzem volt és akkor sem érdekelt hogy kocsit vegyek, mert megvagyok nélküle.
Nem a kocsi meg nem léte idegesít, hanem hogy a sok proli szemében ennek rohadt nagy presztise van.
Akkor szorgalmaznám, ha minden nap használnom kéne, viszont én úgy alakítom az életemet hogy ne kelljen a fent említett és mások által írt indokok miatt. Sok proli vesz autót 2.000-ért tankol és szárazkenyeret eszik. De ha én 2.500 Ft-ért ebédelek és nem tartom soknak akkor rám meg ferde szemmel néznek. Én meg csak röhögök rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!