Elmennétek így szülinapi buliba? Covid kérdés
Múlt szombaton a párom covid tesztje pozitív lett, az enyém negatív volt. Kedden már az enyém is pozitív volt. Ma az övé még mindig pozitív, de az enyém már negatív.
Ma lenne egy szülinapi buli. Én úgy gondolom, hogy egyedül már elmehetnék. Mit tennétek?
Én is ebben a helyzetben voltam, annyi hogy én nem bulizni hanem csoportos edzésre mentem .
Simán elmennék
Fertőzhetsz.
Meg nem ártana kímélned a szervezetedet és az immunrendszered is gyenge lehet.
Én 1 hétig voltam beteg és a második hét végén mozdultam ki utcára és boltba egyedül. Így láttam jónak.
Most ezt találtam:
“Amennyiben az enyhe tünetekkel rendelkező igazolt COVID-19-fertőzött az elkülönítés 4. napján már láztalan, légúti tünetei megszűntek, akkor a tünetek kezdetétől számított 5. napon Ag-gyorstesztet végeztethet, és annak negatív eredménye esetén az elkülönítés feloldható.“
Az ilyen határidőket azért szabják, hogy a munkaerő lehető legkisebb része essen ki, bizonyos mértékű kockázat mellett. Erre azért van szükség, hogy nagyobb számú fertőzésszám mellett se álljanak le a cégek, mert mindenki otthon van.
Ha magánéletről van szó, szabadon választasz, akkor két hétig kerüld az emberekkel való találkozást. Nem halsz bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!