Ha sokat nézem a monitort ugye nem lesz tőle sápadt az arcom?
Sápadt. Az arcod. A monitor nézésétől.
Egyedül én nem értem az összefüggést?
A monitor által kibocsátott kék fényre érdemes figyelni, ugyanis ez nem tesz jót a szöveteknek (nem csak a szemnek, hanem a bőrnek sem, szabadgyökök keletkezését idézi elő, ami a bőrszerkezet roncsolódásához vezet). Ez történhet antioxidánsokkal (elsősorban külső alkalmazásra szérumként, de fogyasztani is nagyon egészséges gyümölcsök és zöldségek formájában) és kékfényszűrővel (szemüvegbe is építenek ilyet, de a monitor színbeállítása is segít).
De ez a kék fény megtalálható a szabad ég alatt, ráadásul sokkal nagyobb mennyiségben. És ott van mellette a másik szemét, az UV is ráadásul.
Sápadt nem a monitortól leszel, hanem a vérszegénységtől és a vitaminhiánytól meg egyéb betegségektől. Azt nem nevezzük sápadtságnak, ha az eredeti bőrszínedet viseled és nem valami napbarnított bánatot, erről jó lenne, ha leszoknának a napbolondok. Meglepően kevés napfényre van szükségünk a D-vitamin termelődéséhez és nem igaz az sem, hogy a több nap több D-vitamint eredményez. A bőröd minden évszakban védened kellene a napkárosodástól nem mellesleg, szóval olyannak kellene lennie a színének, mint amilyen eredetileg, a hajlataidban vagy a nyakad által árnyékolt részeken. Amit barnaságnak hívunk, az egy védelmi reakció a nap okozta káros hatásra. Akármekkora kultusza van, nem nevezhető egészségesnek sőt. És mint mondtam, ennek semmi köze a sápadtsághoz. Anyám rám is rámdumálta a napot anno, szeretem-imádom, de bánom azt a kevés napozást is, aminek kitettem magam.
A jövőbeli éned meg fogja köszönni, ha erre fiatalon odafigyelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!