Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi a velemenyetek arrol ha...

Mi a velemenyetek arrol ha valaki nem talalja a kozos hangot a kortarsaival?

Figyelt kérdés
Amiota az eszem tudom,lehettem barmennyi idos nem sikerult a kozoa hangot megtalalnom a kortarsaimmal.Mindig az idosebbek fele huztam es ez a mai napig igy van.Jogos ezert engem biztonsagi jatekosnak hivni?
2022. jún. 15. 08:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincs ezzel. Miért kellene mindnkinek ugyanolyannak lenni? Miért ekkora szent ügy az életkor?

"Jogos ezert engem biztonsagi jatekosnak hivni?"

Ezt nem is értem... miért is lennél az?

2022. jún. 15. 09:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se igazán sikerült megtalálnom a közös hangot a velem egyidősekkel, de már kicsiként se nagyon. Szóval, nekem ez igazából megszokott és szerintem nincs is vele semmi baj.
2022. jún. 15. 09:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Biztonsági játékos...? Szerintem nem vagy tisztában a kifejezés jelentésével.
2022. jún. 15. 09:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Kaptam erre a jelensegre egy olyan elemzest egy a kornyezetemben levo embertol,hogy en ezaltal kerulom a termeszetes versenyhelyzeteket a korosztalyommal.Hiszen az idosekhez huzom akik sok mindent ram hagynak.Es nekem ebben FEJLODNOM kene,tobbet baratkozni es a sajat korombeliekkel.
2022. jún. 15. 09:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2022. jún. 15. 09:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Kaptam erre a jelensegre egy olyan elemzest egy a kornyezetemben levo embertol,hogy en ezaltal kerulom a termeszetes versenyhelyzeteket a korosztalyommal."

Oké, én csak egy random idegen vagyok itt... de ha megengedsz egy jótanácsot: nem szabad vakon követni az ilyen "önkéntes életvezetési tanácsadókat". De még a netes "hú, de bölcs vagyok" egyéneket sem. Ezzel csak azt éred el, hogy a saját boldogságod elé gördítesz akadályokat. Mondhatnám azt is, hogy ha nincs probléma, te generálsz magadnak. Illetve... igazából más generálta, te csak önként magadra vetted.

Az ilyen "jótanácsok" mind kisarkításból, és a dolgok kifacsarásából keletkeznek.

Bocs, de amit mondott neked, annak minden szava baromság.

Mi köze annak, hogy kivel érzed jól magad, a versenyhelyzetekhez?

Eleve, miért is lenne probléma az, ha az ember nem akar az élet minden piszlicsáré területén egyfolytában versenyezni? Az nem is jó. Ha mindenhol versenyezni kell, azzal a stabilitást, és a biztonságot ásnánk alá. Vannak területek, ahol jó versenyezni. Én is most egy szakmai verseny közepén vagyok. Sőt, amikor online sakkozok, akkor is folyamatosan megmérettetem magam. De ez játék, és szakmai kihívások. A magánélet akkor jó, ha az nem valami hülye verseny. Megfordítva: a stabilitás keresése nem a versenyhelyzetek kerülését jelenti. De még ha azt jelentené, az se lenne baj. Nem kell, hogy mindenki egy állandóan nyughatatlan versenyző legyen.

"Hiszen az idosekhez huzom akik sok mindent ram hagynak."

Öhm... mi van?

Már a megfogalmazása is homályos. Mi az, hogy mindent rád hagynak? Ezt anyagi, vagy döntési értelemben kell érteni? Bár egyik sem igaz. De ha előbbi, akkor ez egy borzasztóan lenéző, és kisarkított kijelentés volt. Ha utóbbi, akkor sincs igaza, mert az, hogy valaki rád hagy-e egy döntést, vagy kötekedik veled, az nem életkor kérdése.

"Es nekem ebben FEJLODNOM kene,tobbet baratkozni es a sajat korombeliekkel."

Tehát ne a saját életedet éld, hanem azt, amit ő akar. Mert csak. Mert ő azt mondja. És az a fejlődés, ha eldobod a személyiséged egy részét.

Nem tudom, ki ez az ember, de értelmes ember az ilyet zsigerből ignorálná.

egy dolgot kell megtnaulnod: nem szabad mindenféle hülye véleményre adni.

2022. jún. 15. 10:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Én pont, hogy azért barátkozom idősebbekkel, mert kihívás velük "versenyezni". Feljebb vannak a ranglètrán, több tapasztalat, pénz, a kortársaim meg mamahoteleznek. Velük mit versenyezzek?
2022. jún. 15. 10:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!