Hogyan lehetséges, hogy valaki szaktudás nélkül adott területre minimális rálátással képes helyes és a késsőbbiekben fontossá váló összefüggéseket észre venni?
Igen, létezik. Sokan akár meg is tudnak gazdagodni mindenféle képzettség nélkül, mert egyszerűen "jó szimatuk" van. Erre születni kell.
N
#4-5-6, ez így van. Az én szakmámban nagyon sokan értek el sikereket anélkül, hogy valaha is tanulták volna. Egyszerűen jó szemük volt minden értelemben, és nem féltek kockáztatni. Nem irigylem tőlük, mert hiába tanultam, nekem mégsem ment volna.
N
Jártam úgy, hogy többdiplomás mérnök "vakarózott" egy problémán, - nagyon félve osztotta meg velem, mert bizonyára azt gondolta, hogy már magát, csak a problémát sem fogom megérteni, nemhogy megoldást kínálni rá.
15 másodperc múlva meg azon mérgelődött, hogy nem érti, miért nem gondolt arra - az egyébként azóta is jól működő - megoldásra, amit "csípőből" ajánlottam neki. Gyakran azt nem tudom valóban követni, amiről tanult emberek beszélnek, de sokszor a kézenfekvően egyszerű megoldások mellett "sétálnak el".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!