A 80-as, 90-es években szerintetek nagyobb volt a társasági élet?
Nagyobb.
Megyeszékhely 1db diszkó van, régen volt 5.
Kocsmák tele, terek tele emberekkel, utcák este is amik ma kihaltak. Majdnem minden kis településen volt disco. Ma semmi. Kétszer ennyi kocsma volt, játéktermek stb
Itt a balaton, volt disco rengeteg, almádi, alaóörs stb ma kb csak füreden maradt 1, anno csak ott volt 3. Talán siófok maradt fenn, csak minőség silány, petőfi sétány, pár kis klubb, ahol a roma csaj oda jön h van pénzed, mert akkor lesz.. anno nem ez a minőség és mennyiség volt, flört, palace stb.
Ma már a virtuális világban él mindenki, nem destkáznak fociznak bandáznak a fiatalok sehol.
Én örülök h akkor voltam fiatal.
Nosztalgiával gondolok vissza arra az időre, mintha jobban figyeltek volna egymásra az emberek, nem volt ez a hatalmas ingergazdagság, minden másodpercben pittyenő kütyük.
Kommunikáció szempontjából a távolság nem probléma, ugyanakkor a közvetlen emberi kapcsolatok pedig ellaposodnak...
Az igaz, hogy sokkal könnyebben szervezhető meg program, osztálytalálkozó, bármi, az információáramlás gyorsabb.
Az is igaznak tűnik számomra (és hagyon sajnálatos), hogy egyre többen telefonfüggők, valakivel fontosat szeretnék megbeszélni, teló pittyen, "jajjj ittvagyokámközbeazé'figyelekcsakmosteztmegkellnézni" típusú mondat jön és tudom hogy a teló-babrálás közben szavaim, tulajdonképpeni mondanivalóm már nem jut el hozzá.
Már megint a mai technikát szidó kérdés????
Szerintem pont az ül otthon, aki a fentit gondolja.
Legalábbis... én budapesti vagyok, minden hely (beülős, kirándulós, edzős) zsúfolásig tele van, mindig. Annyira, hogy szerintem már zavaró.
Egyébként ha valaki otthonülősebb, azzal mi a baj? Hidd el, elfoglalja magát otthon. Igen, lehet, hogy a mai technikának köszönhetően tanul idegen nyelvet, olvas fanficeket, olvas dolgokat a regényéhez, amit ír vagy épp olvas technikai, tudományos érdekességekről.
De a többség kint van és mindenhol tömegnyomor van. Menj ki és látni fogod.
Én nem céloztam otthonülősökre.
A technikai fejlődés jó, a túhasználat nem. Jó és hasznos az okostelefon is, ha limitálva van és bizonyos helyzetekben némítva van, nincs használva, ezáltal maximális odafigyelés van a másik félre.
Sok szempontból tölt el örömmel a technikai fejlődés.
"De a többség kint van és mindenhol tömegnyomor van. Menj ki és látni fogod."
Ez igaz, de nem azért van tömegnyomor mert annyira figyelünk a másikra. Hanem azért mert mindenki siet a dolgára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!