Idősebbként fiatalabb társaságban ?
18-20 évesek mennyire néznek ki általánosságban egy 26 éves férfit pl egy házibuliban, vagy kisebb társaságban.
Mennyire jönnek ki a "generációs" különbségek ?
Volt valami személyes rossz tapasztalatod élőben ?
Tudom butaság, de szeretnék szórakozni, társaságba menni, de tartok az előítéletektől, illetve attól hogy a kisebb csipkelődéseket, poénokat nem igazán tudom kezelni.
Alapjáraton, az internetes közösségekben azt tapasztalom, hogy egy 18-20 éves (vagy 1-2 évvel fiatalabbak) már öregnek lát engem.
Elég későn érő vagyok ilyen szempontból, 26 évesen érzem azt hogy "ki kell élnem magam" elmenni szórakozni, bulizni, fesztiválozni stb.
Nem kifejezetten volt rossz tapasztalatom, de kellemetlenül éreztem magam. Ők még sokkal felhypoltabbak voltak önmagában a piálástól és a lerészegedéstől, még azon szórakoztak, hogy menjünk ide, menjünk oda, egyik helyről a másikra, sok esetben a témák is számomra érdektelenek voltak... Pedig köztünk nem volt akkora különbség, én mesterszakra járok, ők akkor érettségiztek. De az egész felfogása, hozzáállása a többségnek inkább irritált. Volt egy marék ember, akivel jól kijöttem, bár ők is inkább felnéztek rám, ami nekem annyira nem pozitív ebben a kontextusban, mert ugyanúgy feszélyez, a többségen viszont folyamatosan azt éreztem, hogy most került ki az életbe és ennek megfelelően viselkedik. Ezzel semmi baj, én is ilyen voltam, állítottam sületlenségeket élettapasztalat híján, hittem abban, hogy én tudom, hogy mennek a dolgok, aztán ez formálódott. Ők is fognak. Viszont hasonlóan feszélyezett ez, mint mikor idősebbekkel vagyok és igyekszem kerülni a szlenget meg a korosztályom belsős poénjait, mémjeit, próbálok kicsit butítani a mondandómon akkor is, ha közéleti témáról van szó, szóval valahogy mégsem tudom magam elengedni. És a 18-20-as korosztállyal is ez volt. Nem akartam okoskodni meg tolni az öreged "majd meglátod" dumát, de azért tudatosság kellett ahhoz, hogy mosolyogva bólogassak és rájuk hagyjak egy csomó dolgot.
De szerettek, mert profi hánytató vagyok és aki rottyra került, azt általában én vettem kezelésbe. Jó arc, kedves srácok voltak, de éreztem a korkülönbséget és szívesebben lettem volna a saját, 25-30-as korosztályommal.
25n
1
Ettől félek én is leginkább, nekem kimaradt a tizenéves bulizós korszak, inni se szoktam, így nem tudom hogy reagálnék egy átlag bulis helyzetre, de már én se érzem magam annyira "felpörgetve" mint 18 évesen.
A másik véglet pedig az nálam, hogy a 35-40es társaságok (munkahelyi környezetben) nagyon unom, nem érdekelnek a "felnőttes témák", az se hogy ki milyen házat akar venni, hogy fejlődik a gyerkőc stb...de nyilván normálisan kell viselkedni, és illik jóba lenni a kollégákkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!