Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egy vesztes vagyok,mit tegyek?

Egy vesztes vagyok,mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem tudom ezt hogyan fogalmazzam meg,hogy ne legyen fura.

Kiskoromba nagyon sokat bántottak,fizikailag,verbálisan,non verbálisan. Egész általános iskolában,meg gimiben. Ez ellen próbaltam mindig tenni,elkezdtem edzeni,az volt a tervem,hogy kigyúrom magam,megtanuljak jól verekedni és,laza legyek,legyem barátnőm stb...szóval úgymond "menő" legyek.

De akárhogy próbálkozok nem megy.

Küzdősportoltam is,kondiba jártam,próbáltam mindig adni magamra és normális lenni,de egyszerűen semmi. A törekvésemnek semmi látszata nincsen.

Oké,felbírtam magam tömegelni,valamennyire az alapokat elsajátítottam,de semmit nem érek vele.

Küzdelemben mindig alul maradok(félre ne értsétek,nem utcán szoktam verekedni,kesztyűzgettem mindig a barátaimmal meg edzésen),próbálok társaságba vicces és jó fej lenni,de nem megy,le szarnak,senki nem foglalkozik velem.Mással bezzeg igen. A lányok téma nálam meg..az már reménytelen,senkinek nem kellek,de bezzeg más ugyanazt a lányt feltudja szedni.

Egy haszontalan sz@rnak érzem magam.

Mit tegyek,ezt hogyan fogadjam el? Mindenki más jobb nálam,pedig nem értem ők mi olyat tettek,amit én nem.Én miért nem lehetek olyan? Miért érdemeltem ki ezt? Elegem van, hogy így kell élnem.

A beszólogatós kommentek hanyagoljanak most,magam alatt vagyok így is.

2022. dec. 23. 01:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

Odáig olvastam, hogy kiskoromba.

Tele vagy gondolom traumakkal, abuzalással, családod, iskolai közeg, baráti társaság sem volt normalis. Kialakult az önbizalomhiány, megfelelési kényszer, hamarosan depresszió.

Van rá megoldás, csakis az,semmi más, húszezerszer leírtam már minden önbizalomhiányosnak, hogy mi a megoldás. Nem az idegenek tipmixjátéka az életed, tehát itt gyakorin nem lesz megoldókulcsod.

2022. dec. 23. 07:34
 12/22 anonim ***** válasza:
A súlyos önbizalomhiány mellett az is komoly probléma, hogy te bele akarod erőszakolni magad egy szerepbe, kitaláltad, hogy ehhez milyen tulajdonságok kellenek, és most azokat játszod meg kényszeresen. Annál kevés visszataszítóbb dolog van egy ember számára, mint mikor látja, hogy a másik erőltetetten próbál valami lenni, mindegy hogy vicces, kedves, flegma, nemtörődöm, akármi. Ha nem őszinte és természetes amit csinálsz, az rögtön kibukik, és elveszi az emberek kedvét az ismerkedéstől. Én is arra szavaznék, hogy menj el pszichológushoz, egyrészt az önbizalomhiányodat helyre rakni, másrészt hogy fel tudd építeni a tényleges személyiséged, és ne valami olyan mögé bújj, ami nem te vagy. Garantálom, hogy lehetsz bunkó, pesszimista, végtelenül optimista, hallgatag, folyamatosan dumáló, szar humorú, akármi, akkor is megvan a magad társasága. 8 milliárd emberből garantált, hogy van legalább egy pár, aki olyan mint te. Szóval fel a fejjel.
2022. dec. 23. 08:00
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Milyen magas vagy kérdező?
2022. dec. 23. 09:01
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem hatalmas önismerethiány és önbizalomhiány a probléma.

"menőnek lenni" - ezzel a vágyaddal csak kompenzálni akartad a kisebbségi komplexusodat.

Ha nem árnyékbokszolnál, hogy mindenben megfelelj mindenkinek, hanem egyszerűen csak magadat igyekeznél megismerni, önazonosnak lenni, akkor talán sokkal boldogabb tudnál lenni. De mindenkinek megfelelni nem lehet, az eleve kudarc. Akkor pedig eleve nulla lesz az önbizalmad, és egy önbizalomhiányos, frusztrált kudarcos embert tényleg elég nehéz kedvelni. Hogy várhatod, hogy bízzanak benned, ha te sem bízol magadban, hogyan várhatod, hogy értékeljenek, ha te sem értékeled magad...

Megértem, hogy szarul kezdődött az életed, szorongással telik most is, de ezen lehet tudatosan feldolgozni, és javítani. Olvass ezzel kapcsolatos könyveket, és dolgozz magadon, ismerd meg magad.

Ha vertek téged, egyáltalán nem biztos, hogy az a megoldás, hogy karatekölyök leszel a két kilóddal, és mindenkit legyőzöl, csak mert a fantáziádban így veszel elégtételt, és így tovább. Lehet, hogy neked az intelligenciád magasabb, és ott kéne tudni kezelni a konfliktusokat...

Nem fogom megoldani az életed, de annyit elárulhatok, hogy 19 évesen még rengeteg lehetőséged van a változásra, fejlődésre, hogy boldog legyél, és minden egyes perc, amit nyafogással töltesz, azzal távolodsz, de minden egyes perc, amit önmegismeréssel, a kihívások legyőzésével stb. töltesz, az előre vihet.

Ajánlom A szorongás feloldása c. könyvet, de ezen kívül is sok van még, ami a témáról szól.

Továbbá fontos lenne a megbocsátás is, mert ameddig harag van benned, addog ott az önsajnálat, a szerencsétlenségtudat stb. és nem mellesleg a harag mérgezi a testet is és a lelket is.

Talán azért nem sikerült egy csomó dologban elérni fejlődést, mert rossz volt a motiváció, és a cél, pl. na majd megmutatod... és görcsösen csináltad, de valójában nem volt ott a vágy, az öröm.

Mindennek belülről kell jönni, te meg kívülről vágysz mindnet.

2022. dec. 23. 09:58
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

Pszichológust keress.

Azzal, hogy ismeretleneknek rinyalsz n.lesz jobb. Tegyél azért hogy jobb legyen.

Gondolod másnak egyszerűbb?

Kiskoromban nekem se volt könnyű, aztán mégis ossueszedtem magam.

Keress pszichológust, járj el edzeni, járj társaságba, olvass sokat fejleszd magad.

Ez ennyire egyszerű, hiába bonyolitjatok túl.

2022. dec. 23. 10:54
 16/22 A kérdező kommentje:

Itt nem igazán a megfelelésről van szó,hanem inkább,hogy férfiasabb legyek ne pedig egy ilyen nyápic cs*cska.

Vékony nem vagyok,1 mázsa körül vagyok és nem zsírral,mégsem vagyok jó küzdelemben. Tudom,tudom..a súly nem számít,de ha valakiben van súly az pár fokkal előrébb van,mint egy véknyabb ellenfél (Hacsak nincsen sz@rrá képezve)

2022. dec. 23. 11:34
 17/22 anonim ***** válasza:

Na akkor még egyszer: mi a célod?!

Mitől leszel boldog?

Biztos?! (képzeld el, hogy sikeres vagy azon a bizonyos területen, amibe most annyi energiát fektetsz... valóban attól leszel boldog?)

Csak mert ha kiderül, hogy beleadtál mindent, és nyertél, és rájössz, hogy nem is tesz boldoggá, akkor iszonyat csalódás ér. Az kb. semmiben se más, mit amikor a szülő akarja a gyereken beteljesíteni a saját vágyát, amit nem sikerült elérnie.

Miért fontos neked ez?

Szerintem elég külsőséges, sekélyes dolog, de te tudod.

Nem attól lesz barátod, hogy megversz egy embert, és neked szerintem az a gondod, hogy nincs barátod, még te is a magad ellensége vagy.

2022. dec. 23. 12:13
 18/22 A kérdező kommentje:

Az is leszek,itt mindenki ellenség ebben a mocskos világban! Úgy ahogy írtad,még saját magad is!

Hogy mire? Mert csak ezzel tudsz kibújni,átfészelni ezt az eltorzult hierarchikus felépítésű,kárörvendő,önző világot,ez egy páncél a világ ellen.

Ha látják rajtad ezt meglehet veled csinálni azzal visszaélnek,ahogy csak tudnak,neked meg annyi.

Jöhettek ezzel,hogy le kell sz@rni,hát oké,mást nem tudsz. De folyamatosan elengedni,tűrni,ebben a tudatban élni örökké lehetetlen,egészségtelen.

Most nézhettek akármiféle őrültnek,ti szemszögetekből jogos. Azért álltok így ehhez,mert történt valami jó,vagy ha veletek is történt valami rossz kibújtatok belőle,még ha kib@szott nehezen is. Ez mind szép és jó,de velem ilyenek nem nagyon történtek.

2022. dec. 23. 12:21
 19/22 anonim ***** válasza:
90%
Ezesetben további jó önsajnálkozást kívánok, biztos az lesz a megoldás, véletlenül sem az, amit korábban írtam. Nem baj, majd ötven év múlva majd azon sajnálkozol, hogy ötven évet elpazaroltál a semmire, és milyen szar a világ.
2022. dec. 23. 12:25
 20/22 anonim ***** válasza:
Amíg nem dolgozod fel a gyerekkorod valamilyen terápiás módszerrel, addig nem tudod leszarni. Ezeket agyalással nem lehet megoldani, kell hozzá profi segítség.
2022. dec. 24. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!