Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit csináljak, ha a barna...

Mit csináljak, ha a barna bőröm miatt gátlásaim vannak?

Figyelt kérdés
Igen, roma vagyok. Eddig 4,8 fölött volt az átlagom (reméljük így is marad) és gimibe megyek. Nos hát 1 roma sincs pedig barátkozós típus vagyok. (a barátaim "fehérek", de sajnos nem 1 osztályba kerülünk) Kiskoromban kaptam bőven az előítéleteket. Bennem van az, hogy mit gondolnak rólam? Mit keres ez itt? stb.
2021. júl. 28. 13:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Legyél magabiztos. Ez vagy te és kész, tedd a dolgod. Szerintem így van több esélyed, hogy ne húzd magadra a genyákat.
2021. júl. 28. 13:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szinte mindenki gátlásokkal kezd, az is, akinek van már ismerőse az új osztályban. Nekem nemrég egy nagyon helyes, szőke fehér bőrű lány mondta ezt, hogy mennyire fél az új osztálytól. Ő például azért félt, mert nem olyan jó képességű, és attól tartott, hogy majd kiröhögik, ha ez kiderül, és egyedül lesz.

Mindenki szorong valamiért. Kicsi vagyok, nyeszlett vagyok, kövér vagyok, szegényebb vagyok, nincs telóm, béna a telóm, kicsi a cicim/farkam, buta vagyok, nincs barátom...

Most biztos azt gondolod, hogy na jó, de rajtad kapásból látszik, hogy miben vagy más. Igen, tutira kapsz majd előítélkező szavakat vagy tekinteteket. Legyél olyan, mint eddig, legyél jó fej, nyitott, aztán majd megismernek és aki normális az a barátod lesz, a többiért meg nem kár. Addig meg ki kell bírni, és ki is fogod bírni!

Csak az első napok nehezek, de elmúlnak!

Jó lesz minden, legszebb éveid jönnek! :) Egy év múlva majd olvasd vissza a kérdésedet, akkorra már csomó jó fej barátod lesz, és igyekezz bátorítani azokat, akik majd ugyanígy izgulnak!

2021. júl. 28. 14:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálunk nagyon sok hozzád hasonló volt a suliban, ott például egyáltalán nem néztek ki senkit. :) Mindenki zenésznek tanult, mindegy volt ott, hogy ki milyen színű. Nem volt előítélet. Nagyszerű emberek voltak, jó családból.

Ha ilyen szép az átlagod, Neked sincs okod panaszra, s gondolom nem egy szakmunkásba mész tovább ilyen eredménnyel, tehát némi intelligencia biztos lesz a társaidnál akkor, hogy emiatt ne piszkáljanak. :)

Mellesleg a kisugárzásod fog a döntőbb lenni, hogy mennyire keresed a társaságot, gyorsan az elején jó benyomást kell kelteni, mint általában is egy új közösségbe érkezéskor :'D és akkor nem lesz utána már gond tuti. Eddig is fehérekkel barátkoztál, ezután is ők lesznek a barátaid. Nem minden a szín, szerencsére. :D Biztos jófej vagy, nem lesz gond. :)

2021. júl. 28. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Milyenek amúgy az otthoni körülményeid? Középsuli nekem nehezebb volt jóval pl. nagyobb szervezettség kell hozzá, ha tartani akarod, hogy joó legyél tanulásban.
2021. júl. 28. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!