Aki kövér kisgyerek volt azt tényleg csúfolták ez miatt az iskolában?
Hát igen, a szülő az elsődleges hibás, lényegében azért, mert ő tömte tele édességgel, egészségtelen, hizlaló kajával, cukrozott üdítőkkel.
A csúfolás az már egy következmény (csak egy a sok közül, a többi a rossz közérzet, krónikus betegségek, rossz alvás), és persze a csúfolódás etikailag elítélendő, sokkal jobb, ha a gyerekek csak magukban gondolják azt, hogy ez a gyerek hogy férhetett be az ajtón.. Barátkozni se nagyon fognak vele.
Kérdező, ha te egy terhes kismama vagy, határozd el, hogy nem eteted túl a gyereket és nem lesz ilyen gondja.
Általános iskolában /nagyon régen/ volt 8.-ban egy kb.100 kg-os lány.
Emlékszem mindenki csúfolta,sokszor sírt.Én 6.-as voltam nekem tetszett,de nem mondtam el senkinek.Egyszer mikor sírt megsimogattam a fejét,hihetetlenül meglepődött,el sem hitte,hogy valaki megvédi,szimpatizál vele.
Felnőttként több nagyon kövér kedvesem volt,s többször tettek ránk cinikus,primitív megjegyzéseket.
Nálunk nagy szégyen kövérnek lenni.Sajnos.....
Akkor nem voltál gyerek. Bárkit bármiért lehet csúfolni ez olyan "alapszabály" mint a brokkoli utálat.
Ha valaki valamiben különbözik pl. kövér akkor azért plusz.
Ezt persze lehet egyensulyozni a népszerűséggel. Jól sportol,vicces,ilyenekkel.
Nálunk is volt 2kövér gyerek de az egyik nagyon jól focizott a sulya ellenére, igazi rossz gyerek volt és vicces is. Senki nem csúfolta.
A lány viszont egy nyafogós igazi kispicsa volt akkor volt vicces,ha elesett vagy akkor sem. Tohonya volt és soha nem álltki magáért. Az anyja hivogatott mindenkit suli után,hogy bántották kislányát...na ez felhívás keringőre. De elérte a célját a végén hozzá sem szoltak. Egyedül ült végig 8.ban.
De az első példábol látszik a kövérség egyensulyozható.
14. A szemüveges osztálytársunkat se csúfoltuk! Én nem tudom hova jártatok ti iskolába, milyen gyerekek közé, hogy ilyesmit voltak...
Én 28 éve fejeztem be az általánost Miskolcon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!