Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Normális,hogy egy 30 éves...

Normális,hogy egy 30 éves férfi nem akar önálló életet kezdeni?

Figyelt kérdés

Az említett személy a haverom ,aki abszolút nem érez motivációt arra,hogy kiröppenjen végre a családi fészekből. A szülei nyugdíjasok,akiktől folyamatosan hallom én is,hogy mennyire örülnének már,ha a srác végre önálló életet kezdeni, egyedül vagy akár egy lánnyal, ennek ellenére még mindig otthon eszi a penész.

A kérdésem megfogalmazását akkor vettem a fejembe,mikor fülembe jutott,hogy egy ismerősünk felajánlott neki egy lakást mindössze 30 ezer forint bérleti díjért, mondván ismerősnek amolyan jelképes összekért szívesen kiadná egy üresen álló lakását, de a haverom mindenféle ürügy mögé bújva inkább visszadobta az ajánlatot. Gazdasági helyzet, szülei magányosak lennének, most össze kell tartania a családnak és a többi, pedig akárhányszor találkozom vele mindig arról álmodozik,hogy Ő majd elköltözik, mert nem bírja otthon.

Szerintetek ez így logikus gondolkodás,vagy inkább csak hangember,és ha cselekedni kell nem mer lépni ?

2022. szept. 19. 04:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ez a szülők felelőssége is. Persze elsősorban a srác a ludas, hogy ha van is egy tök jó lehetőség, akkor sem él vele, elég egyértelmű, hogy jó neki a mamahotel.

Deeee pl a szülők kérnek tőle rezsi+kajapénzt? Mert aki dolgozik, az teljesen egyértelmű, hogy fizesse is a lakhatását. És minden felújítási munkálat árába is fizessen bele, hisz az ő otthona is újul.

Drasztikusabb lépés a szülők részéről ha azt mondják, hogy ők nem főznek többé rá, külön kaján van, oldja meg magának. Tény, hogy ez sok kényelmetlenséggel jár ("az én polom a hűtőben" meg "útban vagy a konyhában") de ha nem akar éhendögleni, muszáj lesz megoldja.

És ezen a ponton már kényelmesebb, ha inkább a saját lábán él meg.

Az én anyám anno azt mondta, hogy ha nem tanulok és nem keresek munkát, akkor simán lecseréli a zárat. Ingyneélőket nem tart el. ha meg dolgozom, akkor fizessem a magam részét. Szerintem tök jogos hozzáállás, el is költöztem 23 évesen:D

2022. szept. 19. 10:16
 12/18 anonim ***** válasza:
Gondolom nem tud elköltözni, ebben az országban kell hogy legyen párod hogy el tudj. Más különben haverokkal kell lakni, vagy idegennel. De egyedül nagyon nehéz. Most keres gondolom nettó 250 max 300 az is nagyon karcsú. Ha keres annyit. Csak a gyakorisok keresnek havi 5 milliót, úgy hogy még ide is rá érnek írni. Xd
2022. szept. 19. 10:17
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha valami normális országban élne a srác, simán le tudna válni egyedül is. Még akkor is ha csak fizikai munkás. Viszont itt olyan körülmények vannak amik ezt nagyon negatívan befolyásolják.
2022. szept. 19. 10:18
 14/18 anonim ***** válasza:
85%
12, a Kérdező leírta, hogy lenne lehetősége havi 30ért bérelni. Nyilván drágább, mint a mamahotel, de akkor is kajával együtt kijön havi 100ból, az meg elég jó azért.
2022. szept. 19. 10:18
 15/18 anonim ***** válasza:

Sokan elfelejtik hogy egyre nehezebb lakáshoz,házhoz jutni és ha a férfi egyedül van, akkor az albérlet az egyetlen kiút és az se lesz olcsóbb!

A kérdésben szereplő "férfi" kapott egy jó lehetőséget és még azt is elpuskázza!

Mások össze tennék a két kezüket ha ilyen segítséget kapnának és nyugodtabb körülmények között vihetnének haza nőt. Arról nem is beszélve hogy egy idő után tényleg egészségtelen a szülőknél lakni.

Remélhetőleg rá tudják beszélni hogy önállóbb legyen.

Sok sikert neki!

2022. szept. 19. 10:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát azt nem tudjuk hogy mennyi a csávó fizetése. Mert ha nettó 300 oké, de sokan dolgoznak nettó 150 vagy még annál is kevesebbért. Ha esetleg olyan kevesett keres akkor hiába kap albit 30 ezerért, még ott a számla a fűtés enni is kéne szóval nyomorogna. Nem ismerjük a körülményeket, szóval ezt így nem lehet megválaszolni. Gondolom a kérdező arra várt hogy szidjuk hogy lúzer meg stb de nagyon kevés infó ez így.
2022. szept. 19. 11:37
 17/18 A kérdező kommentje:

Nem ez a cél! Nekem az a válasz is kielegítő, ha azt mondjátok, hogy ez így a jó irány.

185 a nettója, és 50 ezret ad haza.

2022. szept. 19. 16:12
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha a szülőknél marad az rossz irány!

Ha van egy ilyen lehetősége, akkor ragadja meg!

2022. szept. 19. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!