Ti milyen zenét raknátok Cyberpunk és disztópikus jövőben játszódó történetek aláfestéseként, ami tökéletesen vissza adja ezen világok rideg, elidegenedett, nyomasztó, olykor apokaliptikus hangulatát?
A breakcore szerintem jó lenne alá de ezt sokan élvezhetetlennek tartják.
Én pl punkrock/Emo zenéket raknék alá meg némi lightosabb dubstepet.
pl Sunny Day Real Estate
Punkrock meg emo, hehe:)
A CP-hez az industrial és az EBM való, pontosan a kérdésben lévő légkört adják vissza, ha úgy tetszik, cyberpunk-zene.
Előadók (a teljesség igénye nélkül, én őket hallgattam/hallgatom): Asphyxia, Chombichrist, Grendel, Hocico, Suicide Commando, Eisenfunk, FGFC820, Psyborg Corp, Front Line Assembly, Krystal System,
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igen, emo-t ajánlani Cyberpunk-hoz tényleg egy vicc, de a breakcore ajánlás stimmel, pl: 1-2 Venetian Snares szám szépen visszaadja a Cyberpunk feelinget, meg nem csak azt, hanem a mai világban is jelen lévő túlzott információ áradatot és rohanást is. Vagy hasonló előadók közül Aphex Twin-t lehetne még megemlíteni.
Az utóbbi válaszoló pedig pontosan olyan műfajjal hozakodott elő, ami teljes mértékben kifejezi a Cyberpunkot, meg van bennük a Punk zenékből ismert lázadó hangvétel, mindez kemény elektronikus zenei hangzásba ágyazva és rideg, gépies, komor atmoszférákkal átszőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!