Az alacsony és izmos emberek szerintem jobban néznek ki, mint a magas véznák(sztem azok nagyon csúnyák) Szerintetek is?
#10-es, matek az egész. Ha 2 sovány emberből indulunk ki, mondjuk egy 160 centis 45 kg-osból meg egy 190 centis 60 kg-osból, 190 centi 55 kg (kb. ugyan az a magasság / súly arány) akkor az elsőnek 15 kg izmot kéne felpakolnia normál testúlyhoz (ha zsírmentesen akar izmos lenni), míg a másiknak meg 35-öt.
Lehet akármilyen a genetikája valakinek, nem fog évente többet naturálban felpakolni 10-15 kg izomnál, szóval míg az alacsonyabb (ha szerencsés és mindent jól csinál) egy év alatt felpakolja a hiányzó izmot magára, addig a magasabbnak az legalább 2-2.5 év.
2.5 év edzésben több munka van, mint 1 év edzésben, ha saját magukhoz képest ugyan akkora intenzitással, terheléssel és időráfordítással edzenek.
190 centis 55 kg-os ember, pláne férfi már nem is él jóformán, súlyosan alultáplált. Nem, marhára nem ugyanazok az arányok, ez kb a 190/75 kg-ra igaz, ha a 160/45-höz viszonyítod. Ennyire nem kell lenézni burkoltan az alacsony emberek testépítését, főleg ilyen eltorzult “arányosításokkal”.
A kérdésre válaszolva, nekem a magasság mindegy, de a véznák nem tetszenek, se a magasak, se az alacsonyak.
#13-as, zsírmentes tömegre gondoltam és arra építendő száraz izomról. Zsírt bárki fel tud pakolni. Ha 190/75-re kéne 15 kg izmot felpakolni és 160/45-re 15 kg-ot, akkor valóban ugyan annyi munka lenne ezt elérnie mindkettő embernek.
Viszont magasabb embernek sokkal több száraz izmot kéne építenie egy alacsonnyal szemben, ha normál testsúlyt akarna elérni izmosan. Nem nézem le az alacsony emberek testépítését, ez egyszerű józan paraszti ész és biológia. Nagyobb testre több izmot lehet felépíteni és több izmot több idő felépíteni. Ha ez sérti az alacsonyabb emberek önbecsülését, akkor leszarom, ha fejen áll egy 2m-es ember, akkor sem fog tudni arányaiban ugyanúgy kinézni, ha annyit edz, mint egy nála 30 centivel alacsonyabb ember.
Ezt általánosságban nem lehet elmondani.
Főleg, hogy a kérdés csak azért íródott, hogy a komplexusaidat most kicsit enyhítsed. Mi az, hogy a magas, vékony férfiak CSÚNYÁK? Ez baromság. Láttam én már jóképű magas, és jóképű alacsony férfit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!