Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A mai világban lefekszetek...

A mai világban lefekszetek úgy egy nap, hogy nem néztetek rá a telefonotokra? Hogy jött-e valami értesítés, írt-e valaki?

Figyelt kérdés

Például, ha nekem valaki, aki egyébként az egyik legjobb barátomnak vallja magát, azt állítja, hogy azért nem válaszol napokig az üzeneteimre, mert ez és az a dolga van, nem kapja meg az üzenetemet, akkor az lehet, hogy hazudik és nem is akar velem beszélni? Félreértés ne essék, én nem várom el, hogy rögtön válaszoljon, de ha beszélgetni szeretnék vele, mindig jönnek ezek az indokok és van, hogy a témát is tereli. Találkozni nem tudunk, mert más országban él, mint én.

Én például soha nem fekszem le úgy egy nap, hogy ne válaszoljak mindenki üzenetére, aki írt nekem. Akiére meg nem válaszolok, arra nem is akarok, azt meg sem nézem. De nem gyártok ilyen hülye indokokat, hogy miért nem írok vissza, főleg ha a másik nem is kérdezte. Manapság már körülöttem tényleg mindenkinek a kezében van a telefon, és legalább mindenkinek van internetje is. És hogyha egy nap, tegyük fel, 12 órát dolgozna az illettő, akkor is vannak szünetek, és ha a másik 12 órában aludni szeretne, akkor is csak van másokra 5 perce, nem?

Szóval a lényeg, hogy kíváncsi vagyok, hogy csak én vagyok ilyen telefon mániás, vagy a másik, aki a barátom, egyszerűen csak nem akar beszélni velem.

2021. aug. 25. 11:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem vannak olyan napok amikor egyszerűen nincs kedvem visszaírni senkinek. Ez van, ha valaki megsértődik ezen nem tudok mit csinálni, nem vagyok köteles elérhetőnek lenni mindennap.
2021. aug. 25. 11:11
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek döntő többsége teljesen rá van gyógyulva az okostelefonjára, de én azt vettem észre, hogy egyre többen vannak, akik saját bőrükön érzik a negatív hatásait és tudatosan két lépés távolságot tartanak vele. Nekem is vannak olyan barátaim, akik ki nem állhatják, hogyha online keresem őket. Ott úgy sem válaszolnak, de amikor élőben találkozok velük, akkor kiderül, hogy nem velem van a bajuk, mert marha jól el tudunk szórakozni.
2021. aug. 25. 11:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én például számítógép mellett dolgozom és a szüneteimet nem arra használom, hogy akkor meg egy másik képernyőt bámuljak. Inkább felkelek és átmozgatom a hullamerev nyakizmaimat. :D
2021. aug. 25. 11:15
 4/16 anonim ***** válasza:

Nekem nincsenek 29 évesen barátaim, nincs kivel írnom így a telefon nálam csak néha kerül a kézbe. Valahol le is szarom, mert nem kötne le, és az irkálást is erőltetettnek tartom.

Nálam soha nem látnak telefont nyomkodni, ha valami érdekel azt számítógép előtt intézem.

2021. aug. 25. 11:16
 5/16 A kérdező kommentje:
1. Megértem. Ugyanakkor a sértődöttség és aközött a tudat között, hogy a barátid sem szívesen beszélnek veled, van különbség.
2021. aug. 25. 11:16
 6/16 anonim ***** válasza:
Hívd fel és kérdezd meg, de attól még hogy nem írogat, nem jelenti azt, hogy nem szívesen beszél veled.
2021. aug. 25. 11:18
 7/16 A kérdező kommentje:
3. Értem. És például mi van akkor, ha valaki azt mondja, hogy nincs ideje most veled beszélgetni, de azért elkotyogja, hogy szabadidejében kb. végig videójátékozik vagy sorozatot néz?
2021. aug. 25. 11:20
 8/16 anonim ***** válasza:
Az van, hogy mindenki azt csinál a szabadidejével amit akar, és ha ilyen számonkérő barátom lenne én se szívesen állnék vele szóba mert megfojtva érezném magam.
2021. aug. 25. 11:22
 9/16 A kérdező kommentje:
6. Sokszor nem elérhető, nem veszi fel a telefont. Elég fura amúgy... Megadta a számát, de amikor egyszer ő hívott fel engem, nem ugyanazon a számon hívott. Volt egy alkalom, amikor nagyon le volt törve, én felhívtam, és nem értette, hogy miért hívtam fel, azt mondta, hogy egyébként nincs semmi baja. Máskor meg órákat is beszélgetett velem. Legutóbb meg ő akart beszélgetni, de "elfelejtette", hogy mit akart mondani, így nem beszéltünk sokat hívásban.
2021. aug. 25. 11:26
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem tehetem meg, mert van családom. Nem velük élek. Viszont olyan van, hogy nem keressük egymást egy-két napig is.
2021. aug. 25. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!