Normális,hogy egy 30 éves férfi nem akar önálló életet kezdeni?
Az említett személy a haverom ,aki abszolút nem érez motivációt arra,hogy kiröppenjen végre a családi fészekből. A szülei nyugdíjasok,akiktől folyamatosan hallom én is,hogy mennyire örülnének már,ha a srác végre önálló életet kezdeni, egyedül vagy akár egy lánnyal, ennek ellenére még mindig otthon eszi a penész.
A kérdésem megfogalmazását akkor vettem a fejembe,mikor fülembe jutott,hogy egy ismerősünk felajánlott neki egy lakást mindössze 30 ezer forint bérleti díjért, mondván ismerősnek amolyan jelképes összekért szívesen kiadná egy üresen álló lakását, de a haverom mindenféle ürügy mögé bújva inkább visszadobta az ajánlatot. Gazdasági helyzet, szülei magányosak lennének, most össze kell tartania a családnak és a többi, pedig akárhányszor találkozom vele mindig arról álmodozik,hogy Ő majd elköltözik, mert nem bírja otthon.
Szerintetek ez így logikus gondolkodás,vagy inkább csak hangember,és ha cselekedni kell nem mer lépni ?
Igazából ez a szülők felelőssége is. Persze elsősorban a srác a ludas, hogy ha van is egy tök jó lehetőség, akkor sem él vele, elég egyértelmű, hogy jó neki a mamahotel.
Deeee pl a szülők kérnek tőle rezsi+kajapénzt? Mert aki dolgozik, az teljesen egyértelmű, hogy fizesse is a lakhatását. És minden felújítási munkálat árába is fizessen bele, hisz az ő otthona is újul.
Drasztikusabb lépés a szülők részéről ha azt mondják, hogy ők nem főznek többé rá, külön kaján van, oldja meg magának. Tény, hogy ez sok kényelmetlenséggel jár ("az én polom a hűtőben" meg "útban vagy a konyhában") de ha nem akar éhendögleni, muszáj lesz megoldja.
És ezen a ponton már kényelmesebb, ha inkább a saját lábán él meg.
Az én anyám anno azt mondta, hogy ha nem tanulok és nem keresek munkát, akkor simán lecseréli a zárat. Ingyneélőket nem tart el. ha meg dolgozom, akkor fizessem a magam részét. Szerintem tök jogos hozzáállás, el is költöztem 23 évesen:D
Sokan elfelejtik hogy egyre nehezebb lakáshoz,házhoz jutni és ha a férfi egyedül van, akkor az albérlet az egyetlen kiút és az se lesz olcsóbb!
A kérdésben szereplő "férfi" kapott egy jó lehetőséget és még azt is elpuskázza!
Mások össze tennék a két kezüket ha ilyen segítséget kapnának és nyugodtabb körülmények között vihetnének haza nőt. Arról nem is beszélve hogy egy idő után tényleg egészségtelen a szülőknél lakni.
Remélhetőleg rá tudják beszélni hogy önállóbb legyen.
Sok sikert neki!
Nem ez a cél! Nekem az a válasz is kielegítő, ha azt mondjátok, hogy ez így a jó irány.
185 a nettója, és 50 ezret ad haza.
Ha a szülőknél marad az rossz irány!
Ha van egy ilyen lehetősége, akkor ragadja meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!