Milyen sűrűn iszol alkoholt, mennyit iszol egyszerre és mit?
Nálam az alkohol megküzdési stratégia, az unalmas feladatokat dobom fel vele. Pl. főzni rohadt unalmas (egy hétre előre csinálok kaját, sok ételallergiám van így sajnos kifőzde vagy a kisboltban vett cuccok felejtősek, mert kb csak húst eszem rizzsel meg zöldségekkel), ezért iszogatok és zenét hallgatok meg táncolok közben, takarítani és rendet rakni sem a kedvenc feladatom szóval úgy veszem rá magam, hogy kis ivós játékokkal dobom fel, fenékig érő hajam van, amit heti kétszer mosok, ilyenkor végzem az egyéb rituáléim is (pl. szőrtelenítés), amit nagyon utálok, ezért az a megoldás, hogy közben a kádban relaxálok egy pohár borral.
Ilyenkor nem iszok sokat, igyekszem 0.5 körül tartani a véralkoholszintem, semmiképp nem mehetek 0.9 fölé mert egyedül lakom és nem akarom véletlenül felgyyújtani a lakást, vagy balesetet szenvedni otthon részegen.
Bulikban nem nagyon szoktam inni, általában egy este alatt 2-3 fröccsöt iszok - otthon 4-5 is legurul egy-egy ivós napon. Összességében elmondható, hogy 4 üveg bor a heti adag. Egy 3 literes kiszerelést szoktam venni minden héten, abból általában még marad egy kicsi a következőre.
Csináltam száraz novembert, nem tudom, alkoholistának számítok-e, mert fizikai tüneteim, meg sóvárgás sem volt, csak nagyon nehezemre esett alkohol nélkül takarítani, és sokat fogytam, gondolom azért van kalória az alkoholban is, meg egy csomószor inkább szkippeltem a főzést, meg így aztán a vacsoráimat is, mert józanul nem volt kedvem nekilátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!