Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért lenne már "kötelező"...

Miért lenne már "kötelező" jogosítvány egy férfinak?

Figyelt kérdés

Azt mondta az egyik kolléganőm, hogy egy férfinak kötelező a jogosítvány és egy nőnek is jó ha van. Neki van férje meg gyerekei és mondta, hogy mindenhova azzal mennek csak így lehet megoldani, az ügyintézést, bevásárlást stb. Nem tudná elképzelni az életét nélküle

Ezt én megértem, bár nem tetszik nekem ez a mondat.

Viszont hiába mondtam Ő nem igazán értette az én álláspontomat és lehet én vagyok a hülye? De én jelenleg egyedülálló vagyok, nincs autóm, utálom az autókat és nincs motivációm, hogy legyen.

Én biciklivel bárhol ott vagyok, az ügyintézés a város központjában van, bármikor megközelítem biciklivel. Van egy hátizsákom, egy személyre vásárolok, bicajjal 3 perc, gyalog 10 perc a legközelebbi szupermarket.

Nem idegesítem fel magam hülyéken az úton, nem kell pénzt félretenni a szervízre, a bicajnak max. 10.000 / év a szervíz.

Én jól érzem magam a saját életemben, viszont amire úgymond allergiás vagyok ha valaki valamire azt mondja, hogy "kell". Például X idősen már kell jogsi, X idősen már kell gyerek.

Na most javítsatok ki ha tévedek, de szerintem nincs ilyen, ha akarom ( nem akarom), de ráfekszek a sínekre és elgázoltatom magam a vonattal.

Van egy cselekvés és annak egy következménye, de olyan nincs, hogy kell.

Zavar, hogy meglepődött azon, hogy én nekem ez mennyire nem a célom és hidegen hagy. Nem baj azért mondtam, hogy drágul majd az üzemanyag most rossz világ jön az autósokra.

Annyiban hátrány hogy az életemet nagyvárosban kell leélnem, viszont egy nagyvárosi életet le lehet élni autó nélkül.

31 F

2023. márc. 24. 23:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
35%
31 évesen ott tartasz, mint a 16 éves fiam... Tök jó lehet.
2023. márc. 25. 00:13
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincs, és szimplán " társadalmi nyomásra " nem is lesz, ha egyszer nincs rá szükségem, akkor nem fogok azért százezreket költeni, hogy legyen a fiókban egy jogsim, pláne autót venni, hogy hordhassam műszakira, meg fizessem utána a kötelező dolgokat.
2023. márc. 25. 00:18
 13/31 anonim ***** válasza:
85%
Jaaaaa jajaja kötelező. Visznek is a munkatáborba ha nincs jogsid.
2023. márc. 25. 02:00
 14/31 anonim ***** válasza:
23%

Azt mondta az egyik kolléganőm, hogy egy férfinak kötelező a jogosítvány és egy nőnek is jó ha van."

Rosszul fejezte ki magát. Nem "kötelező". Én inkább úgy mondanám, hogy alap mint az érettségi. A másik meg, hogy ezt nem a neme válogatja férfi vagy nő. Ugyanígy az idegen nyelvtudás is már alap. Sokkal jobban el lehet helyezkedni ha van vezetöi engedélyed, legalább érettségid, legalább egy idegen nyelvtudásod.

Autó nem feltétel, neked felesleges is de gondolj bele, hogy kapsz egy céges autót az álláshoz. Nem tudod elfogadni az állást mert nincs jogsid.

Eddig én is úgy éltem mint te. Az autót nagyon ritkán használtam. Aztán úgy alakult, hogy költözni kellett, munkahelyet is váltottam amit csak autóval tudok megközelíteni. Ha most nem lenne jogsim felkopna az állunk.

2023. márc. 25. 06:15
 15/31 anonim ***** válasza:
71%

Egy csomó pénzt megspórolsz amíg nincs kocsid. Nekem van, sajnos hozzá szoktam. Szerintem jogsit is csak akkor érdemes szerezni ha van lehetőséged utána vezetni, annak nincs értelme hogy tapasztalat nélkül porosodik utána meg vehetsz órákat, max vizsgázni nem kell.

35f

2023. márc. 25. 07:11
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező jogsit csinállni, autót fent tartani, meg gyereket csinállni, mint ahogy beleszólni mások magánéletébe sem kötelező.
2023. márc. 25. 07:41
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egész csak attól függ, hogy ki hol él, mit dolgozik, mik a szükségletei. Simán van olyan élethelyzet, amikor az embernek semmi szüksége nincs rá, és olyan is, amikor sokszorosan nehezített helyzetben van, ha nincs neki. De ez nem nemfüggő, jogosítványa annak legyen, aki úgy érzi, hogy szüksége van rá, akinek arra van igénye, hogy autóval közlekedjen. Nőtől is nagyon gáz, ha nem hajlandó tömegközlekedni/biciklizni, de vezetni sem, és mástól várja, hogy fuvarozza.
2023. márc. 25. 10:17
 18/31 anonim ***** válasza:
91%
Az igen, a jogsival mennek bevásárolni, meg ügyeket intézni?😆
2023. márc. 25. 11:17
 19/31 anonim ***** válasza:
39%

Az ilyen hül_e autósok halnak éhen, ha nem indul a kocsi és gyalog a közértbe nem tudnak lemenni:DDD

Fogadjunk, hogy kereket cserélni és egyéb dolgot már nem tud a pica:)))

Azt dobd neki vissza, hogy a nőnek meg kötelező főzni tudni bármit, háztartást vezetnie:DDD

ui: jön az önvezető technológia...elavulttá válik a jogsi;)

2023. márc. 25. 14:21
 20/31 anonim ***** válasza:
12%

Akinek még jogsija sincs, az mit vár az élettől?

Hogy majd nem késik a busz, vagy hogy majd nem szakad az eső?

Stabil alapok, grat hozzá.

2023. márc. 26. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!