Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A lakótársam (egyben a főbérlő...

A lakótársam (egyben a főbérlőm) nem engedi,hogy ott aludjon a párom. Ez normalis?

Figyelt kérdés

Ez jogos? Nincsen szerződésünk. Heti 1 alkalomról lenne szó de nem engedi mert zavarja ha olyan alszik itt akit nem ismer.

Tavaly is itt laktam, kiegyeztünk a heti egy alkalomban. Nagyon csendben voltunk, nem zavartunk senkit. De most mar ezt a heti egyet sem hagyja es akkor is engedelyt kell kerni ha csak atjon 1-2 orara. Ez normalis?

2021. szept. 8. 11:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Több mint 2 és fel eve egyutt vagyunk. Rengeteg alkalom volt megismernie de sosem jön ki a szobájából.

Amikor meg talalkoztak meg koszonni sem volt hajlando.

Így én vagyok a barátomnál többet és így oldjuk meg. De azért így kényelmesebb lenne ha nem csak én mennék mindig.

2021. szept. 8. 12:20
 12/14 anonim ***** válasza:
72%

Nem értem miért nem költöztök össze aztán kész. Miért kell 2.5 év után még hol itt hol ott aludni, ki a főbérlő, hogy megmondja hogyan élj? Nem kötelező Neked ott élni. Ha nem tetszik, keress más helyet. Féltékeny, vagy bármi lehet a háttérben, meg kell érteni, hisz övé a lakás.

Mi főiskolásként 10-en laktunk egy tetőtéri lakásban, 3 szobában, a főbérlőnéni alattunk lakott, megtiltotta, hogy bárki bemehessen hozzánk, pláne ott aludjon. 2 hónap alatt a szobatársammal átmentünk kollégiumba, ahol nem volt ilyen vaskalapos szigor, ráadásul olcsóbb is volt. Ott közös szobám volt a barátommal később, ami csak a kettőnké volt. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Ha fontosabb neked, hogy a főbérlőddel élj, akkor fogadd el a játékszabályait is. Vagy beszélj vele, hogy gondolja át újra.

2021. szept. 8. 12:31
 13/14 Kései Sirató ***** válasza:
94%
Költözz el! Én ezt tenném.
2021. szept. 8. 13:57
 14/14 anonim ***** válasza:
45%
Mindegy. Szerintem a kecó az övé, akkor megteheti. De ha eleve nincs is szerződés, akkor meg tökmindegy.
2021. szept. 8. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!