Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A magyarok többsége miért...

A magyarok többsége miért intoleráns a cigányokkal, míg a zsidókkal szemben toleráns?

Figyelt kérdés

Persze nem cigányokat verőkre gondolok, hanem egyszerű személyes és társadalmi gondolatokra.

Magamon is észrevettem valamennyire: ha kiderülne, hogy zsidó származásom is van, akkor megvonnám a vállam és mondanám, hogy mindig is tetszettek a zsidó óvárosok, de ha az derülne ki rólam, hogy van cigány származásom is, akkor nem igazán örülnék.

A legtöbb embernél ez megfigyelhető és nem gyűlölködés, hanem sokkal inkább előítélet.

Miért van az, hogy azok is, akik minden nép kultúrája után érdeklődnek, a romákkal szemben előítéletesek?

2022. febr. 15. 21:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Rendes, tisztességes zsidóval találkoztam már sokszor, de rendes, becsületes cigánnyal még soha.
2022. febr. 16. 02:51
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
És a cigányokkal szembeni intolerancia nem csak a magyarokra jellemző, mert egész Európában gyűlölik őket. Inkább az a nagy kérdés, hogy a cigányoknak mi a jó k.rva bajuk van az égvilágon mindenkivel.:D Még magukat se tolerálják, mert ugyanúgy meglopják, megkéselik egymást.
2022. febr. 16. 02:53
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk más kérdés, hogy igazából a zsidó vallású embert max akkor ismered fel, ha jellegzetesen öltözködik. Nekem is ismerősi körben van olyan ember akiről nem is tudtam, hogy zsidó, teljesen véletlen tudtam meg egy beszélgetés kapcsán mikor egy ünnep került szba és említette, hogy náluk ez kicsit másként van, és akkor kérdeztem hogy miként érti hogy náluk és akkor mondta, hogy zsidó vallású.
2022. febr. 16. 02:55
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Igen, amíg nem hord vallási öltözéket vagy nem kerül szóba, addig nem tudhatjuk hogy zsidó! Lehet hogy a zsidók is szörnyűek, de senkisem intoleráns velük szemben mert nem is tudni róluk hogy zsidók! És lehet hogy azok akikről tudni lehet hogy zsidó, az a kivétel amelyik nem olyan rossz zsidó! De ki tudja hogy még hányan vannak zsidók, akikről nem is tudjuk hogy zsidók! És lehet hogy ők rosszabbak mint a cigányok, csak épp nem tudni róluk hogy zsidók! És egyébként én még nem láttam cigányt templomban, szóval lehet hogy a cigányok is mind zsidók! Szerintem fel kéne mérni hogy hány cigány zsidó, és ha több mint a fele, akkor a cigányok valójában zsidók! És akkor a zsidók pont olyan szörnyűek mint a cigányok, és a cigányok is olyan szörnyűek mint a zsidók! És a felmérés után már nyilvántarthatjuk hogy ki zsidó, és akkor már velük szemben is intoleranciát mutathatunk, a cigányokkal párhuzamban, hiszen a cigányok is lehet hogy mind zsidók!
2022. febr. 16. 04:12
 15/22 anonim ***** válasza:
14# nem kéne annyit inni...
2022. febr. 16. 07:16
 16/22 A kérdező kommentje:

#8.

Olyan nincs. A zsidók mindig értelmiségiek, kereskedők, tanárok, orvosok stb. voltak, ezért nem keveredtek cigányokkal, akik a 19. század végéig erdőkben csatangoltak és utána is a legalsó rétegben tartozott a többségük. Illetve a vallásuk szerint sem a legjobb pogányokkal, babonasokkal, gojokkal házasodni.

2022. febr. 16. 07:24
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nézz utána! Tényleg vannak! Nagyon komoly történelmünk van.

Mint írtam délre, délkeletre sok él.

Tulajdonképpen olyanok mint a cigányok de ők a zsidó cigányok.

Egyet ismertem is személyesen.

Cigány kinézete volt, igazi simlis-cigány.

2022. febr. 16. 07:31
 18/22 A kérdező kommentje:

#14.

Alkohol+drog.

#12.

Állítólag Indiában sem szeretik őket,mert ott ez egy társadalomba nem beilleszkedni, alsó nép volt és ők űzték el őket

2022. febr. 16. 07:32
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

Mert a cigány nyíltan, mindenféle alakoskodás nélkül megkésel, kirabol, vagy megver. A zsidó viszont sosem fog nyiltan megtámadni, mindig a háttérből fog ügyködni, takarásból fog megfúrni, más módszerekkel dolgozik.

Ezért a cigányok esetében mindenki tudja, mire számítson, míg a zsidóknál csak az tudja, aki oda figyel, aki nem figyel, annak semmi gondja sincs velük, mert nem gondol bele. Ráadásul a cigányon látszik is, hogy cigány, így jól behatárolható, míg nagyon sok zsidóról ezt pusztán külső alapján nem mondható el.

2022. febr. 16. 07:47
 20/22 Huszonegyedikszázad ***** válasza:
100%

Hát nemt’om, azért elég ritkán hallani olyat (=SOHA), hogy “2 zsidó betört az idős bácsi otthonába és megkéselték, majd ki is rabolták.”

Ellenben romákról elég sok ilyen van….

Az aluljáróban sem a zsidó megy oda hozzád, hogy cigit, meg akkó’ má’ egy 20ezrest kuncsorogjon. Nem is értem a kérdésed, de komolyan….

2022. febr. 16. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!