Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Barátaid, párod társadalmi...

Barátaid, párod társadalmi rangja, edukációs szintje, életszínvonala hasonló? Számít ez?

Figyelt kérdés
Szerintem ez nem számít, mert nem ezek fogják eldönteni, hogy a barátságok, párkapcsolat jól fog e működni. Aki nem akar mutatkozni egy alacsonyabb iskolázottságú, alacsonyabb társadalmi rangú társasággal, elgondolkozom azon, hogy vannak e jó barátai, ha van párkapcsolata boldog e a párja mellett, a sok megfelelési vágytól, hogy ki mit mond, hogyha ilyen emberekkel mutatkozik, nem szenved tőle?
2022. máj. 20. 09:37
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
#10 És ahol van normális ellenzék. Nekünk csak a bukott állandóan politizáló Gyurcsány, krumplit lóbáló Jakab, vízes elektromos rolleres hebegő-habogó Fegyőr és a töketlen KariGeri jutott.
2022. máj. 20. 11:11
 12/24 anonim ***** válasza:
75%
Normális kormányra is szükség lenne. A politika mocskos dolog.
2022. máj. 20. 11:15
 13/24 anonim ***** válasza:
35%
Jól fizetnek Rogánék kérdező?
2022. máj. 20. 11:15
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Minden barátom egyetemet végzett, szerintem mindenki végzett mesterszakon is legalább, vagy éppen csinálja. Van, aki már kutató phd-vel. Pénz és társadalmi osztály szerint pedig mindenki a középosztály különböző szintjein van. Van aki pénzesebb, valaki pedig még mindig éli a "csóró egyetemista életet".

Nem tudatosan válogatom a a barátaimat, de egyszerűen ilyen körökben mozgok, szóval velük hoz össze az élet. Randizás terén viszont azt gondoltam régen, hogy fontos számomra, hogy egyetemet végzett, esetleg kimondottan tudományos területen mozgó párom legyen. Erre már rájöttem, hogy hülyeség, mert nem az egyetem a fontos, hanem azok az értékek, amiket csatolok hozzá (intelligencia, műveltség, kíváncsiság, nyitottság). Ezek meglehetnek egyetem nélkül, és ugye diploma mellett is hiányozhatnak.

Egyébként saját példámon tapasztaltam egyszer, hogy a nagy különbség a társadalmi osztályban tud feszültségeket szülni. 2x randiztam egy csávóval, akinek valami elképesztően gazdagok voltak a szülei. A srác évi 20-30 alkalommal ment el random nyaralni külföldre, mert épp olyanja volt és társai. Engem ez frusztrált, mert tudtam, hogy én nem tudnám ezt magamnak megengedni, de nem akartam volna kimaradni se, miközben azt se akartam volna, hogy folyamatosan más tartson el.

2022. máj. 20. 12:35
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

Attól, hogy vannak kivételek más rétegből, akik passzolnak egy másik rétegben formált közösségbe, még van egy tendencia...

Tudjátok, a statisztika nem egy ritka pokémon.

2022. máj. 20. 12:41
 16/24 anonim ***** válasza:
4%

És?

2022. máj. 20. 12:48
 17/24 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem igenis számít. Aki mást mond, az hazudik, talán magának is. Nyilván nem úgy kell elképzelni, hogy bemutatkozáskor kérem a diplomát és a fizetési papírt, de a közös rezgés azzal van meg, akivel nagyjából egy szinten állunk értelmileg, anyagilag, lehetőségekben stb.

A kulcsszó itt a nagyjából. Kis különbség egyik irányba sem zavar, a túl nagy már igen. És nem a tény, hogy neki mondjuk nagy háza van, nekem meg nem, hanem az az életfelfogásbeli különbség, ami ezzel jár.

Ment már tönkre ígéretes barátságom amiatt, mert a jómódú nő rendszeresen utalt rá, hogy lenézi a lakótelepen élőket. És hiába tette mindig hozzá, hogy engem kivételnek tart, nem hatott meg.

2022. máj. 20. 16:31
 18/24 anonim ***** válasza:
47%

De miért ne lehetne hasonló a felfogása valakinek, aki tolmács akar lenni, meg valakinek aki villamosságis?

Főleg hogy manapság az anyagi helyzet se attól függ hogy szakma vs. diploma...

Ha valaki bútorasztalos mester akar lenni akkor nem fog elmenni egyetemre elvégezni egy x éves szakot fölöslegesen csak a "felfogás" miatt....

2022. máj. 20. 16:36
 19/24 anonim ***** válasza:
89%

Nos, egy ideig teljesen vegyes baráti társaságom volt. Soha nem iskolázottság alapján barátkozok.

Viszont a mentalitás, az élethez való hozzáállás nagyon nagy kérdés. Míg az a réteg, aki a "nem keresek munkát, mert úgyse vesznek fel", és a "iszok, bulizok, mert miért ne", na meg a "majd valaki kisegít, megoldja helyettem" és ott van még a "te minek csinálod, itt vagyok én, nem csinálok semmit, de tök jó így", hát ezek az emberek csak visszahúzzák az embert, aki haladna, képzi magát, dolgozik, józan életet él, nem szórja hülyeségekre a pénzét.

Amikor én már egész jó szakmával, nagyon jó munkahelyen, és kiegyensúlyozott párkapcsolatban éltem, és találkoztam a régi barátokkal, akik közül az egyik elvárta volna, hogy én keressek neki munkát, a másik pedig állandóan a piálásról és a bulikról beszélt, pedig amúgy nem ilyen volt... Ők semmit sem tudtak fejlődni, pedig sokat segítettem nekik, de egy idő után be kellett látnom, hogy ez így nem megy.

Azóta a saját békém érdekében inkább olyanokkal barátkozok, akik velem egy szinten, vagy magasabban állnak (ez másik téma, de a sokkal sokkal jobb módúval sem a legjobb, mert sz.r azt hallgatni, hogy ő mennyi mindent megengedhet, mikor te a felét alig). Fejlődni nem lehet egy visszahúzó társaságban. Jobb arról beszélgetni valakivel, hogy milyen lehetőségek vannak, mint azt hallgatni, milyen kifogások, stb.

2022. máj. 20. 16:58
 20/24 anonim ***** válasza:

"Nyilván nem úgy kell elképzelni, hogy bemutatkozáskor kérem a diplomát és a fizetési papírt, de a közös rezgés azzal van meg, akivel nagyjából egy szinten állunk értelmileg, anyagilag, lehetőségekben stb."

Az alulfizetett pedagógusok is diplomások, és van úgy, hogy egy burkolással foglalkozó vállalkozó többet keres úgy, hogy nincs diplomája.

2022. máj. 20. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!