Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van, hogy két idegen...

Miért van, hogy két idegen huszonéves esetén a legtermészetesebb, hogy letegezik egymást, míg két idegen nyugdíjas magázni fogja egymást?

Figyelt kérdés

2023. márc. 2. 13:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
68%
Egy mai fiatal már nem értené, ha azt mondanám: "Ne tegezz, nem őriztünk együtt libát." Gyerekkoromban hallottam ezt egy párszor édesanyámtól, de továbbra is tegeztem :)
2023. márc. 5. 13:11
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

#2: "Én is sajnálatosnak tartom, hogy a sokféle megszólítási módban rejlő hangulati elem elvész."

Pedig az angolon kívűl eddig minden európai nyelvben láttam tegező, illetve magázó megszólítást. A magyar még színesebb e téren, mert van önözés, magázás, tessékelés, tegezés, nem ugyanaz, ha egy gyerek köszön csókolomot (ma már ritka) egy felnőttnek, vagy egy felnőtt férfi egy nőnek, mikor illendő a jónapot, mikor hangzik nyersen, stb.? Ezek lassan kivesznek.

2023. márc. 5. 13:38
 13/13 anonim ***** válasza:
77%

Nem akarok bunkó lenni, de 7-es hasonló begyöpösödött múltban rekedt szereptévesztéses öregeknél nincs irritálóbb.

Mégis ki bánatot érdekel, az öregek hogyan beszéltek fiatalon? A hajára kenheti a sok idős. Mások nevelgetéséről meg szerintem le kéne szokni, mert lehet egy pénztáros nem szólhat vissza, de én kihajítanám az irodából, ha nekiállni nevelgetni.

Azért nem kicsit vicces, hogy Magyarországon pont azok az idősek akarnak nevelni másokat, akik a legnagyobb bunkók és egyáltalán nem érzik, hogy nem kéne oktatniuk idegeneket. A legbutább, legbeképzeltebb generáció Magyarországon az 50 feletti, na mindegy.

30-as vagyok, bár kevesebbnek nézek ki, de még a 40-esekkel sem mindig magázódom. Már az én korosztályomnak is inkább a tegeződés a természetes, hát még egy 20-on évesnek.

2023. ápr. 4. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!