Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan lehet az ilyen helyzete...

Hogyan lehet az ilyen helyzeteket lereagálni, amikor a szobatársad sajnáltatja magát?

Figyelt kérdés

Szeptember óta új szobatársam lett, és azóta egyébként jól kijövünk egymással, sokat beszélgetünk egymással, de elég gyakran elkezd nyavajogni.

Pl. napi szinten nyafog, hogy: Jaaaaj olyan csúúnyaa vagyok, olyan csúnya a fejeeem.. Jaaaj olyan kövér vagyok, pedig régen soványabb voltam… jaaj ez meg az.

Nagyon lefárasztanak ezek, és nem tudom hogy lereagálni. Baráti körömben nincsenek ilyen személyek akik folyamat sanyargatják magukat valami miatt, sőt a legjobb barátnőm is teltebb alkatú, de óvodás korom óta egy mukkot nem hallottam tőle, hogy a kinézetére panaszkodott volna. Persze megértem, hogy a csaj azért mondja, hogy az önbizalmát növelje valahogy , de nekem ez rohadt kínos, hogy vissza kell válaszolnom, hogy jaj pedig nem vagy kövér, jaj pedig olyan szép az arcod. Ez nagyon nem én vagyok. Én sem vagyok megelégedve magammal, de soha nem szoktam senkinek az arcába tolni, hogy hú de utálom az orrom, jaj én olyan sovány vagyok, jaaj olyan pattis lett az arcooom…

Ilyeneket hogy tudja lereagálni az ember, vagy mit kell ilyenkor válaszolni??

2021. okt. 20. 12:19
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Mindig mikor visszamondtad neki, erősítetted benne hogy mondja újra. Ne mondj neki semmit, ignoráld, beszéld meg vele hogy ne mondogassa ezeket, mert kínos. Ezeket tudod tenni, ebből a beszélés vele valószínűleg sokat nem segít, de legalább kimondtad ami benned van.
2021. okt. 20. 12:24
 2/7 anonim ***** válasza:
85%

Vicceld el valamivel, pl "az nagyobb baj, hogy hülye vagy". Vagy hogy "hát igen, nem lehet mindenki olyan szép mint én". Vagy hogy "és fiatalabb se leszel". Ilyesmi.

"nehéz az élet.. De te nehezebb vagy". Vagy hogy "legalább biztos lehetsz benne, hogy önmagáért szeretnek."

2021. okt. 20. 12:27
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Válaszlehetőségek:

-Hát ja, elég dagadt vagy, tegyél magadért, menj el futni, egyél egészségesen. Ha nem csinálod, akkor nekem ne panaszkodj, mert baromi idegesítő vagy.

Ha ezek után is csinálja-aminek kicsi az esélye, akkor menj ki a szobából és bszd rá az ajtót.

Az a helyzet, hogy az ilyenek nem veszik észre magukat, vagy csak ilyen áron. Ő nem foglalkozik azzal, hogy neked milyen érzés hallgatni, akkor te se foglalkozz azzal, ha megbántod!

2021. okt. 20. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

Én így reagálnám le:

" Jaaaaj olyan csúúnyaa vagyok, olyan csúnya a fejeeem. "

Én: Jah és még rohadt idegesítő is vagy.

2021. okt. 20. 12:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor vállat vontam: hát figyelj, tegyél ellene ha annyira zavar

Egyből kuss lett

2021. okt. 20. 12:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha sajnálod és egyetértesz vele az csak olaj a tűzre.. végre valaki egyetért velem.. úúú akkor toljuk meg jobban az önsajnálatot.
2021. okt. 20. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
dugd meg
2021. okt. 20. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!