Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem szűnnek meg a...

Miért nem szűnnek meg a gátlásaim ?

Figyelt kérdés

Nagyon gátlásos vagyok egyes helyzetekben de közben meg aktív szociális életet élek, eljárok bulizni el tudom kicsit engedni magam de ott van bennem ez az egész gátlásosság. Nagyon meg kell erőltetnem magam, hogy odamenjek pl valakihez vagy akár ha kell egy szék, hogy le tudjunk ülni az is kellemetlen számomra. Az alkohol meg sose segít mert kicsit jobban elengedem magam de amint valami szituáció van ugyan olyan gátlásos vagyok.

Másik példa...

Kilépek az utcára egyből kicsit kényelmetlenül érzem magam. Mintha mindenki engem nézne de ezt még el tudom engedni úgy ahogy.. De mikor társaságba kell menni és vannak idegenek... minél több annál rosszabb.

Van valami jó módszer ennek a leküzdésére ? 22/f

2022. júl. 30. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Van

Az idő

15 év mulva rendbe jossz

2022. júl. 30. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Barátkozz, próbálj beszélni emberekkel 2-3 mondatot akármiről!

Nem kell dumagépnek lenned, csak általános témákról.

Velünk is beszélsz, pedig csak annyi a különbség, hogy nem egy légtérben vagyunk és lazább vagy!

2022. júl. 30. 18:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez amiről te beszélsz úgy hívják, hogy szorongás.Mindig érzed amikor nem otthon vagy és másokkal kell beszélned. Sőt valószínűleg otthon is ha esetleg olyan jön hozzátok akit nem annyira ismersz és próbál veled is beszélgetni.

Ha nyugtatót veszel be az átmenetileg megoldja a gondot de nem megoldás véglegesen.

Én is szorongok mások társaságában főleg idegenek előtt.

Dolgozni is egyedül szeretek ha lehetséges.

A társalgást másokkal hogyan eléd meg ?

Mint egy feladat amit minél előbb le akarsz tudni ?

2022. júl. 30. 18:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem. A társalgást szeretem. Szeretek jókat beszélgetni ha egyszer elkezdődik. Mert akkor valahogy alakul de én sem tudom hogyan csak jönnek a szavak meg a témák. Van amikor kicsit kínos mert éppen nem jön össze de akkor inkább csak a kellemetlenségét érzem. Úgy tudom legjobban elmagyarázni, hogy ha nekem kell odamenni megszólítani valakit akkor kb a halálomon vagyok de ha valaki engem szólít meg és érzem az illetőn, hogy szívesen beszélget velem akkor órákat el tudok tölteni így. Sokat járok társaságban és ezért fura nekem, hogy közben egyes szituációkban nagyon gátlásos vagyok. Lányokkal való interakció során főleg akkor félek is kicsit. Az út ami elvezet a társalgásig, hogy odamegyek megszólítom akkor valahogy kezdeményezni kell meg jól csinálni hogy alakuljon a beszélgetés ez az amikor görcsösen szorongok.
2022. júl. 30. 19:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék nyugtatókhoz meg hasonló dolgokhoz fordulni mert érzem magam a potenciált, hogy fejben le lehet ezt győzni csak ötletem sincs már hogy hogyan.
2022. júl. 30. 19:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Pedig ez erősen szorongásnak tűnik, csak nem az a durva kategória, ennél többet (és erős közhelyeket) nem tud senki ajánlani neked, anélkül hogy jobban megismerne téged, és az élettörténeted stb.

Szerintem a legjobb választás hosszú távon a problémádra a pszichológus, a gyógyszerek nélkül.

2022. júl. 30. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!