Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mások is éreztek így?

Mások is éreztek így?

Figyelt kérdés

Most fejezem be az egyetem mesterképzését és így visszanézve és reflektálva az elmúlt 5 évemre rengeteget tanultam, de egy fantasztikus időszak áll mögöttem. Az elmúlt napokban éppen ezért egyre inkább rám jön egy egyetem utáni depresszió, hogy most neki kell állni dolgozni és már komolyabban venni az életet és nem is lesz olyan időszakom a jövőben, mint az elmúlt éveim. Közben van egy fantasztikus barátnőm és az ő léte is arra motivál, hogy átlépjek mostmár tényleg a dolgozó kispolgárok mindennapjaiba, de mégis elszorul a szívem, ahogy visszagondolok a gólyatáborra, egyetemi programokra, bulikra, barátokra. De közben velük baromi jó kapcsolatom van még mindig, ezért is furcsa ez az egész nekem, talán az egyetemi életérzés az, ami igazán hiányolni fogok. Nektek is volt az egyetem befejezésével egy kis "depressziótok", hogy egy ilyen boldog időszak ért véget az életetekbe? Szívem szerint ezt az életérzést hosszabbítanám meg valahogy...

24/F

2022. okt. 21. 14:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Sosem volt bennem ilyen érzés, pedig két alapszakot és egy mesterszakot is letoltam.

Inkább megkönnyebbültem, hogy szorongás nélkül tanulhatok a szakmámban és nem kell éjszakába nyúlóan magolni azt is, ami nem érdekel, mert minden percéért fizetnek annak is, amit nem szeretek. Hát még annak, amit szeretek...

Mondjuk lehet azért, mert a második alapszakom mellett végig dolgoztam és fizettem is érte. Nekem nem egyetemről munkára váltás volt, hanem az egyetemi teendők elmaradása a munka mellől. Hatalmas mennyiségű időm szabadult fel, amivel eleinte nemigen tudtam mit kezdeni, de hamar megtanultam élni az életet folyamatos küzdés helyett. És még így is én vagyok a szorgalmas a csapatban, aki még este ránéz a munkára, ha eszébe jut valami. Naná, mert még ez is nyaralás ahhoz képest, mikor munka után (amit hajnal 7-kor kezdtem, hogy kijöjjön a 8 óra) órára rohantam és este 10-re értem haza a legtöbb hétköznap. A végére a párom is mondta, hogy most már azért elég lesz az egyetemesdiből.

2022. okt. 21. 14:17
 2/2 anonim ***** válasza:
quarter life crisis. Van ilyen.
2022. okt. 21. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!