A magyarok többsége miért intoleráns a cigányokkal, míg a zsidókkal szemben toleráns?
Persze nem cigányokat verőkre gondolok, hanem egyszerű személyes és társadalmi gondolatokra.
Magamon is észrevettem valamennyire: ha kiderülne, hogy zsidó származásom is van, akkor megvonnám a vállam és mondanám, hogy mindig is tetszettek a zsidó óvárosok, de ha az derülne ki rólam, hogy van cigány származásom is, akkor nem igazán örülnék.
A legtöbb embernél ez megfigyelhető és nem gyűlölködés, hanem sokkal inkább előítélet.
Miért van az, hogy azok is, akik minden nép kultúrája után érdeklődnek, a romákkal szemben előítéletesek?
#8.
Olyan nincs. A zsidók mindig értelmiségiek, kereskedők, tanárok, orvosok stb. voltak, ezért nem keveredtek cigányokkal, akik a 19. század végéig erdőkben csatangoltak és utána is a legalsó rétegben tartozott a többségük. Illetve a vallásuk szerint sem a legjobb pogányokkal, babonasokkal, gojokkal házasodni.
Kérdező, nézz utána! Tényleg vannak! Nagyon komoly történelmünk van.
Mint írtam délre, délkeletre sok él.
Tulajdonképpen olyanok mint a cigányok de ők a zsidó cigányok.
Egyet ismertem is személyesen.
Cigány kinézete volt, igazi simlis-cigány.
#14.
Alkohol+drog.
#12.
Állítólag Indiában sem szeretik őket,mert ott ez egy társadalomba nem beilleszkedni, alsó nép volt és ők űzték el őket
Mert a cigány nyíltan, mindenféle alakoskodás nélkül megkésel, kirabol, vagy megver. A zsidó viszont sosem fog nyiltan megtámadni, mindig a háttérből fog ügyködni, takarásból fog megfúrni, más módszerekkel dolgozik.
Ezért a cigányok esetében mindenki tudja, mire számítson, míg a zsidóknál csak az tudja, aki oda figyel, aki nem figyel, annak semmi gondja sincs velük, mert nem gondol bele. Ráadásul a cigányon látszik is, hogy cigány, így jól behatárolható, míg nagyon sok zsidóról ezt pusztán külső alapján nem mondható el.
Hát nemt’om, azért elég ritkán hallani olyat (=SOHA), hogy “2 zsidó betört az idős bácsi otthonába és megkéselték, majd ki is rabolták.”
Ellenben romákról elég sok ilyen van….
Az aluljáróban sem a zsidó megy oda hozzád, hogy cigit, meg akkó’ má’ egy 20ezrest kuncsorogjon. Nem is értem a kérdésed, de komolyan….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!