Voltatok olyan helyzetben, amikor valaki annyira udvarias volt veletek, hogy örökre emlékezni fogtok rá?
Igen, az előző munkahelyemen :) Egyetemista voltam meg, és párszor a haza ut reggelen nagy bőrönddel érkeztem. A másodikon dolgoztam. Ő akárhányszor látta, mindig kérdés nélkül segitett fel cipelni :) Nekem ez nagyon megmaradt :)
Illetve egyszer egy villamoson mentem haza, és egy férfi mögém állt és elkezdett fogdosni. Anélkül, hogy ismertem volna, mögém állt, és letaszította. Az egyetlen kontextus egy mosoly volt köztünk, én sokkban voltam, ő pedig szimplán kedves, sajnos azóta se tudom, ki volt, meg se tudtam köszönni, csak egy hirtelen mosollyal.
Nagyon köszönöm, hogy megosztottátok! Jó érzéssel tölt el, hogy nincs még minden veszve és igenis vannak még figyelmes emberek!
Megosztom én is a kis emlékeimet, hátha érdekesnek találjátok:
Az egyik ez volt, amiről egy kérdést is írtam ki: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__1097..
Aztán ezer évvel ezelőtt, amikor még gimnazista voltam az osztályunk ment egy futóversenyre, ahol az egyik osztálytársam rosszul lett. Visszafelé a villamoson ült, én álltam mellette és amikor meglátott, akkor hirtelen felpattant és “erőszakoskodott”, hogy üljek le, mert én vagyok a lány. Képes volt szédülve, elsápadva állni és átadni a helyét. Nem tudtam meggyőzni, hogy maradjon csak.
Gyakornokként volt egy munkatársam, akit mindenki olyan furának tartott, de velem egész jól kijött. Egy nap, amikor több szatyorral és táskával estem be, akkor hirtelen felpattant és kikapott mindent a kezemből és bevitte helyettem.
Apró dolgok ezek, de nagyon jó visszagondolni rájuk.
1 :) kettő voltam :) igen, így van, egyébként van több történetem is.
Tény, hogy vannak meg rendes, udvarias férfiak a világban, és ez biztató :) Többször mentettek már meg hasonló helyzetben :)
Az akkori páromhoz utaztam először vonattal. Előtte mindig ő jött hozzám, és nem is ültem egyedül vonaton azelőtt, úgyhogy eléggé feszengtem, főleg, hogy többször is át kellett szállnom az út során.
Hajnalban, az első vonatra felszállva jött is hamar a kalauz kezelni a jegyemet, és biztosan ordított rólam, hogy meg vagyok szeppenve, úgyhogy leült mellém beszélgetni. Megkérdezte hova megyek, merre megyek, és hogy ugye most utazok először. Miután gyorsan elmondtam a kis sztorimat, érthetően elmagyarázta, hogy melyik állomáson mit figyeljek, hova menjek és hogyan fogok eljutni a végállomásra. Nekem ez nagyon jól esett és megnyugtatott, pedig előtte már összeírtam magamnak, hogy hol hova kell átszállni. Sikerült megnyugtatnia, de még ott maradt velem egy kicsit, mondta, hogy nézzek ki az ablakon, nézzem milyen szép a napfelkelte, a táj, a fények. Hogy ő ezt mennyire szereti, mennyire jó kedve lesz tőle és feldobja az egész napját. Korábban nem nagyon foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, de azóta van, hogy én is rácsodálkozok a fényekre és mindig eszembe jut a kalauz.
Később sokszor láttam még őt a vonaton, és bár nem jött oda hozzám csak a jegy miatt, biztosan emlékezett rám, mert mindig mélyen a szemembe mosolygott.
Eszembe jutott még egy, habár ez lehet inkább kedvesség volt, mindenesetre szívesen emlékszem vissza rá.
Néhány éve történt, hogy cipőt vásároltam anyukámmal és szóbaelegyedtünk az eladóval. Elegánsabb cipőről volt szó, ezért megkérdezte, hogy évnyitóra lesz-e, én pedig mondtam, hogy már idősebb vagyok, nekem már nincs évnyitó. Teljesen ledöbbent és megkérdezte hol tanulok. Amikor pedig mondtam, akkor azt felelte, hogy akkor nemcsak szép vagyok, de ügyes is. Nagyon jól esett, azóta se találkoztam még ilyen kedves eladóval.
Ilyeneket is írhattok, ha eszetekbe jut!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!