Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Barátaid, párod társadalmi...

Barátaid, párod társadalmi rangja, edukációs szintje, életszínvonala hasonló? Számít ez?

Figyelt kérdés
Szerintem ez nem számít, mert nem ezek fogják eldönteni, hogy a barátságok, párkapcsolat jól fog e működni. Aki nem akar mutatkozni egy alacsonyabb iskolázottságú, alacsonyabb társadalmi rangú társasággal, elgondolkozom azon, hogy vannak e jó barátai, ha van párkapcsolata boldog e a párja mellett, a sok megfelelési vágytól, hogy ki mit mond, hogyha ilyen emberekkel mutatkozik, nem szenved tőle?
2022. máj. 20. 09:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
65%

De pont ez az egyik alapvető baj veletek. Az igazi kicsinyes, földhözragadt mentalitás legszembetűnőbb jele, hogy az anyádat is eladnád pénzért. Én nen akarok olyan emberrel élni, akinek az erőfeszítéseim, a befektetett munkám, az álmaim nem jelentenek semmit, mert nem fizetnek értük eleget. Ez az egyik legkiábrándítóbb dolog az alacsony társadalmi rétegekben. Fel sem bírjátok fogni, hogy más ezen a szinten nem első helyen a pénzzel foglalkozik. Nem csak a pénzért tesz dolgokat.

2022. máj. 20. 18:44
 22/24 anonim ***** válasza:
Alapvető tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy az emberek többsége azért tanul, hogy pénzgyáros legyen.
2022. máj. 20. 18:46
 23/24 anonim ***** válasza:
Nem ezt írtam, 21-es, csak hoztam egy példát, hogy a diploma meg az anyagi szint nem feltétlenül egyenesen arányos, és például a pedagógusok pont egy olyan csoport, akik hiába tanultak, lehet akár nagyon lelkiismeretes is, mégis méltatlanul keveset keresnek. És ha valakinek számítanak az anyagiak, egy pedagógus labdába sem rúghat, hiába áll akár intellektuálisan magasabb szinten, mint a vagyonosabb másik fél.
2022. máj. 20. 18:47
 24/24 A kérdező kommentje:
Egyenlősíteni kéne a fizetéseket, nem kéne ezt a nárcisztikus viselkedést elő adni, hogy "nem azért tanultam annyit, hogy a takarító jóska is ugyanolyan jól keressen". Ne a több pénz miatt tanuljon az ember. Állami alapjövedelemmel minél többet kell kisérletezni, egyre több helyen kisérleteznek vele és sikeresek is, kevésbé depressziósak, kevésbé gondterheltek az emberek. Ezekkel a lépésekkel sokkal több embert lehetne összehozni, nem lenne fölényeskedés, kevesebb megszégyenítés lenne.
2022. máj. 20. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!