Nem tudom a valódi gondolataimat senkivel sem megosztani. Ötletek?
Elképesztően magányos voltam életem legnagyobb részében. 25 vagyok, ebből 24 évet jóformán az iskoláknak és munkának élve éltem le. Volt egy 4 évig tartó párkapcsolatom amiben el is jegyeztem a lányt, de visszanézve tragikus milyen keveset találkoztunk (átlagosan 2 hetente 2-3 nap). Ő volt abban a 4 évben az egyetlen személy akivel élőben tudtam beszélni, de a heteim nagy részében magányos voltam. Mindig is kilógtam a jellemzően belvárosi "liberális" akadémista felfogású környezetemből, épp ezért voltam egyedül. Aztán 3 éve szétmentünk, és három év kínkeserves vergődés jött, mialatt igyekeztem magamraerőltetni rengeteg olyan "trendi" dolgot amit ki nem állhatok.
Most már 3 hónapja van egy gyönyörű 23 éves bölcsész tanulmányokat folytató párom, gyakran találkozom a barátaival és családtagjaival is akiknek jelentős része ugyancsak ilyesfajta körökben mozog, és a felfogásuk is leginkább a sztereotíp libsi felfogás. (Aki szeretné hogy kifejtsem annak majd leírom, de ez itt hosszú lenne).
A probléma a következő: imádom ezt a lányt, elképesztően jókat tudunk beszélgetni, imádom hogy tudok vele kirándulni, múzeumozni, műemlékeket megnézni és a szex is vele a legjobb az utóbbi 3 év bénácska kapcsolataihoz képest, de még a volt jegyesemnél is jobb.
Szóval nagyon szeretem.
Viszont azt érzem hogy a maszkomat folyamatosan fenn kell tartanom amivel a széljobbos nézeteimet leplezem.
Úgy érzem semmi értelme nem lenne egy-egy baráti körben megejtett beszélgetést szétcs*sznem azzal, hogy a drogellenes, lmbtq propaganda ellenes, antifeminista, erőltetett érzékenyítés ellenes nézeteimet megosszam velük.
Nem ér annyit egy percnyi őszinteség, csak azért hogy felvállaljam a véleményemet, ha ez azzal járna hogy elveszítem a páromat és ismét magányos legyek.
De azt érzem így éjjel egykor hogy felrobbanok belül ha soha senkinek nem tudok élőben őszinte lenni a fenti témákról.
Nagyon szépen kifejlesztettem hogyan kell libsik előtt eljátszani a közélyük tartozót, és hogyan tartsanak "jófejnek", illetve hogyan tereljem úgy a beszélgetéseket hogy ne súroljunk trigger témákat.
De ez nagyon elszomorít, hogy csak így lehet párom.
Van esetleg Budapesten olyan társaság ahol szerintetek őszintén felvállalhatom a véleményemet?
Ilyen "fight club" lenne ez átvitt értelemben. Senkinek nem beszélünk róla, és ott éljük ki magunkat.
10#
Érdekes ez a lány annyiból, hogy nem egy az egyben sztereotíp belpesti btk-s lány.
Idővel vele még úgy el is tudom képzelni, hogy megosszam a saját véleményemet, itt egyedül talán csak a baráti körrel van fenntartásom.
Ugyanis egy párkapcsolatban megszépülünk egymás számára.
A testiség megléte, a közös élmények, az egymás mindennapos megsegítése megszépíti annyival a másikról alkotott képet, hogy egy-egy partikuláris témán belüli véleménye nem lesz hatással a teljes személy megítélésére.
Viszont ha találkozol a párod barátaival, akikkel nyílván nincs meg a közös élmények, közös testi élvezetek, és együttélés okán kialakult vonzalom, ott elsődlegesen a világnézeted fogja meghatározni a másikban kialakuló szimpátiát vagy éppen ellenérzést.
Ha az összes hormon ellenére a te lelkedben nem szépült meg az ő ballibsisége, akkor mégis miért látna ő szépséget a te saját bevallású melegellenes nőellenes rasszista emberellenes nézőpontodban?
A szerelem mindkettőtökre ugyanakkora hatással van. Ami a te szemedben szálka, az az ő szemében is ugyanúgy szálka lesz.
-nem vagyok melegellenes
-nem vagyok nőellenes
-nem vagyok emberellenes
Úgy érzem pont a hozzád hasonlóakról van szó a kérdésbenezért sértve érzed magad.
De mindegy is, a te szemedben az leszek. Onnantól hogy nem teszek ki júliusban szivárványosdit már beindul a rákosi-féle logika, miszerint "ha nem velünk akkor ellenünk".
Az utolsó bekezdést értékelem, valóban jogos meglátás lehet.
Mondjuk annyi különbség továbbra is fennáll, hogy párom nincs rákényszerítve hogy bármilyen nézetét eltussolja előlem, így nincs ilyenfajta "meg nem hallgatottság" érzése mint nekem.
"-nem vagyok melegellenes
-nem vagyok nőellenes
-nem vagyok emberellenes"
De akkor te is libsi vagy :)
Nem értem, mi a problémád...
Totál mellékvágány, de kifejtem:
A jobboldal messze nem annyiban merül ki, hogy vered az asztalt skandálva "lámpavasra minden b*zit/ zsi*ót/ ni**ert".
Baromira nem ennyi.
Persze a libsi média szeretné, hogy a középsulis kis csipáját épp hogy nyitogató fiatalokban ez a kép alakuljon ki. Esetleg még társítsák néhány egyéb jellemzővel, pl hogy biztos kopasz elhízott fradidrukker is az illető, ha jobboldali.
A valóságban a jobberség két dolgot takar:
-gazdasági jobb
-kulturális jobb
Én gazdaságilag centrista vagyok, hiszek az adózás értelmében, az erős államot célszerűnek tartom a minél nagyobb közjóért, de egyáltalán nem támogatom a mindent leuraló állami bürokáciával járó extra adókat/ kezelési és adminisztratív költségeket, illetve a túlszabályozás és a parazita életmódnak kedvező "szociális háló" túlzásbavitele is távol áll tőlem.
Kulturálisan mai terminológia szerint teljesen jobbos vagyok.
Nem hiszek az ilyen kitalált genderista hülyeségekben mint a női "wage gap", nem támogatom a "humanitáriuskodó" mozgalmakat, mint a Földközi-tengeren ügyködő bújtatott embercsempész NGO hajókat, és nem hiszek a "fehér privilégiumos" nyugati hisztériákban sem.
Hosszú a sor, többek közt az LMBTQ kritikátlan pushingolását is rémesen kártékonynak tartom, főleg úgy hogy a nemzetközi pszichológus szakma mindenhol libsi dominált, így eleve nincs esélye sem annak, hogy kiderüljön a lehetséges kártékonysága a fiatalokra nézve. Meg lehet nézni hogy J.Peterson-t hogy kiátkozza a pszichológus "szakma" a véleményéért, míg az ilyen szociálisan érzékenyítő arcokat nem győzik támogatni.
Vagy például Francis Crick-et kb elásta a média még kései évei során, mert hitte hogy az intelligencia genetikailag determinált és hogy a rassz igenis hordoz hajlamosítást bizonyos készségekre/gyengeségekre. (Aki nem ismerné: DNS egyik társfelfedezője volt az 50-es években).
Szóval ezek miatt a nézeteim miatt, illetve a modern sjw kultúra által kitermelt filmek/szobrok/divat elleni véleményem miatt simán jobbernek számítok ma már.
Voltam olyan házibuliban is kb 2 hete, ahol újbudai frissen eltére felvett srác 4 sör után mindenáron magyar politikáról akart nagyokat mondani (fogtam a fejemet hogy ezt minek kell erőltetni egy házibuliban, de belementem).
Kb 10 perc alatt el lettem könyvelve fideszesnek...
Ennyit arról, hogy én libsi lennék.
Értem, a "széljobbos nézeteimet leplezem" kifejezés nálam nem ezt takarja :)
Ez inkább csak ilyen átlagos-közép jobb az én szememben, ami egy értékrend. Nem jobb vagy rosszabb mint mások.
A szélsőség motivációja mindig a gyűlölet és a kisebbségi érzés. A velük történt dolgokért mások hibáztatása okoz ilyen szemléletet, mert akik nem képesek a saját sorsukért felelősséget vállalni, képtelenek elfogadni azt hogy az életben minden dologért ők és csakis ők a felelősök, akik ezért másokat okolnak mindenért amit maguknak okoztak, ők lesznek szélsőségesek.
A szélsőség a felelősség áthárítása másra tulajdonképpen.
Feloldozást kapnak egy közösségtől, önigazolást hogy nem az ő döntéseik voltak hibásak hanem a mások tehetnek róla. A cigányok, a melegek, a rendszer...
Kicsit fogalmazz óvatosabban, mert ezt sokan így is érzik, ha nem is tudják megfogalmazni de ezt érzi mindenki a szélsőséges hallatán.
A szélsőség ugye mindig attól függ, hogy hol van a skála másik vége.
De mindegy is. Örülök hogy tisztáztuk a fogalmi eltéreseket.
Szerintem ha csak ennyi, azt meg tudjátok beszélni.
A jobbos hozzá állás mindösszesen annyit takar, hogy nem vagy jó ember. De rossz sem. A saját érdekeid mindig mások előtt valónak gondolod. Ez rendben van, ha te leszel a családfő ez még akár előny is lehet ha el tudja fogadni hogy önző vagy, mert magaddal és a családoddal szemben senki nem fontosabb.
Nem érdekel mások baja, nem tudsz velük együtt érezni. Ezzel sokan mások is így vannak, ez sem gond, a család ez alól kivétel lesz mert az a te "részed".
Családfőnek ideális vagy :)
A túltolt lmbtq-val pl. én sem értek amúgy egyet, szerintem többet árt mint használ. De különösebben nem zavar, inkább megmosolyogtató ahogyan ilyen bénán igyekeznek. A kevesebb néha több...
- Francis Crick, ezzel egyet tudok érteni. Mensás vagyok, tudom hogy igaza van de ezt a tudást ha buta embereknek átadod, az nagyon nem jó következményekkel járhat. Az atom is használható jó célokra, lásd Paksi erőmű, de ha megfigyeled a 40 fokos nyár már nem újdonság itt sem. És ettől rosszabb lesz jövőre. Mert sérült az ózon réteg a sok kísérleti robbantástól. És ez csak egy példa, ha a tudás rossz kezekbe kerül. Én is inkább óvatos lennék ezzel, mert fajirtás is lehet a vége. Ne adjunk szociopaták kezébe fegyvert. És ha okos srác vagy rájössz, ami ebből következik az pont az, amiről meg a jobbosok mélyen hallgatnak. Hogy a keveredés pozitív eredménnyel járna.
Szociális háló. Nos, ha nincs, nem lesz ki dolgozni. Mert minden "jómunkásember"nek van hozzá tartozója, családja. Vannak átmeneti nehézségeik. Ahol nincs ilyen, onnan elmennek az emberek. Itt például picike mértékű - mennek is ki a szakik. Többen mennek nyugdíjba mint ahányan születnek. A szociális háló hiánya hosszú távon tönkre fogja tenni az országot - ahol nincs is ilyen, vagy legalábbis nagyon csekély mértékű. Sok gyerekre persze adnak mindent - de ez meg a felelősség nélküli gyermek vállalást erősíti, lassan nem lesz normálisan felnevelt gyerek az országban. Szóval szerintem szükséges, de nem jótékonysági célból, hanem mert minden összefügg mindennel. És ha egy lehetséges kimenetet vizsgálunk csak meg (ne az én adómból cigizzen a munkanélküli paraszt) 10000 helyett, az nagy melléfogásokat eredményezhet hosszú távon.
Na erről beszéltem XD
"Nem vagy jó ember" XD
Igen, abszolút. Az igazi jó ember az zöld utat enged a társadalom lezüllésének, degenerálódásának, és támogatja a jelenkori neurotikus "önmagvalósító" kultúrát, amiben saját jogán tönkreteszi a népesség X százaléka önmagát.
Ezt tényleg semmi mással nem tudnám illusztrálni, csak azzal a bevándorláspárti tüntető csajszikával, akit aztán néhány héttel vagy hónappal később migránsok erőszakoltak meg.
De most rákerestem, és ez nem is egy esetre igaz XD
Ti tényleg inkább beledöglötök a jóemberkedésbe, csak hogy nehogy jobboldalinak nevezzen bárki is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!