Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szoktatok olyanokat szelektáln...

Szoktatok olyanokat szelektálni az ismerőslistátokból facebookon, akivel már több évek óta nem beszéltek, se nem lájkoltok egymásnak és úgy gondoljátok, ha már nincs közötök egymáshoz, fölösleges ismerősnek hagyni?

Figyelt kérdés
2021. júl. 26. 12:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Na, úgy tűnik nem vagyok egyedül. Nekem is van egy csomó ismerősöm, leginkább volt kollégák, akiknek nagyon sokat segítettem anno. Reméltem, megmarad az a bizonyos kapcsolat köztem és köztük, hogy ha van valami akkor nyugodtan segítenek, vagy én segítek, s néha napján összeülünk sörözni. Erre mi van most? Le se tojnak, rám se írnak, néha egy-két emberre ráírok,akivel olyan szinten jóban voltam, hogy együtt röhögtük végig a 8 órát. Viszont őket megértem, családjuk van, elfoglaltak, stb.. A többit nem tudom hova tenni. Ha eltűnnének a föld felszínéről se venném észre, szóval lehet tartok nemsokára egy kisebb szelektálást, mert fölösleges embereket nem akarok az ismerősök közt látni.
2021. júl. 27. 09:22
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Szemelytol fugg, hogy torlom-e vagy a megosztasaimat nem fogja latni ezutan.
2021. júl. 27. 12:45
 13/23 A kérdező kommentje:

Én olyanokat törlök, akikkel már 5-7 éve nem tartjuk a kapcsolatot, nem lájkoljuk se egymás posztjait és ha mondjuk néha egy civilizált üzit írok nekik és sehol semmi, azaz beáll a csönd.

Na azzal már a tudatomra adták ők is, hogy már nincs közünk egymáshoz.

És akkor meg a messengeremen legelöl nem akarom már látni az elérhető állapotukat sem és ezért az ilyen emberekből szelektálok az ismerőseim közül.

2021. júl. 27. 12:55
 14/23 anonim ***** válasza:
34%
Nem szoktam törölni senkit. Egyrészt, mert nem igazán érdekel a Facebook, másrészt, mert nem szeretnék megbántani senkit. Egyébként velem gyakran előfordul akár az utcán is, hogy olyan személyek köszönnek nekem, akikre egyáltalán nem emlékszem, hogy kik. Olyankor gyorsan visszaköszönök, majd továbbmegyek. 😂
2021. júl. 27. 15:03
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Nem, elég proli szokás. Meg az fb-t az ismerősi köröm már alig használja, és több, mint a felét amúgy se ismerem személyesen, netbarátok. Meg inaktiváltam is egy ideje, fb lol, jó hogy nem már iwiwet használnak az emberek.
2021. júl. 27. 22:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként velem gyakran előfordul akár az utcán is, hogy olyan személyek köszönnek nekem, akikre egyáltalán nem emlékszem, hogy kik."

Én köszöntem már rá idegenre, csak mert nagyon hasonlított ismerősömre.

2021. júl. 27. 23:12
 17/23 A kérdező kommentje:

#1 "szerintem bunkóság, engem is töröltek már le páran is furcsa."

Az ismerős törlése nem mondható teljesen bunkóságnak, mert a saját profilján mindenkinek szabad döntése, hogy kiket szeretne látni az ismerősei között. Attól, hogy valaki ismer téged, még nem jelenti azt, hogy haláláig kötelessége az ismerősei között tartania.

Az ismerős törlését még csak meg se kell indokolni, elég annyi, ha valakinek nem vagy szimpatikus a képeid, vagy a személyiséged alapján és bumm már ki is vagy hajítva.

2021. júl. 30. 23:49
 18/23 anonim ***** válasza:
28%
17: akkor eleve minek adtad hozzá az ismerőseidhez? feltételezem, aki ismerősöd a facebookon, azt ismered is, tehát már tudod, hogy szimpatikus-e vagy sem. És azt sem mondtam, hogy kötelessége haláláig az ismerősei között tartania. Semmi sem kötelező, én csak elmondtam a véleményem. Nekem rosszul esett, hogy olyanok töröltek ki, akiknek sosem ártottam, csak mert nem lájkolgatom minden képüket. Szerintem pont az a facebook lényege, hogy kapcsolatban maradj olyan emberekkel, akikkel mondjuk elsodort az élet, de ha valami okból újra fel akarod venni a kapcsolatot, akkor megtaláld őket. Nyilván nem fogom száz régi kolléga képeit lájkolni, akikkel 7-8 éve nem beszéltem, ilyen szinten nem érdekel a napi életük, de ez nem azt jelenti, hogy nem is akarok ismerősi viszonyban maradni. Én ezt elég passzív-agresszívnek érzem és inkább figyelemfelkeltési próbálkozás, hogy inkább ki is töröllek, ha nem figyelsz rám. Vagy szimplán arrogáns nagyképűség, hogy jaj nekem már annyi ismerősöm van, mindenki a magánéletemben turkál, inkább ki is törlök párat. Engem mondjuk nem érdekel, ki mit lát, mert csak olyat osztok meg, amit bárki láthat. Engem is idegesített, hogy bizonyos rokonok napi több beteg gyereket meg kóbor állatot osztottak meg és azzal volt tele a hírfolyamom, rokont mégsem lehet kitörölni, egyszerűen unfollow és meg volt oldva. Ismerős maradt, de nem láttam, hogy mit osztott meg.
2021. aug. 1. 11:20
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én bárkit törlök, akivel nagyon összeegyeztethetetlen a világképünk, tökmindegy, hogy nekem személy szerint ártott-e, aki kétszínű, a szemembe jópofizik, mutat egy szép képet magáról, aztán máshol meg azt látom, hogy ennek pont az ellentéte a véleménye, a beszédstílusa, a viselkedése, azt én nem akarom az ismerőseim között tudni. Nem csak töröltem, tiltottam is már ilyen ismerőst, rokont. Volt olyan rokon, akinek segítettem, mikor kérte, aztán mikor nem hullott az ölébe minden, ahogy számított volna rá, mert álomvilágban él, akkor elhordott mindennek, és én voltam a rossz, ne kelljen már ismerősök között nyilvántartani egy ilyet csak mert rokon...

És akivel régóta nem tartom a kapcsolatot, és ő sem kíváncsi rám, azt miért tartsam meg?

Kb. olyan, mint azok a rokonok, akikkel csak esküvőkön meg temetéseken találkozunk, annak sincs értelme.

2021. aug. 1. 14:30
 20/23 anonim ***** válasza:
26%
Aki fb-on töröl, annál szerintem prolibb, semmirekellőbb ember nem létezik. Már csak azért se, mert egy normális ember szerintem 2021-ben már nem használ fb-ot heti 5 percnél többet, akkor is csak üzit dob a fontos kontaktoknak, nem hogy még valaki számon tartsa az ismerőseit.
2021. aug. 1. 21:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!