Más nő számára is taszító, ha egy férfi dohányzik? Úgy érezem 2021-ben ez túl nagy elvárás.
Ne haragudj, de az erkély is ugyanúgy a lakás része, a világon semmi nem tiltja, hogy ott gyújtson rá az ember, ha ez a másikat zavarja, akkor csukja be az ablakját. Azért komolyan nevetséges, hogy már azt is a szomszéd akarja megszabni, hogy a saját tulajdonában cigizhet-e az ember. Ennyi erővel a vinnyogó, hisztiző gyerek sem magánügy, mert engem meg az zavar a nyugalmamban, akkor most én is átmehetek a szomszédhoz, hogy igen is elvárható, hogy éjszaka ne az ő gyerekének az óbégatását kelljen hallgatnom?! És ezen az elven mindenért is lehetne menni verni a tam-tamot, mert rengeteg zavaró dolog van egy panelban. Aki több száz ember közé költözik az tisztában kell legyen azzal, hogy nem fog mindenki az ő kénye-kedve szerint pattogni és nyilván lesz olyan, aki dohányzik. Nem kötelező ilyen helyre költözni, lehet menni családi házba is, ott majd más zaj meg zavaró tényező lesz. Ott a füst majd a kerti grillezésből fog dőlni.
Egyébiránt megnézném mégis hogyan óhajtják ellenőrizni több száz lakás esetén, hogy vajon hol cigiznek és honnan jön füst.. Ugyan már. Azt meg amúgy sem tilthatják meg, hogy kinyissa az ember pl a saját ablakát. 🤷🏻♀️ Az, hogy cigizik is közben csak egy dolog, az életben nem fogod tudni megmondani, hogy honnan jött a füst. A felvetés is nevetséges, hogy ilyen szinten korlátozni akarják az embert a magántulajdonának használatában.
Bár ezen az elven én meg azt remélem, hogy pár év és betiltják a panelekbe való gyerekcsinálást meg pl kutyatartást, mert nonszensz, hogy csak azért mert a szomszéd szül, onnantól minden éjszaka ugyanúgy te is kelsz 5-10x meg az állandó bömbölést és hisztit kell hallgatnod….
Hülyékkel nem vitatkozom, már bocs. Többször leírtam, ha nem érted miről beszélek (vagy nem akarod érteni) akkor sajnos nincs mit tenni.
Egy rohadt nagy különbség van egyébként amit szintén nem sikerült megértened, a cigi füst fullasztó, egészségelen, büdös. A kutya ugatás, hangos zene, gyerek sírás stb nem teszi tönkre más egészségét.
Továbbra is fenntartom, hogy ahhoz nincs jogod, hogy tönkretedd más egészségét pusztán hobbibòl, mert neked aztán senki ne mondja meg mit csinálhatsz otthon.
Tipikus nagyon buta hozzáállás, hogy van egy szabály, de úgysem lehet ellenőrizni, tehát nem tartom be.
Tipikus, ha valaki nem ért velem egyet, akkor az csak is hülye lehet. No komment. Legalább személyeskedni tudsz. 👏
Én is többször leírtam már, de láthatóan te sem érted. Nem kötelező panelba költözni, se nyitva hagyni órákra az ablakot, ha ennyire zavar a cigifüst, de ahhoz akkor sincs jogod, hogy megmond a másik cigizhet-e az otthonában, ez van. Nem szándékosan fújja a te orrod alá a füstöt, de a szél és a légmozgás irányára meglepő módon ő sincs hatással.
Mint mondottam nem lehet semmilyen benti helyen cigizni (amit abszolút helyesnek tartok), sok épület x méteres körzetében sem, tehát mindenhol a nemdohányosok vannak előtérbe helyezve, de neeem, ez sem elég, a szomszédnak is én akarom megmondani mit csináljon a tulajdon otthonában és mit ne..
Egyébként halkan megsúgom: az állandó zajongás, az hogy éjszakánként pl 5x ébredsz a szomszéd gyereke miatt és az állandó hisztit/óbégatást/rohangálást/dübögést, pluszba esetleg meg még a kutya vonyítást is hallgatod, folyamatos és állandó stresszhez vezet, ami bizonyítottan káros az emberi szervezetre! Úgyhogy bizony, nem csak a cigifüst lehet káros, aminek nem mellesleg a nagyja, mire “felér” hozzád, már rég szétoszlik a levegőben. Engem személy szerint milliószor jobban zavar a fent említett jelenség a cigifüstnél (és ezzel nem csak én vagyok így), mégsem megyek és balhézom a szomszédnak, hogy adja zaciba a gyereket/kutyát, mert rendszeresen zavarja a nyugalmamat.
Amúgy a kocsisokhoz meg a gyárakba is mész verni a tam-tamot, hogy semmi joguk szennyezni a te szent egészségedet?! Mert a kipufogógáz és az a tömény füst, ami áramlik ki a gyárak keményéből sokkal-sokkal károsabb egy kis cigifüstnél! Gondolom életedben nem ültél még autóban, se pl repülőn, mert hogy ezek továbbra is fényévekkel jobban szennyezik a környezetünket a ciginél. Nyugodtan elhiheted, hogy a dohányos is rengeteg mindent tolerál a szomszédoknak, ami zavarja és stresszeli, ez úgy gondolnám fordított esetben is elvárható. A másiknak is illik bizonyos mértékig alkalmazkodni és fel kell fognj, hogy ahol több száz ember lakik együtt, ott bizony lesznek hasonló jellegű problémák! Ámde az alkalmazkodás sem mehet a végtelenségig, van egy pont, ahonnan már nonszensz elvárni, hogy a kedvünkre tegyenek, csak mert minket éppen zavar ez vagy az.
A lényeg még mindig nem ment át.
Azzal, hogy az erkélyen / ablakban dohányzol 2-3 emelettel feljebb lakókat zavarsz, ez lehet akár 6 (!!!) lakás is ( attól függ merre megy a füst).
Azzal van a baj, hogy ezt vagy nem érted vagy egyáltalán nem érdekel.
Abban igazad van, hogy a zajongás is lehet zavaró, csak ha mindenki azzal jön hogy "a saját lakásomban jogom van...." Akkor egy végeláthatatlan vita kezdődik.
Plusz nem az a megoldás, hogy ha a másik paraszt, akkor én is az vagyok.
Az meg primitív gondolkodás, hogy ha téged zavar akkor csukd be az ablakot / költözz el.
Az autó gyártók stb. meg csúsztatás, mivel azok nem a nappalimban pöfögnek.
Neked se ment át a lényeg.
Te elvárod, hogy a másik ne cigizhessen a saját otthonában, csak mert téged zavar. Ok. És akkor fordítva a másik miért ne várhatná el, hogy X ne tartson kutyát és Y ne szüljön oda gyereket, mert az meg őt zavarja? Sőt, jobbat kérdezek, miért is gondolod úgy, hogy az hogy téged zavar a cigifüst előrébb való, mint hogy a másikat pl az állandó bömbölés zavarja? Teljesen nyugodtan elhiheted, hogy egy vinnyogó kutya, egy üvöltöző szomszéd, egy bőgő gyerek is tökéletesen hallatszik 2-3 emelettel feljebb/lejjebb is és baromira nem élvezetes.
Téged a füst zavar, a cigiző szomszédodat meg az, hogy a saját otthonában is te akarod megszabni, hogy mit csinálhat. Patthelyzet. Csak valamiért a nem dohányosok úgy gondolják, hogy még a szomszéd ingatlanában is (amihez semmi közük) ők kell előtérbe helyezve legyenek...
Szerintem pontosan az a primitív gondolkodás, hogy ha engem zavar valami, kb alanyi jogon elvárom, hogy a másik teljes mértékig alkalmazkodjon hozzám és korlátozottan használhassa az erkélyét/lakását, csak mert nekem úgy jó. Ha nem az erkélyen cigizik, hanem nyitott ablakkal, ugyanúgy megy a hiszti, tehát tulképpen semmi sem jó, mert nehogy már kinyissa az ablakot közben/utána x percig. Azért na. Ez messze nem így működik.
Eddig is felfogta mindenki, hogy téged zavar, de a világ nem körülötted forog, a másik is jogosan kérdezhetné, hogy akkor azzal mi van, ami őt zavarja? Azt is szüntessük be és tiltsuk meg?
Egyébiránt a dohányos szomszéd (pláne, aki 2-3 emelettel lejjebb/feljebb lakik) sem a nappalidban cigizik, ha már ez az "érved" az autók ellen. Az felettébb mulatságos amúgy, hogy azt hiszed ha nem a nappalidban pöfögnek a kocsik, akkor az nem is káros. De kérlek szépen, még mindig fényévekkel károsabb a cigifüstnél, ami 2 emelettel lejjebbről jön, ez nem csúsztatás, ez tény. Attól, hogy nem látod és érzed, még bizony ott van. Akkor most a kocsikat is szüntessük be? Így is épp elég szabály és törvénykezés kedvez az antidohányosoknak, de az már tényleg vicc kategória, hogy az ember már a saját otthonában sem gyújthat rá, mert mit képzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!