Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van olyan néhány családn...

Miért van olyan néhány családnál, hogy nem nézik jó szemmel, ha a tanult gyerekük kapcsolatba kerül egy kevésbé tanulatlan emberrel? Mi ebben a jó?

Figyelt kérdés
2021. dec. 26. 00:01
 1/7 A kérdező kommentje:
*kevésbé tanult emberrel
2021. dec. 26. 00:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert ez előbb utóbb konfliktus forrása lehet. Például abból, hogy van akik nem tudják intelligensen kezelni. Ha a párod tudja az jó, de a szüleid nem tudják... Máris kész a családi konfliktus.

Plusz arra gondolnak, hogy így a kevésbé iskolázott kevesebb pénzt keres, és egzisztenciálisan sem stabil. Persze ez hülyeség, de az alap gondolataik ezek lehetnek.

2021. dec. 26. 00:09
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Mert tudják, mennyire agresszívek tudnak lenni az ilyenek a tanulás, mint gyűjtőfogalom és annak valamennyi érintettje iránt.
2021. dec. 26. 00:56
 4/7 anonim ***** válasza:
37%

Nálam ez felnőttként is megvan, sokan mondták is, hogy ne barizzak az ilyenekkel. Miért is?

Kihasználják csak a másikat. Azonban van 1-2 személy, akit az élet nevelt, ezen személyektől viszont lehet tanulni gyakorlatiasságot, ami jó. Ha az ember meg tudná találni a köztes utat, akkor nem lehet gond.

Nekem ez nem megy...:(

2021. dec. 26. 06:22
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
Egy tanult emberről azt feltételezem, hogy szeretne fejlődni és tanulni az életben. Ellentétben ugye a pénztáros julcsival vagy a szalag mellett dolgozó károllyal. ÉS ilyen emberekkel pl én sem jönnék össze. barátkozni lehet, De én pl szeretek egyről a kettőre lépni és mindig van hova fejlődni ellentétben az ilyen emberekkel.
2021. dec. 26. 09:06
 6/7 anonim ***** válasza:
66%

A fejlődni akarás, meg az intelligencia 2 lapra tartozik.

Én kb ugyanúgy mellőzöm a pökhendi, agyonpapírozott embereket, mint aki meglehetősen bugyuta gyárilag.

Mondhatnánk, hogy 1 halmaz a kettő.

2021. dec. 26. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
55%
Egyrészt máshogy szocializálódott, "egyszerűbb" ember valószínűleg, másrészt jó eséllyel nagyon aránytalan lesz a közös vagyon léterhozásában a hozzájárulás, egy esetleges válás után pedig többet veszíthet a jól kereső fél.
2021. dec. 26. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!