Jogosan sértődik meg a házigazda, ha megkérdezem, hogy egészségesek-e, lehet-e menni vendégségbe hozzájuk? Már többször volt, hogy betegen fogadtak, és a hét elején még írták, hogy nincs jól az egyik gyerekük.
Megértem #1 gondolatmenetét, nem volt egyértelmű az eredeti kérdésből hogy ők hívtak meg. (Ha mondjuk így nyomulnál direktben hívatlanul, hogy helló na jönnénk, mellesleg ugye egészségesek vagytok, az elég faragatlan dolog lenne.)
A kérdésre válaszolva, nem jogos a házigazda sértődés szerintem. Az a minimum, hogy nem fertőzöm össze a vendégeimet.
Én nem sértődnék meg, mert szerintem tök normális főleg a mostani világban. Én örülnék is, ha valakiben lenne annyi felelősségérzet, pl. meghívna, de ha beteg akkor lemondja, nem sértődnék meg, sőt.
Régen volt egyszer, hogy mentünk szilveszteri buliba, a házigazdától (akinek szülinapja is volt) pusziszkodás után kérdezik, hogy hogy vagy? Ohh még 2 napja 39 fokos lázam volt, influenza, de már minden oké. Olyan ideges lettem, legalább puszit ne adott volna. Aha, 2 nap múlva nekem is lázam lett, influenza, a volt páromnak is, 1 hétig nyomtam az ágyat, jó volt az évet tp-vel kezdeni.
6: Mit értesz udvarias puhatolózás alatt? Az nem udvarias, hogy "meggyógyultatok? Mert ha nem, akkor inkább nem mennénk a biztonság kedvéért."
Sajnos mindenképpen szükséges megkérdezni, mert többször kaptak már el betegséget tőlük a gyerekeim.
Nagyon sokan személyes támadásnak veszik az ilyet. Úgy élik meg, hogy te irtózol tőlük, miközben ők csak fosnak / köhögnek. Nem értik, hogy ami nekik csak egy kis fosika, az lehet, hogy neked, vagy a 90 éves öreganyádnak egy napokig tartó hányás-hasmenés. Azt se értik, hogy nincs olyan, hogy "áh én nem fertőzök, csak nem törölköztem meg rendesen, ezért köhögök hurutosat". Honnan tudod, hogy nem fertőzöl?
Valahogy udvarias köntösbe kell csavarni a kérdést.
#2 az első vagyok. Ha így szoktam volna, akkor szerinted így fogalmaztam volna meg, hogy a másik ember nyakába varrni magam? Gondold már végig :D Egyébként igen, például úgy szokták ezt emberek, hogy "akkor beugrok hozzátok szombaton, jó?", vagy "megnézném az új lakást a jövő héten".
Egyébként pedig a 8. válaszolóval nagyon egyetértek. Egészen másképp hangzik az egész, ha azzal kezded, hogy Józsika jobban van-e már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!