Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van az, hogy az ember...

Miért van az, hogy az ember akkor számít valakinek ha van pénze?

Figyelt kérdés
Ha nem vagy pénzes ember hanem csak átlagos dolgozó akkor olyan mintha nem is lennél senki.
2023. febr. 6. 08:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
11%
Mert ez így van.
2023. febr. 6. 08:40
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Alapesetben a pénz mennyisége csak a gold diggerek mennyisegét határozza meg.

Viszont ha teljesen csóró vagy az azt jelenti hogy nem tudsz jövőt biztosítani a párodnak. Jövő nélkül meg kinek kellenél? De megint mondom, ez onnantól megváltozik hogy van munkád, dolgozol, teszel a jövőért.

2023. febr. 6. 08:43
 3/20 anonim ***** válasza:
72%
Pontosan, mert akkor kezd el rád felnézni a többi, hogy aztaaa ez sikeres, tud valamit. Átlag felettinek kell lenned, hogy felfigyeljenek rád..
2023. febr. 6. 08:44
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert akkor össze is tudnak költözni és tudnak eljárkálni máshova,.
2023. febr. 6. 08:52
 5/20 anonim ***** válasza:
77%

Mindig kell valami ami alapján többnek érezhetik magukat az emberek a környezetüknél, és viszonylag minimális erőfeszítéssel meg tudják határozni, hogy ki érdemel tiszteletet, és ki nem. A pénz az egyike ezeknek a dolgoknak.

Megnyugtató számukra, hogy pl a fizetése alapján egyből el tudják dönteni, hogy ki fölött és ki alatt állnak emberileg, meg hogy ki a lecsúszott, buta, ostoba proli, és ki az, akinek érdemes adni a szavára.

Így egyszerűbb a világ, mint komplex teremtményekként tekinteni a többi emberre.

2023. febr. 6. 09:04
 6/20 anonim ***** válasza:
72%
Pénz beszél, kutya ugat, ez van, mióta világ a világ és így is marad.
2023. febr. 6. 09:13
 7/20 A kérdező kommentje:
Van családom 2 gyerekem, feleségem egy 3 szobás lakásom full berendezve, felújítva, nincs elmaradásom semmi. Csak nem az a vállakozó kategória vagyok aki eljár utazgatni, nyaralni, drága cuccokban. Egyszerűen élek, egyszerű de márkás ruháim vannak, egy régi autóm van. És manapság lehet az a látszat amit egyes emberek élnek az a zavaró. Szinte azt látni, hogy sokaknak pár éves autójuk van, sok 100ezres fizetéssel, menő cuccokkal. Lehet ez ami nekem a téves mérce.
2023. febr. 6. 09:18
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
Túlórázz, futja majd jobbra is.
2023. febr. 6. 09:50
 9/20 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudom, sosem voltam még olyan temetésen, ahol azt mondták volna sajnálkozva, hogy "kár, hogy meghalt, olyan sok pénze volt".

A valaki inkább az, akire jó, becsületes, kedves, igazságos, empatikus emberként nézünk és emlékezünk.

2023. febr. 6. 10:11
 10/20 anonim ***** válasza:
81%
Jövő szempontjából. Egyébként az átlag dolgozók azért nincsenek akkora hátrányban, bárki a környezetemben átlag melóval átlag bérrel képes volt normális kapcsolatot fenntartani, akár családot. Személy szerint a nagyon alja munkákat végző emberekkel vannak csak fenntartásaim, mert azt éreztetik hogy nekik a minimális is elég, valljuk be, nem túl motiváló. Viszont előfordult hogy visszautasítottam tehetős férfit, mert egyszerűen nem volt az esetem, akár jellemben sem. Nem ilyen egyszerű ez. Inkább az ambiciózus, talpraesett embereket tartja nagyra a többség szerintem, magas jövedelmet csókosként is el tud érni valaki ész nélkül.
2023. febr. 6. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!