Hátrányba kerül aki kínaiból öltözik nem pedig márkás ruhát hord?
Elsőnek is szerintem...igen.
Én csak nem értem, miért vásárol bárki a kínaiban manapság.
Persze, tudom a H&M sem egy Ralph Lauren, de nem is annyira gagyi mint a tényleg kínai-kínai.
De én még nem láttam, hogy szezon végén, pl egy 20 ezres kabátot kitenne akciósan 3500-ért a kínai, míg a H&M igen.
Sokszor kerül ugyanannyiba a két üzlet terméke! Egy ötös pakk zokni a New Yorkerbe kerül annyiba, mint a kínaiba, és azért messze fényévekkel minőségibb mégis.
És ha pl 1 hónap után bajod van, vissza tudsz menni, nem pedig ahogy kiléptél és meggondoltad magad, néznek rád, mintha sose jártál volna ott...
Ha igazán elegáns akarsz lenni, akkor nem szabad olyan ruhát hordani, amin látható márkajelzés van.
Magán a ruhán azonban láthatónak kell lennie, hogy jó szabású, illik rád és finom, jó minőségű anyagból van. Azonkívül vannak bizonyos öltözködési szabályok, amiket érdemes betartani, hogy sikeres legyél munkakeresésben és párkeresésben (pl a híres zokni-szandál szabály, a helyzethez illő ruha, stb, stb.)
Én speciel a nyugati ruhás turikat szeretem, rengeteg hibátlan nem/vagy alig hordott ruha van ott, ami alapból sokkal magasabb minőségű, mint itthon a plázák top kategóriás ruhái.
Évekig dolgoztam Angliában, ott muszály volt elegánsan bejárni a munkahehlyre, és vettem pár (ottani) középkategóriás inget még a 2010-es években. Itthon vettem Hugo Boss ingeket, kb 30000,-ft-ért, hát, meg sem közelítették azt a minőséget, anyag finomságot, tapintást.
Végül a Cream-ban találtam ugyanolyan angol ingeket, vadi új darabokat, kb. 2000-2500,-Ft-ért. Azóta is, több, mint 10 éve ezeket hordom, semmi probléma nincsen velük.
Azóta is a turira esküszöm.
Kínaiba, márkás üzletekbe és turiba egyaránt járok, valamint évekig dolgoztam ruha üzletekben. Elárulom, hogy a legtöbb márkás üzlet is tele van kínai cuccokkal.
Ha tiszta, ízléses, jól áll a ruha, akkor mindegy honnan van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!