Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Azok az idős asszonyok, akik...

Azok az idős asszonyok, akik az 1940-es években születtek miért élnek ilyen sokáig?

Figyelt kérdés
Ismerek egyet, aki 1944-ben született és már 20 éve nyugdíjas.
2021. máj. 19. 16:18
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Most meg gyakori, ha valaki 40-50 évesen elpatkol
2021. máj. 19. 16:20
 2/14 Tepfal ***** válasza:
100%
Nyilván azokat ismered, akik nem haltak meg :D A mostani 40-50 éveseket meg ismerted korábbról, ezért feltűnik, hogy meghal. Kérdezd meg a 70 éves nénit, hogy a volt osztálytársai közül mennyien élnek. Nem lesz egy nagyon magas szám. A várható élettartam folyamatosan nő, tehát országszinten éppen az ellenkezője igaz annak, amit írsz, az emberek átlagosan később halnak meg.
2021. máj. 19. 16:24
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Túlélési torzítás. Keress rá.
2021. máj. 19. 16:24
 4/14 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy élete nagy részét otthon töltötte (fejt, mosott, háztartást vezetett)
2021. máj. 19. 16:25
 5/14 A kérdező kommentje:
#2 kapásból vagy 8-at feltudok sorolni
2021. máj. 19. 16:26
 6/14 anonim ***** válasza:
91%
Mert ők még 55 évesen nyugdíjba mehettek?
2021. máj. 19. 16:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A szomszéd nő 32-es, sprintben simán lehagyna. :D Nem látszik túl öregnek.
2021. máj. 19. 16:34
 8/14 anonim ***** válasza:
86%
De miért zavar az téged, hogy élnek??
2021. máj. 19. 16:36
 9/14 Tepfal ***** válasza:
100%

A 70-es korosztályból ismersz mondjuk 10-et, akik élnek. Nem ismered azt a másik 100-at, aki meg meghalt, ezért nem tűnik fel, hogy abból a generációból sokan haltak meg fiatalabban. A 40-50-es korosztályból meg ismersz 500 embert, és feltűnik, hogyha meghal valaki. Ha az 500 emberből meghal 20, az persze soknak tűnik, de ez azért van így, mert nem tudod, hogy a régebbi generációból eddigre meghalt 40. Őket már nem ismerhetted.

Emellett fontos, hogy az életkor nagyrészt genetika. Nekem mindkét nagyszülőm 90 éves kor feletti korig élt, pedig nem éltek egészséges életet semennyire. Volt olyan ismerősöm, aki meg meghalt 40 évesen rákban, pedig mindenre odafigyelt, egészségesen táplálkozott, sportolt, rendszeresen járt orvoshoz, "csak" genetikai hajlama volt a rákra, ami el is vitte sajnos. Ettől még összességében átlagosan az emberek tovább élnek.

2021. máj. 19. 16:41
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

Hát látod ezt nem tudom.

Ilyen korúak vagyunk házaspárként.

Nem értem miért. Amikor gyerekek voltunk, akár az 50-es évek végéig, és még pár évig nem létezett számunkra déligyümölcs, nem létezett az országban.

Itt a vitaminokra célzok. Az étrend sem volt változatos (bio? sehol), ha éhezés nem is volt, de azért volt jegyrendszer, nem volt mirelit, ami azért hordoz szezonján kívül némi változatosságot.

Amire, amiért én neheztelek. A sok reklám..

Persze el kell adni, azt értem, de sok olyan van, ami rettenetesen "félrehord", nagyom rosszat sulykol, és sajnos működik, amit sokszor mondanak, az igazzá válik a gondolatokban.

Mire gondolok? Elpusztítja a baktériumok 99 stb. százalékát.

Közben baktériumok nélkül nem élhetnénk, része az életünknek szükség van rájuk.

Az embernek van egy természetes védelmi rendszere, nem kellene munka nélkül hagyni, folyamatosan formában kell tartani a napi természetes "fertőzéssel", ami normál tisztaság betartása mellett éri.

Nem szerencsés az antibiotikumok mondhatnám gátlás nélküli használata, mert amikor tényleg szükség lenne rá, kétséges, hat-e.

Hogy mit okoz a sok tartósítószer, ízfokozó, az állat és növénytermesztésben használt vegyszerek, anyagok, nem tudom..

És 2-3 napnál többet sose voltam beteg évente, vagy még az se, az is inkább csak levertség volt..

Ma már a "gyógyszerezés" ott kezdődik: hogy terhes vitamin és tart legalábbis a reklám szerint életed végéig.

Mondhatnám, ez nem egészséges, de ezek csak a gondolataim.

2021. máj. 19. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!