Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » SZEGED vagy BUDAPEST? (Szavazás)

SZEGED vagy BUDAPEST? (Szavazás)

Figyelt kérdés
Hol a jobb a diákélet? Hol színvonalasabb az oktatás? Hol éri meg jobban egyetemistának lenni?
2022. márc. 5. 15:43
A kérdező szavazást indított:
SZEGED
BUDAPEST
61 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Szeged. Én 2 évet tanultam Pesten, totál kiábrándultam belőle
2022. márc. 5. 16:09
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Sose voltam Szegeden, de bármi jobb Budapestnél.
2022. márc. 5. 16:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
#1, #2 Miért gondoljátok így? Sokunknak segítség lenne, ha kifejtenétek!
2022. márc. 5. 16:30
 4/10 anonim válasza:
100%
Szegeden vagyok jelenleg egyetemista. Nekem az oktatással nincs bajom, persze, lehetne jobb is, de ahhoz képest, amit sok helyről hallottam a tanárokról, pozitívan csalódtam. (Persze ez szaktól is függ) Társasági életet szerintem elég könnyű élni (már ha nyitott rá az ember), kéthetente kari bulik vannak, de az "üres" heteken is mindig tartanak olyat, ami főleg az egyetemistákat célozza. Az EHÖK folyamatosan moziesteket szervez, plusz van még több csoport is, ahová lehet csatlakozni. A város szerintem teljesen élhető, jó a tömegközlekedés, plusz ha a szociális helyzeted indokolja, ösztöndíjként megkapod a féléves bérletet.
2022. márc. 5. 16:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van némi összehasonlítási alapom.

Én a Pázmányon tanultam, a gimis legjobb barátnőm pedig Szegeden gyógyszerésznek.

Diákélet: én itt nem nagyon tudtam beilleszkedni, pedig elég nagydumás vagyok. Úgy látom itt nem alakultak ki olyan közösségek, mindenki magával van elfoglalva, nem nagyon barátkoznak egymással. A baráti társaságok tagjai már régóta ismerik egymást, nem itt "jöttek össze".

Szegeden tanuló barátnőm zárkózottabb mint én, de nagy baráti köre lett, kisebb csoportban vannak, de összetartóbbak. Családias környezet alakult ki.

Színvonal: Attól függ, mit tanulsz.

2022. márc. 5. 16:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szegedre olykor-olykor járok, én imádom azt a várost. Ha másképp alakult volna az életem, most tuti ott élnék.

Ugyanakkor mint már jó ideje pesti, nem tudnám egykönnyen megszokni a változást. Konkrétan a seggem alatt van minden, és ez a fajta luxus bár először hihetetlen volt, mostmár ilyen "alap". Mindig mikor hazamegyek a szüleimhez, meg is lepődök, hogy mennyire lehetetlen már nekem az az életstílus, amikor nincs a lábam alatt minden. És sajnálom, ha ez sznobosan hangzik, de aki benne van ebben a szituációban, vagy hozzászokott, az nehezen tud engedni. Szóval pest számomra egy itt-és-most-azonnal-minden-is hely.

Szeged viszont nyugodt. Gyönyörű, szebben karban és tisztántartott város külső szemmel - bár nyilván az én véleményem nem tud annyira releváns lenni erről mint egy ottélőnek.

Én egyébként ELTE-n tanulok informatikát, és van egy ismerősöm aki szintén ugyanezen a szakon van a SZTE-n. Összevetve, úgy vettem ki, hogy az oktatás ezen a karon legalábbis ugyanolyan szar, és pocsék oktatók vannak. DE talán felszereltség és naprakészség szempontjából az én egyetemem egy picit előrébb van. Viszont nem sokkal.

Van egy másik ismerősöm, aki az SZTE-n tanult töri szakot, ő például szakdolgozatánál (már nem tudom melyik egyetem) budapestre kellett fel-le járkáljon, hogy magánórákat vegyen, mert a szegedi egyetem az ő témájából nem tartott szakos tanárt. Szóval lehet tanári gárda szempontjából szintén a főváros lesz a nyerő. De persze, a lényeg, hogy a mymarkprofessor-on nézz utána a tanároknak.

Hogyha 0-ról kezdődne az életem, akkor valószínűleg Szeged mellett döntenék, mert összességében az albérlet árak is picivel alacsonyabbak, a szolgálatások is (fodrász, manikűr, stb.) ahogy hallom. Ha pedig nem tapasztalom meg ezt a seggem alatt van minden luxust, akkor nyilván nem is tudna hiányozni.

Talán az egyetlen dolog, ami hiányozna innen, az a "hűhó" amikor megtudják az emberek, hogy ELTE-s vagyok, annak ellenére, hogy minden hibáját és szarságát el szoktam mesélni az egyetememnek. Mégis valamiért az emberek ezt nem hallják meg és továbbra is megy a dícsérgetés, ami az önbizalmamnak jót tesz végülis.

2022. márc. 5. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

Az első diplomámat Szegeden csináltam, a másodikat Budapesten. Számomra nem kérdés, hogy Budapest a jobb minden szempontból. Az oktatás minősége szakfüggű, de az én szakomon több lehetőségem lett volna az ELTE-n, mint az SZTE-n. Összességében mindkettővel elégedett vagyok azért.

Szeged szép-szép, de csak az a kicsi belváros része az szerintem. A körúton kívül kimondottan lehangoló inkább. Most ugyanezt elmondhatjuk Budapestről is, de azért az egy nagyságrenddel nagyobb nála. Utóbbo évek után is tudtam még úgy sétálgatni és nézelődni, hogy turistának éreztem magam, mert még mindig volt új látnivaló. Szórakozás szempontjából is sokkal jobbnak tartom Budapestet, van egy rakás klub és kocsma, ami közül lehet válogatni, míg Szegeden legfeljebb jó kocsmák vannak csak. Kulturális programok vagy kirándulás szempontjából is ezerszer jobbnak tartom a fővárost.

Egyetemistaként egy dolgot szerettem csak jobban Szegeden, az egyetemi könyvtárat. Budapesten nem volt egy ilyen központi hely se, aminek ilyen jó nyitvatartása lett volna a tanuláshoz. Ez kicsit felfoghatatlan is volna számomra ez mindig is. Budapesten szerintem egy könyvtár se volt nyitva pl szombaton és hétköznap is minden bezárt legkésőbb 8-kor, míg a szegedi TIK szombaton volt 8-ig és hétköznap 10-ig...

2022. márc. 5. 18:17
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
Szegedbe mindenki szerelmes szokott lenni. Szemely szerint nekem Alfold-fobiam van, es ha egy hely full lapos, fizikai rosszulletet, depressziot erzek. A jo hir, hogy masok nem.
2022. márc. 5. 18:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt én is meg tudom erősíteni, hogy Szegeden kiváló közösségek szoktak születni. Én meg az egyik tanárral is összehaverkodtam :)

A város is klassz, én is rögtön bele szerettem :)

Tudom, ez nem volt kérdés/szempont, de ha már Szeged, akkor muszáj megemlítenem: Szegedhez közel, a tompai határátkelő előtt van egy vámmentes bolt, ahol iszonyú olcsón be lehet vásárolni. Mi konkrétan két full teli, nagy bevásárlókocsi ételért, vegyi árukért, tisztálkodószerekért mindössze 60 ezret fizettünk.

2022. márc. 6. 12:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! <3
2022. márc. 6. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!