Az oltáshívőknek túl szkeptikus vagyok, a vírustagadóknak meg oltáspárti. Miért ítél el mindenki?
Két munkahelyi társaságom is van. Az egyik tele van oltáshívőkkel, akik laposföldhívőznek mindenkit, aki minimálisan is tart az oltás mellékhatásától. A másik helyemen vírustagadók vannak, akik szerint fel felhajtás az egész és nem kell az oltás.
Én egyik táborral sem tudok azonosulni, mert az önrendelkezésben hiszek, beoltattam magam, de aggódtam a mellékhatások miatt és mindenkit megértek, aki oltat és nem is. Voltatok már ilyen van sapka, nincs sapka helyzetben? Hol vnnak a mérsékelt, józan gondolkodású emberek?
"Hol vnnak a mérsékelt, józan gondolkodású emberek?"
Csöndben vannak!
Az a baj, hogy a rohadt internet miatt már azt hiszi mindenki, hogy ki kell nyilvánítania a véleményét, mert mindenki fontosnak hiszi magát. A net elkényeztetett minket, azt gondoljuk, oltott-oltatlant jogunk van b@sztatni. Ahelyett, hogy a magunk dolgával foglalkoznánk. És ez nemcsak a coviddal van így.
#1 voltam.
Sajnos általános jelenség más témákban is, hogy az ember azt hiszi, hogy az arany középutat képviseli, aztán ahelyett, hogy mindkét szélsőséggel lennének közös pontok, mindenkit magára haragít.
Hasonlóképp vagyok én is, bár én a full korlátozásellenes, de emellett maximálisan oltáspárti kombót képviselem ebben a vírus témában. Akikkel megvan az összekacsintás oltás témában, azok erősen rettegők, múltkor megkaptam a beszólást pl., hogy minek járok járvány idején uszodába (huszonévesen 3 oltással), meg szinte követelik a lezárásokat a halálozási számokra hivatkozva. A másik oldal, akivel meg a korlátozásmentes élet kapcsán lenne meg a rokonszenv pakolgatják ki a social média oldalukra, hogy ők tisztánlátók, meg ébresztő, meg dávidcsillag és hosszútávú mellékhatások, méreginjekció stb. Nincs metszet a két buborék között, polarizálódás van keményen.
Ez kicsit ilyen szektásodás feeling. Minden szélsőségnek megvan a fiktív kiskátéja, ahol le van írva, hogy a véleményed akkor innentől eddig tarthat. Ha már kicsit átlógsz a másik felé, áruló vagy, nem "közénk" való vagy és kitaszítanak. Jól írta a 2-es, a mérsékeltek általában ritkábban nyilvánulnak meg, ezért nem elég árnyalt a kép. Egy csoporton belül is általában a vehemensebb, szélsőségesebb vélemény kap hangot, ezért vannak akik nem is tudnak egyértelműen állást foglalni egyik vagy másik mellett így inkább csendben maradnak.
Nem voltam ilyen helyzetben. Ugyanis leszarom, ki mit gondol rólam. Ha kérdezik a véleményemet, elmondom. Azzal lehet egyetérteni, vagy az ellenkezőjét gondolni.
Ha meg nem kérdezik, megtartom magamnak. De egy percig se izgat, hogy ki mit gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!