Aki kövér kisgyerek volt azt tényleg csúfolták ez miatt az iskolában?
Persze, hogy nem jutna, mert valószínűleg már nem vagy gyerek.
De a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni. Nagyon.
Nálunk csúfolták a kövér gyereket.
Ezért kéne résen lenniük a szülőknek, mert ha a gyerek kövér, az a szülő hibája. A kövérség miatt csúfolni fogják. A csúfolás miatt még több kajával vigasztalja magát, még jobban hízik. A túlsúlya miatt pedig az egészsége, életminősége is folyamatosan romlik, ami tovább taszítja a depresszióba. Ördögi kör ez.
Persze. Gyerekkorban a frontális lebeny még fejletlen, ezért sok gyerek fel sem tudja mérni még a helyzet súlyosságát teljesen természetes okokból fogva. Nyilván meg lehet mondani neki, hogy ne csináld mert nem normális, lehet érzékenyíteni és a normális szülők meg is teszik, de olyan tudatosan, mint mi, nem mintent tudnak belátni, nem mindenbe gondolnak bele, még ha egyébként empatikusak is.
Engem is csúfoltak a rohadásig... Nagyon rossz volt, iskolát is váltottam, aztán elmúlt az az idő, én pedig összeszedtem magam lelkileg és kívül is. Akkor még sok dolog nem ilyen volt, mint amilyen felnőttként.
A gyerekek gonoszak. Az emberi moderált viselkedés csak felnőtt korra változik meg, de az is csak a törvények miatt, mert ha valakibe belekötsz, szekálod, akkor nagy valószínűséggel megütöd a bokád. Egy gyerek a másik gyereket ritkán jelenti fel, max panaszkodik otthon a szülőnek, aki vagy legyint rá, vagy a másik szülővel beszél.
Amúgy a felnőtt emberek egy részének a társadalmi "érzékenysége" is csak addig terjed, amíg a szabályok keretei közé van szorítva és büntetés jár a kihágásért. Amint leveszik róluk a kezüket, azonnal fosztogatnak. Gondolj csak a sok katasztrófa filmre. (Minden viccnek van alapja.)
Szóval igen, a kövér gyerekeket szekálják. A felnőttek is arra gondolnak, hogy de rohadt kövér az a gyerek, csak nem mondják ki.
"A felnőttek is arra gondolnak, hogy de rohadt kövér az a gyerek, csak nem mondják ki."
Egyszer olyan 10 évesek lehettünk, a barátnőm anyukája vitt minket haza suliból, és láttuk az egyik osztálytársunkat, ahogy állt az utcán. Az a lány úgy nézett ki, mint Shrek kislányban. Nem, nem Fiona, Fiona lányosra van rajzolva. Plusz az arca tele volt bibircsókokkal, mint az öregasszonyoknak. Akkor barátnőm anyukája behunyta a szemét, és elsuttogta, hogy "istenem, de csúnya az a kislány". Én hülyére nevettem magam, mert azelőtt még nem hallottam felnőttet gyerekről így beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!