Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Más is van itt aki vissza...

Más is van itt aki vissza sírja a 80-90 évek hangulatát?

Figyelt kérdés
A mai világ már csak a szabályok betartásáról és annak megszegésének a következményeiről szól, semmi érdekes nincs már itt 2022- ben az biztos!

2022. ápr. 3. 06:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Nekem nem hiányzik, én Pécsen voltam gyerek a 90-es években. Megszűntek a munkahelyek, nagyon szegények voltunk. Szociális támogatás nulla volt, úgy éltünk, hogy a család bármikor mehet az utcára. Emlékszem amikor a szüleim azon gondolkodtak, hogy melyik nagyszülő tudna legalább minket befogadni. Apám és szinte az összes munkatársa kb. 60 éves kora előtt meghalt (ex bányászok).
2022. ápr. 3. 08:36
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
Nincs az az isten
2022. ápr. 3. 09:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, mert attól függ mit nézek.

Egyik oldalról apámnak a koromban 30+ évesen felépített családi háza volt hitelmentesen meg 2 gyereke, közelben laktak a szülei.

Tegyük hozzá, akkoriban oylan környéken laktunk ahol ház alig volt, mintha most kiköltözne az ember egy kicsi, fejletlen faluba, még közvilágítás sem volt az utcában. Nem volt ennyi komfort elvárás, hőszigetelés, 3 rétegű ablak, klíma, stb.

Másrészt azt látom hogy akkoriban átlag ember is jól tudott boldogulni. Cserébe viszont látástól mikulásig csak dolgozott. Hazajöttek a dolgozóból, mentek ki a kertbe, háztájiba, almáskertbe, hétvégén is kert vagy piacon árulás.

Annyi, hogy a mai világban már nem nagyon éri meg a fusizás, maszekolás, mert nem keresel vele annyit, ellehetetlenítették.

Másrészt az emberek gondolkodása is változott. Ha belegondolunk az egész Covid mizéria elejéig legalább stabilan stagnált az ország és a világ. Pont azt beszéltük, hogy bagóért világot láthatsz, utazhatsz bármerre.

Aztán beütött a Covid meg Putyin és ezt is mi fogjuk beszopni, mert már most dől a gazdaságunk.

2022. ápr. 3. 09:49
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem. Eszem ágában sincs a sötét 80-as, 90-es években élni.

- Ma sokkal könnyebb minden az internet elterjedésével.

- A tudományok és a technológia magasabb szinten vannak. Már lefényképeztek egy fekete lyukat, létrehoztak szintetikus DNS-t. Okostelefonok elterjedése, stb.

- a 90-es évek ha jól tudom, amolyan gengszter korszak volt. Magyarországon állítólag nagy "leszámolások" voltak. Az USA-ban meg a 80-as, 90-es években talán nagyobb rasszizmus lehetett, ahogyan azt a korabeli rap dalokból hallom.

- a 80-as évek nagy részében Magyarország még szovjet megszállás alatt volt, ami számomra nem tetszetős.

Szóval nem... Ezzel persze nem azt mondom, az egész korszak rossz. Vannak olyan dolgok, amikkel, jó nosztalgiázni pl. korabeli zenék. De ettől függetlenül nem vágyok vissza abba a korszakba (mondjuk nem is láttam sokat belőle, tekintve, hogy a 90-es években kisgyerek voltam).

2022. ápr. 3. 10:45
 15/18 anonim ***** válasza:
94%

Egyet nem vesztek figyelembe:

NEM a saját erőnkből éltünk jól, hanem kölcsönből.

Ha MA kapnánk reálértékben ugyanakkora kölcsönt, akkor SOKKAL jobban élnénk, mint akkor.

Csak hát azt valamikor vissza is kell fizetni, és hála gondos vezetőinknek, az a valamikor azóta folyamatosan megy.

2022. ápr. 3. 11:00
 16/18 anonim ***** válasza:
Ó, azok a csodás évek a 80-as, 90-es évekből, amikor még nem éltem! <3
2022. ápr. 3. 13:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
41 èves vagyok, ès nem sìrom vissza.
2022. ápr. 3. 17:12
 18/18 anonim ***** válasza:
49%
a 90-es évek maximum annak volt csodás, aki még gyerek volt (vagy még az se, és most bekajálja Majka szövegét)
2022. ápr. 3. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!