Hogyan tudom megtanulni, hogy tartsam a szemkontaktust?
Beszélgetés közben próbálj néha felnézni rá, tartsd a szemkontaktust pár másodpercig aztán nézz félre, mondjuk egy kicsit a feje mellé, de ne a földre.
Az eddigi tapasztalataim alapján az emberek nem tartanak folyamatos szemkontaktust beszélgetés közben egy idegennel, vagy ismerőssel. Barátokkal igen. Szóval teljesen rendben van ha apró megszakításokkal csinálod:)
Menni fog egyébként, hidd el. Nekem is meg kellett ezt szoknom, mert gyakran a földet néztem beszélgetés közben. Ha mondjuk volt köztünk pár méter akkor probléma nélkül tudtam tartani a szemkontaktust, ha valaki közvetlen előttem volt akkor egyáltalán nem.
Jó tipp hogyha mondjuk nehéz lenne a szemükbe nézni akkor választhatsz egy tetszőleges pontot az arcon és nézni azt, mondjuk homlok, két szem közt, orr:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!