Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy bírjam ki a Szilvesztert...

Hogy bírjam ki a Szilvesztert ivás nélkül?

Figyelt kérdés
Elvesztettem egy fogadást, és a lényeg, hogy Szilveszterkor én leszek a parti-sofőr (nem opció, hogy nem vállalom, mindig állom a szavam). Nem arról van szó, hogy remegek az alkoholért, de ilyenkor mindig szoktunk inni, 12 éve. Az este úgy fog kinézni, hogy haverokkal + barátnőkkel megyünk egy házibuliba, ott megvárjuk az éjfélt. Gyanítom, ekkorra már mindenki matt részeg lesz, így szokott lenni. Utána a csajok egy helyi szórakozóhelyre mennek, én 4 haverommal pedig egy másik városban lévő helyre. Nem tudom, hogy fogom bírni, hogy mindenki ittas körülöttem. Szerintetek hogy álljak hozzá, hogy kevésbé legyen kellemetlen? (Betépős kommentektől légyszi kíméljetek, nálam ez nem játszik).

2021. dec. 16. 08:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező!

Ostoba vagy!

Ha nem bírod ki alkoholt nélkül a szilvesztert, minek fogadsz ilyen tétben?

Fogadtatok volna abban, hogy melyikőtök viszi az italt. :-)

Egyébként az ivás természetesen csak úgy működik, ha az ember nem megy utána ide-oda. Vagy menjen taxival. Vagy busszal. Vagy barátkozzon anti-alkoholistákkal, akiknek nem gond ital nélkül tölteni a szilvesztert.

2021. dec. 16. 09:51
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha van "egyéb program" (az iváson kívül), akkor nem probléma a dolog. Az tényleg kellemetlen lehet, ha annyi a terv, hogy ültök majd, és isztok, de egy szórakozóhelyen pl. táncolni ugyanúgy tudsz alkohol nélkül is. Házibuliban is gondolom lesz valami program, de ha nem, beszélgetni simán tudsz a többiekkel. Mi általában társasjátékozni szoktunk, az is ugyanolyan szórakoztató alkohol nélkül is. Tavaly én pont beteg voltam és gyógyszert szedtem szilveszterkor, amire nem szerettem volna inni, simán ki lehetett bírni a dolgot. Én vállaltam, hogy főzök kaját, odafigyeltem, hogy nagyjából rendben tartsam a dolgokat (elpakoltam az üres üvegeket, hűtőbe tettem az italokat, raktam ki nasit, ha elfogyott). Aztán amikor már a többieknek nem volt kedvük/erejük játszani, filmezni és egyebeket csinálni, akkor még beszélgettem velük egy darabig, majd lefeküdtem aludni.
2021. dec. 16. 10:07
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt mondod, hogy neked problémát okoz EGY napig nem inni - akkor gondold át az életed, mert sajnos függő vagy.

Most itt az alkalom, hogy ezt megtudd.

Ha sikerül úgy kibírni egy korty nélkül, hogy még jól is érzed magad, AKKOR vagy normális ember.

2021. dec. 16. 10:29
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Egy nap az egy dolog

Kivéve ha dec 31-e az az egy nap

De egy alkoholistának tökmindegy mikor iszik

2021. dec. 16. 10:33
 15/24 anonim ***** válasza:
65%

Bkv.

Ne igyál amúgy se, ki/baszott káros, borzalmas drog.

Betépés miért nem játszik? Mert az jó, még a pia rossz? Ok.

2021. dec. 16. 13:09
 16/24 anonim ***** válasza:
Igyàl majd akkor, amikor hazaèrtèl.
2021. dec. 16. 15:04
 17/24 anonim ***** válasza:
Ez elég hülye kérdés
2021. dec. 16. 21:18
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez van, legközelebb nem csinálsz ilyen hülyeséget.
2021. dec. 16. 22:06
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Cseréld le a "haverjaidat". Sokszor a nem megfelelő társaság visz bele és az, hogy nem mersz nemet mondani. Olyan barátságra, ami nem épít, hanem rombol, semmi szükség.

33 vagyok, 2016 óta nem ittam. Egyenlőre úgy érzem nem is tudnék, ősszel nagyanyám 80. születésnapján ittam egy korty pezsgőt, de le is tettem a poharat rögtön. Úgy elfintorodtam töle, mintha belepisáltak volna a pohárba. Más lettem. Nyugodt vagyok, simult, jelen vagyok az életemben, nincs gond az egészségemmel sem.

Hidd el, attól, hogy a kultúra része az ivás, még se nem férfias, se nem menő. Büdös leszel, dekadens, függő, elvered a pénzed értelmetlenül.

Mellesleg nekem gyanús, hogy egy kicsit már alkoholista is vagy. "Nem remegek a piáért, DE..". Ott van a de. Addig fordulj vissza, míg nem késő.

2021. dec. 23. 21:31
 20/24 anonim ***** válasza:

15-össel annyiban értek egyet, hogy még a fű is jóval gyengébb drog, mint az alkohol, ugyanis az utóbbi elvonási tüneteibe akár bele is lehet halni. Ha nem téphetsz, azért meg max. egy kicsit morcos leszel.

De ezt sem ajánlom, részint, mert illegális és ugyanúgy drog.

2021. dec. 23. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!