Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miből tudhatom meg ,hogy...

Miből tudhatom meg ,hogy édességfüggő vagyok-e?

Figyelt kérdés

2023. febr. 16. 17:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
43%
Tudj nemet mondani rá :) Ez még mindig jobb mint a többi addiktív szer függőség! Én kávézok és cigizek, meg az alkoholt is nehezen tudom kontrolálni, azért nem vagyok alkoholista mert nem naponta iszom és tudok nemet mondani. :)
2023. febr. 16. 21:18
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ami a baj: a cukor étvágyat csinál, serkenti a máj működését, többet zabálsz mint kéne, ha jól tudom akkor pl. a mekis sült krumplit még mindig cukros vízbe áztatják sütés előtt pont ezen okból.

A sok cukor miatt testsuly növekedés, fogak, sav-lug bázis egyensuly, sok apróság elmegy.

Nem mindegy hogy milyen édességet eszel, mert amiben szintetikus édesítő van pl. aszparát ami 350x édesebb a cukornál annak vannak mellékhatásai, nem véletlen tiltották az euban évekig, aztán megvették az illetékeseket lásd korrupciós botrányok.

Nem mindegy hogy fruktoz vagy glükoz, nagyon nem mindegy a májnak. Nyilván 20 évesen még elmegy, de 50 évesen már komoly problémáid lehetnek.

Azt se felejtsük el hogy ez lehet betegség jele is, pl. a candida gomba cukor evő, akinek van, és sok embernek van annak megnő a cukor étvágya.

Ha elégeted a cukrot akár szellemi akár fizikai munkával akkor jó, ha csak a tv előtt ülve tolod, akkor rossz.

2023. febr. 21. 18:01
 13/13 anonim ***** válasza:
10 tudom direkt azért mondtam
2023. febr. 21. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!