Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A mai világban lefekszetek...

A mai világban lefekszetek úgy egy nap, hogy nem néztetek rá a telefonotokra? Hogy jött-e valami értesítés, írt-e valaki?

Figyelt kérdés

Például, ha nekem valaki, aki egyébként az egyik legjobb barátomnak vallja magát, azt állítja, hogy azért nem válaszol napokig az üzeneteimre, mert ez és az a dolga van, nem kapja meg az üzenetemet, akkor az lehet, hogy hazudik és nem is akar velem beszélni? Félreértés ne essék, én nem várom el, hogy rögtön válaszoljon, de ha beszélgetni szeretnék vele, mindig jönnek ezek az indokok és van, hogy a témát is tereli. Találkozni nem tudunk, mert más országban él, mint én.

Én például soha nem fekszem le úgy egy nap, hogy ne válaszoljak mindenki üzenetére, aki írt nekem. Akiére meg nem válaszolok, arra nem is akarok, azt meg sem nézem. De nem gyártok ilyen hülye indokokat, hogy miért nem írok vissza, főleg ha a másik nem is kérdezte. Manapság már körülöttem tényleg mindenkinek a kezében van a telefon, és legalább mindenkinek van internetje is. És hogyha egy nap, tegyük fel, 12 órát dolgozna az illettő, akkor is vannak szünetek, és ha a másik 12 órában aludni szeretne, akkor is csak van másokra 5 perce, nem?

Szóval a lényeg, hogy kíváncsi vagyok, hogy csak én vagyok ilyen telefon mániás, vagy a másik, aki a barátom, egyszerűen csak nem akar beszélni velem.

2021. aug. 25. 11:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
8. Félreértesz. Persze, hogy azt csinál a szabadidejében, amit akar, engem nem is érdekel. Soha nem kértem én tőle, hogy legyen ideje rám. Egyszer szaladt ki a számon véletlenül, hogy minek írjak neki, ha úgysem ír vissza, mert annyira zavart már a dolog. Azóta kezdte az indokokat gyártani, azelőtt csak nem írt. Csak azt nem értem, hogy miért mondja valaki, hogy én vagyok a legjobb barátja, ha napokig nem ír vissza? És hogyha beszélni szeretnék vele valami fontosabbról, akkor nem ér rá? Közben manapság már tényleg csak az nem kommunikál a másikkal, aki nem is akar.
2021. aug. 25. 11:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Vagy beszippantották a videójátékok meg a sorozatok és mint a függőknél, nála is szépen lassan épül le a szociális élete, mert a digitális világ fontosabb számára...
2021. aug. 25. 11:38
 13/16 A kérdező kommentje:
Többször is elmondtam neki a problémámat. Hogy úgy érzem, olyan, mintha egy idegen lennék már a számára, nem beszél velem olyan gyakran, legyen őszinte, monda el, ha valami gond van. Az ő válasza az, hogy még mindig a barátja vagyok és szeret, bizonyos dolgokról meg azért nem beszél, mert nem akar megbántani. Holott régebb elárulta a komolyabb titkait, aztán nem is érdekelte róla a véleményem. És akkor ezek után napokig nem ír vissza... Most akkor mi van?
2021. aug. 25. 11:42
 14/16 anonim ***** válasza:
Én mikor kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban éltem, eljártam dolgozni, akkor előfordult, hogy napokig nem néztem rá az egyik telefonomra (kettő van), pontosan arra amelyiken volt a Messenger, WhatsApp stb. Egyszerűen nem hiányzott. A másikat pedig csak hívásra használtam meg az ébresztő miatt.
2021. aug. 25. 11:45
 15/16 A kérdező kommentje:
Ja meg volt még egy érdekes dolog. Benne voltunk együtt egy csoportban, és komolyan volt olyan, hogy inkább a csoportban végig írogatta a napot, nekem meg nem igazán válaszolt. Ez kicsit olyan rosszuleső dolog. Apróságog, de akkor eléggé a szívemre vettem. Egy-két más tag felé is nagyobb érdeklődést mutatott, mint irántam. Ezeket én mind elfojtottam magamban, és most nem értem.
2021. aug. 25. 12:26
 16/16 anonim ***** válasza:
55%
Nekem a telefonom a szórakozásom. Azt éppenséggel pont leszarom, hogy ki írt, vagy mi van. A világról szeretek informálódni interneten.
2021. aug. 25. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!