Meddig lennétek toleránsak új munkahelyen a bér csúszásával kapcsolatban?
Nov 1-el kezdtem. Az első bérem dec 10-én úgy jött meg hogy kapásból csonka volt, fele hiányzott. Majd többszöri email váltás után karácsony előtt 1 nappal megjött a hiányzó bér.
Most tt van jan 20, a dec bér még nem jött meg. A szöveg: türelem, dolgozunk és „napokon belül“ rendezzük...
ezt hallgatom jan 12 óta (akkor szóltam először hogy nem jött meg)
Meddig lennétek itt toleránsak? Próbaidős vagyok felállhatok azonnal.
De azt számításba kell venni hogy 5 hónapomba telt mire ezt a „csoda“ helyet megtaláltam, tehát nem tanácsos nagyon ugrálom mert nem fér bele a büdzsébe egy újabb fél éves nulla forintos időszak.
" így ha ebbe szrik bele a cég, akkor keresem az új helyet,"
Hát ja. Na de addig is ezt el kell viselni, mert a semminél jobb.
És mire lesz más az fél év is lehet
Folyamatosan keress munkát! Nem tudom, mennyi a bérigényed és milyen végzettséged, végzettségeid, kvalitásaid vannak, mert nem mindegy, hogy miről van szó.
Nem tudom, hány nap szabid van az új esztendőben, én nagyjából a felét félretenném (idén is lesz nyár, biztos minden cégnél van leállás, és gondolom neked egyedül nem fognak irodakulcsot adni, meg idén is lesz karácsonyi leállás is, ezzel - ha teljesen nulla, zéró munkatapasztalatod van, és pályakezdő korú fiatal vagy, az a durván a teljesen "zöldfülű" pályakezdőknek a jogszabályi előírás szerint járó 20-22 napnyi maximum szabid ki is fúj).
A másik felét pedig olyan esetekre tenném félre, hogy lehetsz rosszul (ne kelljen minden apró betegségre táppénz, ami kapásból jóval kevesebb, mint a teljes béred), vagy lehet, hogy el kell intézned ezt-azt (ügyintézés, bármi), vagy közbejöhet bármi váratlan (pl. temetés, ha mellette tanulsz még, akkor az iskolában/képzőintézményben akár egy vizsga, vagy bármi...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!