Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért akar mindenki szüleszten...

Miért akar mindenki szüleszteni? Mi bajuk van az embereknek azzal, hogy valaki nem akar gyereket??

Figyelt kérdés

Már a sokadik kérdést olvasom erről, a fb is tele van ezekkel, ismerősöm is próbált győzködni, hiába mondtam el hogy szar anya lennék, más a beállítottságom.

Miért nem értik meg az emberek?

2022. márc. 6. 16:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

smerősöd lehet, hogy azért győzköd, mert neki van gyereke és azt akarja, hogy te is átéld azt az érzést, amit egy gyerek megléte nyújt. - mégis mit nyújt egy gyerek? :D

Ja, a stresszt, az kösz nem kell :D

2022. márc. 9. 13:15
 12/25 anonim ***** válasza:
27%

11-es!

Biztos stresszel is jár, de az életben mindennek van jó és rossz oldala. Nem is mindenkinek ugyanaz fontos és az, hogy valaki örömét leli abban, hogy van gyereke, nem azt jelenti, hogy biztosan neked is jó lenne.

2022. márc. 9. 22:30
 13/25 anonim ***** válasza:
23%

Nincs olyan szó, hogy szüleszteni.

Én úgy látom, egyébként, hogy a gyerek és családbarát intézkedésekre féltékenyek azok, akiknek nincs, vagy nem akarnak gyereket. De miért? Mit támogasson a kormány a gyermektelenségen, mikor pont az elöregedő társadalom a problémánk? Nem Európában kellene csökkenteni a születésszámot, hanem Afrikában és Ázsiában. Ám arra nincs ráhatásunk.

Mostanra azért lett annyi fiatal, meg kevésbé fiatal, aki nem akar gyereket, mert kitolódott a gyermekvállalás életkora 30 év fölé, és eddigre a párok egy része rájön, hogy milyen kényelmesen elvan gyerek nélkül, és önző módon már nem akarják bevállalni. Ez még hagyján, csak ezzel együtt viszont sokan elkezdenek (önigazolásképpen?) negatívan nyilatkozni azokról, akik pedig akarnak gyereket, főleg, ha esetleg többet is akarnak.

2022. márc. 17. 20:18
 14/25 anonim ***** válasza:
84%

"Mit támogasson a kormány a gyermektelenségen, mikor pont az elöregedő társadalom a problémánk?"

Én terveztem még gyereket úgy 10 évvel ezelőtt, gondokodtam abban, hogy ha lesz megfelelő társ, stabil munka, megtakarítás, meg ilyesmik, amire tudunk majd alapozni, akkor jöhet majd gyerek is. Aztán valahogy nem igazán segítette a Fidesz, hogy stabil alapokra vállalhassak gyereket, inkább bedobta a hiteleket, elvette a lakáskasszák alól a támogatást, 3-4-szeresére emelkedtek a négyzetméterárak 6-7 év alatt. Hát én nem akarok azért szülni, hogy legyen egy normális, élhető méretű lakás, amiben lehet gyereket nevelni, ha már nem születtem Lölőnek vagy Viktor családjába, ahol dől a lé, mert másképp baromi nehéz lakást venni. Emellé szépen tönkretették az egészségügyet és az oktatást, amik nagyon fontosak lennének a családoknak. Hát, én nem ilyen világba akartam gyereket, amikor még gondolkodtam rajta, és örülök, hogy nem jött össze olyan párkapcsolat, amibe vállaltam volna, mert most nagyon nehéz felelős szülőként gyereket nevelni.

2022. márc. 17. 20:29
 15/25 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem a legtöbb embert nem érdekli hogy akarsz-e gyereket vagy sem :D egy két rokon vagy hozzád közel álló lehet rákérdez, mert érdekli a válasz. Akivel van olyan a viszony, én is meg merem kérdezni, és felkészülök arra a válaszra is hogy nem akar, meg arra is hogy nem jön össze (meg arra is hogy nem akar róla beszélni). Aki győzköd, annak szépen el tudod mondani, hogy magánügy. Btw, nekem van gyerekem, és szerettem volna, sőt, még a tengerpartra is el tudom vinni, sőt, még ágyba is hoz kávét ha olyanja van. De ezt inkább a többieknek írom, akik valamiért úgy állítják be a gyerekvállalást mint egy önkéntes számüzetést a világ elől a pokol hetedik bugyrába. :D

Attól, hogy nem szeretnél saját gyermeket, kérlek, ne utáld őket.

2022. márc. 17. 21:11
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Ez is csak önigazolásos duma. Ha igazad lenne, pont Afrikában és Ázsiában születne kevés gyerek.

Ha én gyereket akarok, nem tart vissza tőle sem a politika, sem az oktatás vagy az egészségügy színvonala.

A szüleinket sem tartotta vissza.

2022. márc. 17. 21:12
 17/25 anonim ***** válasza:
83%
A szegények ösztönből csinálnak gyereket, meg a magas gyerekhalandóság miatt, nálunk már van lehetőség TUDATOSAN tervezni, nem a fennmaradásért, hanem hogy értékes embert neveljünk fel. Én nem akartam a nélkülözésbe, a bizonytalanságra szülni. Nem rabszolgát akarok a társadalomnak, taníttatni akartam, ez ma luxus. Nem ösztönlény vagyok, és amit meg akartam adni a gyerekemnek, arra nincs lehetőségem.
2022. márc. 17. 22:50
 18/25 anonim ***** válasza:
77%

17-es!

Ez teljesen elfogadható, érthető érv.

Nem biztos, hogy hosszútávon, társadalmi szempontból jó megoldás, mert így a sötét oldal szaporodik, az értelmesből meg egyre kevesebb lesz. De egyéni szinten érthető gondolat.

2022. márc. 18. 06:31
 19/25 anonim ***** válasza:
10%

Már rég kihalt volna az emberiség, ha mindenki hosszas agyalás után vállalt volna gyereket.

Te sem léteznél, ha a szüleid ugy gondolkodtak volna, mint te.

Nyilván ne szüljön, akinek se lakása, se munkája, de azért nem vállalni gyereket, mert úgy gondolod, nem fogod tudni elit iskolába járatni, meg évente 3x külföldre vinni nyaralni, hát, szerintem ez nem magyarázat.

2022. márc. 18. 06:58
 20/25 anonim ***** válasza:
13%

19-es!

Igen, az értelmes emberek sokszor túlgondolják, a tökéletes helyzetre várnak (ami nem létezik) és ez lesz/lett a világ veszte. Ráadásul éppen ezért egyre rosszabb lesz a helyzet, ebből következik, hogy egyre többen bizonytalanodnak el.

2022. márc. 18. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!