Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan tudom megtanulni, hogy...

Hogyan tudom megtanulni, hogy tartsam a szemkontaktust?

Figyelt kérdés
Nagyon közeli barátokkal már nem zavar, de amikor esetleg idegen emberekkel kell pl. egy társaságban tartanom a szemkontaktust egyszerűen nem tudom. Valami tipp, esetleg?

2022. ápr. 30. 22:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nézz a szemöldökük közé, ne a szemükbe. Jóval könnyebb, és sosem veszik észre (ha gondolod tegyél próbát a barátaiddal)
2022. ápr. 30. 23:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne erre figyelj, hanem inkább a beszélgetésre.
2022. máj. 1. 05:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Beszélgetés közben próbálj néha felnézni rá, tartsd a szemkontaktust pár másodpercig aztán nézz félre, mondjuk egy kicsit a feje mellé, de ne a földre.

Az eddigi tapasztalataim alapján az emberek nem tartanak folyamatos szemkontaktust beszélgetés közben egy idegennel, vagy ismerőssel. Barátokkal igen. Szóval teljesen rendben van ha apró megszakításokkal csinálod:)

Menni fog egyébként, hidd el. Nekem is meg kellett ezt szoknom, mert gyakran a földet néztem beszélgetés közben. Ha mondjuk volt köztünk pár méter akkor probléma nélkül tudtam tartani a szemkontaktust, ha valaki közvetlen előttem volt akkor egyáltalán nem.

Jó tipp hogyha mondjuk nehéz lenne a szemükbe nézni akkor választhatsz egy tetszőleges pontot az arcon és nézni azt, mondjuk homlok, két szem közt, orr:)

2022. máj. 1. 07:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Miért akarsz ezen változtatni, hogy nem tartod? Ért hátrány emiatt?
2022. máj. 1. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!